Ana Sayfa Haberler Photoshop ile Nik Plugins Kullanarak Uygulayabileceğiniz 10 Harika Efekt

Photoshop ile Nik Plugins Kullanarak Uygulayabileceğiniz 10 Harika Efekt

184
0

Nik Collection’ın harika filtrelerini ve efektlerini kullanarak resim düzenlemelerinizi bir sonraki seviyeye taşıyın.

Nik Collection, 1995 yılından beri piyasadadır ve DxO şirket markası altında 200’den fazla ön ayara sahiptir. Nik eklentileri ile hem amatör hem de profesyonel fotoğrafçılar, hem yumuşak dokunuşlar hem de dünyayı sarsan dönüşümler yapabilen inanılmaz derecede güçlü fotoğraf düzenleme araçlarına erişebilir.Photoshop ile birlikte Nik Collection 2012 eski paketini kullanarak resimlerinizle elde edebileceğiniz birkaç harika efekt göstereceğiz. Başlayalım!

1. Color Efex Pro’da Güneş Işığı

Photoshop ile Nik Plugins Kullanarak Uygulayabileceğiniz 10 Harika Efekt 1

Güneş ışığı önceden ayarlanmış parlatma ve ince ve kontrol edilebilir bir şekilde renk fotoğrafları ısınma için Nik birkaç farklı seçeneklerden biridir. Sunlight ayarlama paneliyle ilgili harika olan şey, Photoshop’ta görüntü doygunluğunu kontrol etmek için kullanılan popüler seçeneklerin çoğunun burada tek bir yerde olmasıdır.

Işık Gücü ve Işık Sıcaklık ana ayarlamalar rötuşları için sesi ayarlamak üzere kaydırıcılar hizmet vermektedir.

Parlaklık ve Kontrast kaydırıcılar ile genel ruh halini kalanını budayacağını Doygunluk gerekli olabilecek ince ince ayarları yapabilirsiniz.

Nik Collection ön ayarlarının çoğu gibi, Kontrol Noktaları da yerel opaklık ayarlamalarını uygulamak için görüntünün herhangi bir yerine serbestçe yerleştirilebilir.

2. Analog Efex Pro’da Eski Kamera

Photoshop ile Nik Plugins Kullanarak Uygulayabileceğiniz 10 Harika Efekt 2

Eski Kamera ön ayarları resimlerinize dramatik değişiklikler sağlamak. Nik, adından da anlaşılacağı gibi vintage kamera seçenekleri koleksiyonuyla klasik film günlerini taklit etmeyi hedefliyor.

Sol paneldeki ön ayarlar, Vintage Kamera kullanarak düzenlemelerinizin geri kalanı için zemin hazırlar. Konuyla ilgili değişikliklere geçmeden önce hangi şablonun en iyi çalışacağını görüntüleyebilecek ve seçebileceksiniz.

Bu menülerin en önemli yönü, muhtemelen kendi küçük resim ön ayarları, düzenleme seçenekleri ve Kontrol Noktalarıyla birlikte gelen Işık Çizgileri seçenekleri vardır.

3. HDR Efex Pro’da Parlak

Photoshop ile Nik Plugins Kullanarak Uygulayabileceğiniz 10 Harika Efekt 3

HDR efektleri, son yıllarda tartışmalı bir şekilde klişe haline geldi, fotoğrafçıların kurgulamada aşırı kullanmalarına şükürler olsun. Ancak HDR, Nik Collection’da bağımsız bir eklenti olarak mevcuttur.

Bu 28 ön ayardan birini seçmek için en iyi strateji, çok fazla korkunç distorsiyon eklemeden görüntünüzü patlatan bir tane bulmaktır. Parlak önceden ayarlanmış yukarıdaki görüntü için iyi çalışır.

Ardından, Ton Sıkıştırma ve Tonalite menüleri, kalın bir görünümü korurken halo efektlerini geri çevirmeye yardımcı olacaktır.

4. Color Efex Pro’da Pro Kontrast

Photoshop ile Nik Plugins Kullanarak Uygulayabileceğiniz 10 Harika Efekt 4

Yeni başlayanlar genellikle kontrastı düzenleme iş akışlarında kullanmak için etkili bir araç olarak görmezden gelirler. İlk bakışta diğer efektler kadar gösterişli değildir. Ancak gerçek şu ki, kontrastı akıllıca kullanmayan veya hiç kullanmayan sayısız fotoğrafçıdan kendinizi ayırmak istiyorsanız kontrast çok önemlidir.

