Samsung bu sene de üst düzey amiral gemisi ürünlerini tanıttığı ‘Unpacked Etkinliğini’ 14 Ocak’ta gerçekleştirdi ve S21 Ailesini nihayet tanıtmış oldu.

Cihaz tasarım özelliklerini değerlendirmemiz gerekirse ön panel tamamıyla s20 ailesiyle birebir aynı , değişen tek şey bu seride renk seçenekleri ve kamera tasarımı olmuş.

489 (740×479)a) 3 modelinde tasarımsal görünümü bu şekilde

Bugün ki inceleme konuğumuz Ailenin en küçük üyesi ‘s21 Modeli Olacak’

s20 tüm hatlarıyla bir akıllı telefonun premium görüntüsünü kullanıcıya yansıtıyor , Samsung’u tasarım değişikliğine bu kadar önem verdikleri için bir defa daha tebrik etmemiz gerekiyor. Özellikle ürettiği ana ve ara modellerde hiçbir zaman sabit kalmayıp en azından kullanıcının gözüne çarpan gönlünü fethedecek değişiklikler yapmayı ihmal etmiyor.

orta

Samsung Galaxy S21 Renkleri

  • Phantom Violet
  • Phantom Pembe
  • Phantom Beyaz
  • Phantom Gri
  • Phantom Siyah

Samsung Galaxy S21+ Renkleri

  • Phantom Siyah
  • Phantom Violet
  • Phantom Gümüş

Samsung Galaxy S21 Ultra Renkleri

  • Phantom Gümüş
  • Phantom Siyah

    Samsung-Galaxy-S21-Phantom-Gray-White-Pink-Violet-Featured.jpg (3202×1795)s21 renkleriyle hem kadın kullanıcılarına hem de erkek kullanıcılara hitap ediyor , renklerin gerçekten iyi göründüğünü söylemek gerekiyor.Samsung bu sene ki amiral gemisi modellerinde radikal bir değişiklik yaparak 3K ekran çözünürlüğü desteğini vermedi.

    Ekran Paneli

    Bunu bir çok kullanıcının teknik bir detay olarak önemsemediği aşikar,  fakat bir önce ki nesillerde de Samsung kullanan kullanıcılar S7 Ailesinde dahi QHD Ekran çözünürlüğü bulunurken nasıl olurda 9500 – 11 Bin TL fiyat aralığında bir Amiral gemisi modelde sadece FHD+ çözünürlük desteğinin bulunduğunu , özellikle piyasada ürettiği kalitesi Ekranlarla bilinen bir firmanın kullanıcılara neden böyle bir model sunduğunu hala anlamış değil.

    Bunun cevabını anlamak aslında zor değil , bir önce ki amiral gemisi serisi S20 ailesinde kullanılan ekran panelinde sarj tüketimi muazzam derecede yüksekti , ve 3K
    ekran çözünürlüğünün de aktif olmasıyla birlikte kullanılan uygulamalarda , oyunlar videolarda telefon ciddi olarak ısınıyordu. Firma bunu tahmin edecek ki 3K desteği verdiği bir ekran panelinde ‘kendi ürettiği ekranları kullanan rakip firmaların gerisinde kalarak’ 3K ekran desteği kullanıp 120 HZ desteği veren Oppo gibi OnePlus gibi firmaların yolundan gitmeyerek 3K ekran desteğiyle 60 HZ bir tazeleme oranını kullandı , fakat görüyoruz ki bu ana modellerde 120 HZ‘i kullanmak amacıyla görüntü kalitesini FHD+ olarak sınıflandırmış.

    Fakat ben 120 HZ‘i istemiyorum , 3K ekran çözünürlüğünü kullansam yeter diyen kullanıcılar maalesef ki S20 ailesini kullanmaya devam edecek , ya da 5000-6000 TL daha fazla ödeyerek S21 Ultra satın alacak.

    Pil ve Sarj Desteği

    Pil ve sarj desteği konusuna geldiğimizde üzülerek söylemeliyim ki Samsung bu alanda kullanıcılarına bir türlü umduğunu veremiyor , aradan neredeyse 2 yıl geçmesine rağmen pil ve sarj desteği S20 ailesiyle birebir aynı . Özellikle 120W , 65W , 55W gibi rakamları duymaktayız , fakat Samsung bu modelde de 25W sarj desteği verdiğini açıkladı.

    Donanım ve Depolama

    Samsung bu seride de kendi mimarisi olan Exynos işlemci chipsetini ve Qualcomm‘un Snapdragon modeli işlemcisini kullandı , ne yazık ki ülkemizde Snadpragon modelli olan cihazlara sadece garantisiz ve IMEI kayıtsız bir şekilde ulaşabiliyoruz , ülkemizde ve diğer Avrupa ülkelerinde Exynos işlemcili modeli , Amerika , Çin , Hindistan , Kore , İngiltere gibi ülkelerde ise Snapdragon işlemcili modeli kullanılmakta.

    Exynos 2100 ‘ü henüz hiçbir teknoloji platformu test edemedi , fakat aldığı Benchmark puanları ortalamanın oldukça üzerinde diyebiliriz. Fakat geçmişten günümüze bu iki işlemcinin kullanıldığı aynı model Samsung cihazlarda son derece değişiklikler olduğunu söylememiz mümkün , Snapdragon işlemcisi kullanan bir model Exynos işlemcili bir modele göre , daha az pil tüketimine , daha fazla performansa , sıcaklık seviyesi olarak daha düşük bir ısıya ve kamera ve video performansı olarak daha üstün özelliklere sahipti , Yakın zamanda tanıtılan Snapdragon 888‘li modelleri incelediğimizde gerçekten güçlü bir işlemci olduğunu söylememiz mümkün , fakat burada ki asıl konu performans değil . Aynı 2 modelin birbirine olan üstünlüğü farklı işlemcilerle kullanımında uygulama başına maksimum 0.5-1 saniye olacaktır. Asıl konu verimlilik konusu , umarız ki Samsung bu işlemci modelinde bu konuya bir çözüm bularak S serisi cihazları tercih eden kullanıcılarına güzel bir yeni yıl hediyesi sunmuştur.

    a) Cihazın Donanım Detayları

     

     

    Kamera konusunda bu modelde ciddi iyileştirmelerin yazılımsal problemlerin giderilerek kullanıcıya son derece güzel bir Kamera deneyimi sunulduğunu söylemek mümkün.

    a) 3 adet kameraya sahip olan S21 1 adet Ana Kameraya , 1 adet Telefoto kameraya , 1 adet ultra geniş açılı kameraya sahip. Kameralar 12 , 12  ve 10 MP olarak sınıflandırılmış , ayrıca 8K 24 FPS , 4K 60 FPS , Ve 1080P 120 FPS tazeleme hızına sahip.

     

son