Site icon TeknoDestek

PlayStation 4’te Oyuncular Nasıl Engellenir ve Rapor (Şikayet) Edilir?

PlayStation 4te Diğer Oyuncuları Engelleme ve Rapor Etme kapak

Oyun ve oyun konsolu şirketleri, daha geniş kitlelere ulaşmak ve (sanal) oyun dünyasını daha sosyal hale getirebilmek için, oyun deneyimlerimizin sınırlarını zorluyor fakat bu durum, diğer oyuncuları rahatsız eden, sistemi kötüye kullanıp suiistimal eden kişilerin artması sorununu da beraberinde getirebiliyor. Eğer bu kişiler için Sony’ye bir rapor (şikayet) gönderirseniz, Sony gerekli ve uygun önlemleri alabilir. Bu makalemizde PS4’de bu işlemi nasıl yapabileceğiniz anlatacağız.

 

Neler Rapor (Şikayet) Edilebilir?

PlayStation, hesabınızda neler yapmamanız gerektiği ile ilgili çok açık ve net bir liste sunuyor. Eğer bu kuralları ihlal eden biri(leri)ni bulursanız, onları rapor edebilirsiniz.

 

Raporlama (Şikayet) Sonrası Ne Yapılır?

Bir oyuncu (kullanıcı) yukarıdaki kuralları ihlal ettiğinde ve bundan dolayı Sony’ye rapor (şikayet) edildiğinde, firma, söz konusu raporu inceleyecek ve ihlal varsa, kullanıcıyı cezalandıracak. İncitici, zararlı içeriğin silinmesi başta olmak üzere, duruma göre değişen birçok sonuçları olacak. Sony, tam olarak nelerin yukarıdaki kuralları ihlal ettiği veya etmediği ve değerlendirme sürecinin nasıl işlediği konusunda detaylı bir bilgi vermiyor.

Ciddi bir hak ihlali ve saldırı durumunda, Sony hesabınızı askıya alabilir (dondurabilir) veya banlayabilir (yasaklayabilir). Hesabınız askıya alındığında (dondurulduğunda), (oyun) konsolunuza giriş yapmaya çalıştığınızda bir hata kodu ile karşılaşacaksınız. 24 saat içerisinde, PS4 kullanıcı hesabınızdaki e-mail adresinize, hesabınızın neden ve ne kadar süre ile geçici olarak askıya alındığı (dondurulduğu) ile ilgili bir mail gönderilir. Hesabınızın kalıcı olarak banlanması (yasaklanması) durumunda ise hesabınıza hiçbir zaman giriş yapamayacaksınız.

 

İçerik ve Mesajlar Nasıl Rapor (Şikayet) Edilir?

Sony‘nin davranış kurallarını ihlal ettiğini düşündüğünüz belirli bir mesaj veya içerik görürseniz, aşağıdaki adımları izleyerek o mesaj(lar)ı veya içeriği raporlayabilirsiniz (şikayet edebilirsiniz).

Oyuncular (Kullanıcılar) Nasıl Engellenir (Bloklanır)?

Sizi rahatsız veya taciz eden veya oyun keyfinizi mahveden bir oyuncuyu (kullanıcıyı) tamamen engellemek (bloklamak) istiyorsanız, yapabilirsiniz. Engellediğiniz kişiler size mesaj gönderemeyecek ve sizinle iletişime geçemeyecek.

Exit mobile version