Bilgisayarınızda pek çok farklı nedene bağlı olarak Reboot And Select Proper Boot Device hatası ile karşılaşabilirsiniz. Genel olarak sıfırlamadan sonra ortaya çıkan bu sorunun çözümü için Windows 8,10 ve 11 versiyonlarında uygulayabileceğiniz bazı yöntemler mevcuttur.
İçerik konuları
Reboot and Select Proper Boot Device Hatası Nedir?
Bu hata genellikle bilgisayarınıza format attıktan sonra veya beklenmedik bir şekilde bilgisayarınız kapandığında karşılaşırsınız. Reboot and Select Proper Boot Device hatası çok karşılaşılan bir sorun değildir. Ancak farklı nedenlere bağlı olarak ortaya çıktığında bilgisayarınızı kullanamazsınız. Bu sebeple hatanın nasıl giderilebileceğini sizlerle paylaşacağız.
Boot Device Hatası Nasıl Giderilir?
Sorunun çözümü için uygulayabileceğiniz bazı yöntemler bulunuyor. Bunların hepsini anlatacağız. Ancak bu yöntemlerinden birini uygulamadan önce hataya hangi sorunun neden olduğundan emin olmalıyız. Böylece en doğru olan çözüm yöntemini seçerek uygulamalısınız. Aksi halde hata almaya devam edersiniz.
Windows işletim sistemine sahip bilgisayarınızda bu hatayı almanızın bazı temel nedenleri vardır. Bu nedenlere öncelikle göz atmanız gerekiyor.
- UEFI tabanlı bilgisayarlarda Legacy Mode seçeneğinin açık kalması.
- Disk yazma ve okuma hataları.
- BIOS’ta karşılaşılan yanlış önyükleme sorunu.
- Virüs veya trojen saldırısı.
- Beklenmedik bir şekilde kapanan veya mavi ekrana düşen bilgisayar.
Burada sıraladığımız tüm sorunların sonucu olarak ortaya bu hatayı çıkarabilir. Tüm bunların temeli olarak bunların hepsi yanlış önyükleme kaynaklı hatalardır. Neyse ki uygulayacağımız bazı yöntemler ile bu hatayı giderebiliriz.
- Önyüklemenin doğru diskten yapıldığına emin olmak için bilgisayarınızı yeniden başlatın. Bilgisayarınız açılırken bios tuşuna basın. Bios menüde önyükleme seçeneğine tıklayın. Burada ilk sıraya sabit diskinizin adını yerleştiriniz.
- Save and Exit seçeneği ile ayarlarınızı kaydediniz. Ardından bilgisayarınızı yeniden başlatınız.
- Reboot And Select Proper Boot Device hatası çözülmüş olacaktır.
- Eğer ki hata devam ediyorsa bilgisayarınızı tekrar yeniden başlatınız. Bios tuşuna basarak bios menüye giriniz.
- EUFI/CSM mode seçeneğine tıklayın.
Ardından EUFI mode seçeneğini etkinleştirin. Bios menünüz anakartınıza göre değişiklik gösterebilir. Eğer Legacy seçeneği farklı bir kısımda ise bunu disabled yapın.
- Save and Exit seçeneği ile ayarlarınızı kaydediniz. Ardından bilgisayarınızı yeniden başlatınız.
Eğer sorun giderilmediyse bilgisayarınızı önce sıfırlamayı deneyebilirsiniz. Bunun için Microsoft’un web sitesinden windows indirin. Formatta başarısız olursanız sabit diskinizde bir arıza olduğu ihtimalini düşünebilirsiniz. Teknik servisten destek almanızı tavsiye ederiz.