Nik, kapsamlı Photoshop bilgisi olmadan kontrast ayarlamaları yapmayı kolaylaştırır. Tek ihtiyacınız olan üç ana kaydırıcıdır:  Doğru Renk DağılımıKontrastı Düzelt ve Dinamik Kontrast. Ayrıca Gölgeler ve Vurgular kaydırıcıları ve her zaman kullanışlı Kontrol Noktalarına da sahipsiniz.

Bir şey varsa, resimlerden önce ve sonra karşılaştırırken kontrastın ne kadar büyük bir fark yarattığını göreceksiniz.

5. Color Efex Pro’da Kademeli Sis

Photoshop ile Nik Plugins Kullanarak Uygulayabileceğiniz 10 Harika Efekt 5

Mezun Sis filtresi bile sis bir etki için güçlü seçenek olarak düşünülebilir olmayabilir görüntülerde, uğraşmak olanlar eğlenceli olanlardan biridir.

Bir başlangıç ​​noktası için önceden ayarlanmış üç seçenekten belki de en kullanışlı olanı Ön Plan’dır. Bu, fotoğrafınızın alt kısmına sis yerleştirecek ve burada onu nesnenize daha iyi uyacak şekilde şekillendirebileceğiniz hatta atmosfer ve boyut ekleyebileceksiniz.

Dört ana kaydırıcı, sis efektinizi oluşturmada hayati önem taşır. Dikey Geçiş  kaydırıcı görüntülerdeki sis artacak ne kadar yüksek kontrol edecek. Bu arada, Karışım ve Opaklık kaydırıcıları degradenin kalitesini belirleyecektir.

Ve sisin doğrudan yükselmesini istemiyorsanız, Döndürme kaydırıcısı sisi belirli açılarda yerleştirmeye yardımcı olacaktır.

6. Analog Efex Pro’da Hareket Bulanıklığı

Photoshop ile Nik Plugins Kullanarak Uygulayabileceğiniz 10 Harika Efekt 6

Hareket Analog Efex Pro teklifi hazır ayarlar görüntüler için seçenekler bulanık büyük bir dizi.

Aralarından seçim yapabileceğiniz 10 şablonla, düzinelerce menü seçeneğinde düzenlemeler yaparak elde edebileceğiniz binlerce sanatsal görünüm vardır. Bazıları, istediğiniz yere bulanıklaştırmaya yardımcı olacak ızgaralar içerir.

Ön ayarların çoğunda bulunan iki ana menü, Yakınlaştırma ve Döndürme Bulanıklığı ve Hareket Bulanıklığı’dır. Bu güçlü araçlar, bulanıklaştırma efektinin bütünlüğünü şekillendirir.

Temel Ayarlamalar , Mercek Vinyeti ve Film Türü gibi ücretsiz menüler, normalde Lightroom veya Adobe Camera Raw için kullanmanız gereken ayarları değiştirmeyi kolaylaştırır.

7. Color Efex Pro’da Koyulaştır-Açıklaştır Merkezi

Photoshop ile Nik Plugins Kullanarak Uygulayabileceğiniz 10 Harika Efekt 7

Daha ileri düzey kullanıcılar bu eklentinin aşırı olduğunu düşünebilir. Neden? Çünkü Nik Collection ön ayarlarının çoğu kendi skeç seçenekleriyle birlikte gelir. Ama işte bu yüzden bu efekti kullanmak isteyeceksiniz.

Darken-Lighten’in parlaklığı, kolaylık ve basit bir görevi yerine getirmedeki etkinliğinde yatmaktadır. Yalnızca bir avuç kaydırıcıyla, yararlı ve sezgisel değişiklikler yapmak için hızlı bir pitstop yapar.

Listenin sonunda tartışacağımız gibi, Color Efex Pro’da birden fazla efekti birleştirebilirsiniz. Bu, Darken-Lighten’ı daha dramatik düzenleme seçeneklerine geçmeden önce konunuzu vurgulamak için harika bir başlangıç ​​noktası yapar.

