1.WORDPRESS NEDİR?

WordPress,GPL lisanslı,PHP ve MySQL kullanılarak yazılmış kişisel yayın sistemidir.İlk piyasaya sürülme tarihi 27 Mayıs 2003 dür.Wordpress kişisel veya kurumsal site oluşturmanıza olanak sağlar.Wordpress.com alan adıyla hizmet sunmaktadır.

Wordpress Nedir 1

2.WORDPRESS İLE SİTE NASIL KURULUR?

WordPress birçok uzantısı olan açık kaynaklı bir yazılımdır.Wordpress ile site kurmanız için gerekenler Alan adı ve Hosting dir.

2.1 ALAN ADI NEDİR? NE İŞE YARAR?

Alan adı kuracağınız sitenin Google gibi arama motorları aracılığıyla sitenize ulaşmak için gereken site ismidir.Alan adı sayesinde binlerce site birbirine karışmazlar.Bu sayede ulaşmak istediğimiz siteye alan adını girerek ulaşım sağlarız.Alan adına sahip olmanız için birçok alan adı satış sitesi mevcuttur.

2.2 HOSTİNG NEDİR? NE İŞE YARAR?

Hosting kısaca sitenizin kurulduğu yerdir.Sitenizin her türlü bileşeni bu kısımda bulunur ve sitenizin ayarlamalarını buradan yaparsınız.Sitenizin menü,başlık,sayfa,yazı gibi kısımlarını düzenleyebilir yeni şeyler ekleyebilirsiniz.İnternette şu anda birçok Hosting satış sitesi mevcuttur.Site kurmak istiyorsanız bir tane Hosting almanız gerekiyor.

3.WORDPRESS İLE HANGİ SİTELERİ KURABİLİRİZ?

WordPress ile birçok kişisel veya kurumsal site kurmak mümkün bunları kısaca gösterelim:

  • Kurumsal web sitesi.
  • E-ticaret sitesi.
  • Blog paylaşım sitesi.
  • Fotoğraf paylaşım sitesi.
  • Haber sitesi.
  • İlan sitesi.
  • Emlak sitesi.
  • Forum ve yardım sitesi.

gibi birçok site kurmak mümkün

4.WORDPRESS ÜCRETLİMİ?

WordPress.org her ne kadar ücretsiz olsa da kendi sitenizi oluşturmak için Alan adı ve Hostig‘e belli bir ücret ödemek zorundasınız.

 

5.WORDPRESS İLE PARA KAZANILIR MI?

WordPress ile para kazanmak mümkündür.Oluşturduğunuz siteye reklamlar vererek veya sitenizi pazarlayarak(satarak) belli ücretler kazanabilirsiniz.Başka bir yöntem ise WordPress ile E-ticaret sitesi kurarak satış yapabilir ve bu yöntemlede para kazanabilirsiniz.

6.WORDPRESS KOLAY MI?

WordPress kişiden kişiye değişmekle birlikte kolay bir yazılımdır. Sonra Kuracağınız siteye göre değişiklik gösterebilir.Kuracağınız site küçük bir blog sitesiyse az bir çalışmayla kurabilirsiniz.Kuracağınız site E-ticaret gibi büyük çaplı olacaksa biraz fazla emek isteyen ve yorucu bir iş olacaktır.İnternet ortamında birçok WordPress eğitim vidyosu ve çalışmaları bulunmaktadır.

7.WORDPRESS GÜVENİLİRMİ?

WordPress tamamiyle güvenilir değildir. Sonra kuracağınız siteye dışarıdan tema veya eklenti vb. içerikler yüklerseniz sitenizin güvenilirlik seviyesini düşürmüş olursunuz ve Hacklenmesine sebep olabilirsiniz.

8.NEDEN WORDPRESS?

WordPress tamamiyle açık kaynaklı kod yazılımıdır. WordPress temalarla, eklentilerle,sürekli güncellemeleriyle ve ünlü şirketlerin sitelerinin de WordPress kullanması WordPress’i bir adım daha öne çıkarıyor. Sonra WordPress kullanan bazı ünlü şirketler:

  • Mıcrasoft.
  • Toyota.
  • MaxCDN.
  • MP3.com.
  • Beyaz saray.

Gibi şirketlerde açık kaynaklı WordPress’i kullanmaktadırlar.

8.1 KURULUM KOLAYLIĞI

WordPress kurulumu çok basittir herhangi bir siteden aldığınız hosting ile birkaç tıklama yaparak wordpress i kurabilir ve sitenizi kişiselleştirmeye başlayın.

8.2 TEMA ÇOKLUĞU

WordPress de binlerce tema bulunmasına rağmen farklı bir temayı sitenize yükleyebiliyorsunuz. Ancak WordPress içeriğinde bulamadığınız bir temayı kolaylıkla sitenize entegre etmiş olur.

8.3 KOLAY WORDPRESS ARAYÜZÜ

WordPress ekranı her kullanıcının kolaylıkla kullanabilmesine olanak sağlıyor. Kolay kullanım arayüzü sayesinde birçok kullanıcının WordPress’i seçmesine sebep olur.

9. WORDPRESS AÇIK KAYNAKLIDIR NE DEMEKTİR?

WordPress Nedir açık kaynaklı olması isteyen herkes birkaç tıklama ile site kurabilmesidir.

Açık kaynaklı olması demek dünyadaki herkes tarafından büyümesine yardımcı olur.

10. WORDPRESS’İN DEZAVANTAJLARI

WordPress Nedir açık kaynaklı bir cod olduğu için güvenlik sorunları yaşanılabilir.Sitenizi uzman bir kişi yönetmiyorsa site yavaşlaması gerçekleşebilir.Sitenizin yavaşlaması fazla eklentiden kaynaklanabilir.Wordpress sürekli güncel tutulmalıdır aksi halde güvenlik açıkları olur.