8. Color Efex Pro’da Gece Yarısı

Photoshop ile Nik Plugins Kullanarak Uygulayabileceğiniz 10 Harika Efekt 8

Bazen, Photoshop’ta hangi yöntemin en iyi şekilde çalışacağını bulmaya çalışmadan tüm görüntünüzü hızlı bir şekilde karartmak istersiniz. Midnight, Color Efex Pro’daki ( Low Key ile birlikte ) işi tamamlayan iki ön ayardan biridir.

Sağdaki ön ayarlar, karartma işleminde görüntünüzü çekmek isteyebileceğiniz genel yönü belirlemede son derece yararlıdır. Yalnızca bir koyulaştırma seçeneği içermekle kalmaz, aynı zamanda görüntünüzü renklendirme seçeneği de vardır.

En önemli başlangıç ​​noktası, muhtemelen Gölgeler kaydırıcısıdır. Bu kaydırıcı, görüntünüzde hangi ayrıntıların açıklanacağını kontrol etmekten sorumludur.

Geceyarısı ön ayarını kullanırken Denetim Noktaları son derece önemlidir. Nadiren bir görüntüyü içe aktarırsınız ve Midnight’ın tek bir ince ayar gerektirmeden mükemmel bir iş çıkardığını görürsünüz.

Kontrol Noktaları, Opaklığı seçici olarak azaltır ve konu ayrıntılarınızı kurtarmanıza izin verir. Bu, özellikle fotoğraflarınızda insanlar olduğunda kullanışlıdır.

9. Color Efex Pro’da Büyüleyici Parıltı

Photoshop ile Nik Plugins Kullanarak Uygulayabileceğiniz 10 Harika Efekt 9

Glamour Glow uygun bir şekilde adlandırılmıştır. Görüntünüze modaya uygun bir ışıltı eklemek istiyorsanız, bu göz atmak isteyeceğiniz bir efekt olabilir.

Glamour Glow, muhtemelen Color Efex Pro’da kullanılacak en basit araçlardan biridir. Yalnızca üç kaydırıcı vardır ve Glow, özellikle dikkat etmek isteyeceğiniz şeydir.

Glow, Photoshop’taki Gauss Bulanıklığı’na biraz benzer, ancak biraz daha ince. Konunun cildine uygulamak söz konusu olduğunda, cilt dokusunu ve diğer ince ayrıntıları silebileceğinden, efektin üstünden geçmemek isteyeceksin.

Genel bir bulanıklık profili oluşturmak için Glow kaydırıcısını kullanmak ve ardından önemli ayrıntıların kurtarılabilmesi için Opaklığı azaltmak için Kontrol Noktalarını kullanmak en iyisidir.

10. Color Efex Pro’da Birden Fazla Filtreyi Birleştirme

Photoshop ile Nik Plugins Kullanarak Uygulayabileceğiniz 10 Harika Efekt 10

Photoshop’ta bir eklentiye birden çok kez erişmek zorunda kalmaktan daha sinir bozucu bir şey yoktur, çünkü eklentinin filtreleri yığınlama seçeneği yoktur.

İşin garibi, bunu yalnızca Color Efex Pro’da yapabilirsiniz. Analog Efex Pro gibi diğer programlar, birden fazla yolculuk yapmanızı gerektirir.

Temel olarak, bir ön ayar ile işiniz bittiğinde, yapmanız gereken tek şey  Color Efex Pro’daki her menünün sonunda görünen Filtre Ekle seçimini tıklamaktır.

Yukarıdaki resimde, daha önce tartıştığımız ve bunları bir araya getirdiğimiz birkaç ön ayarı kullandık. Dışa aktarıldığında, tüm efektler Photoshop’a tek bir katman olarak içe aktarılacaktır. Dosya boyutu yönetimi için çok kullanışlıdır.

Nik Collection’ı Kullanarak Küçük veya Dramatik Düzenlemeler Yapın

Nik Collection’da bulunan ön ayarlardan yalnızca birkaçına değindik. Seçmeli ayarlamalar yapmanız için size kontrol verirken, düzenleme ihtiyaçlarınıza hızlı çözümler sunan çok daha fazlası var.

Photoshop ile Nik Plugins Kullanarak Uygulayabileceğiniz 10 Harika Efekt 11

Bu ön ayarları nasıl kullanacağınızı öğrenmenin en iyi yolu, kendi resimlerinizle denemeler yapmaktır. Nik Collection’a ücretsiz göz atın ve bu ön ayarların düzenleme iş akışınızda değerli olup olmayacağına kendiniz karar verin.