
Bu makalemizde, Microsoft Teams Ne İşe Yarar? konusunu ele alacağız ve sizler için derleyeceğiz, Microsoft Teams, iş mesajlaşması, arama, görüntülü toplantılar ve dosya paylaşımı gibi temel özellikler sunan bulut veri tabanlı bir ekip işbirliği programıdır. Her boyuttaki işletme, masaüstü, internete bağlı herhangi bir cihaz ve Teams mobil uygulaması aracılığıyla erişilebilen teams uygulamasını kullanabilir.
Microsoft Teams’in temel özellikleri
Microsoft Teams, ekiplerin iletişim kurmasına ve işbirliği yapmasına yardımcı olmak için çeşitli özellikler sunar. Temel özellikler şunlardır:
Microsoft Teams Ne İşe Yarar?
- Mesajlaşma sohbeti. Temel olarak Teams, grup ve bireysel mesajlaşmayı, konu dizili ve kalıcı konuşmalarla sunan sohbet tabanlı bir iş birliği çalışma alanıdır. Kullanıcılar, grup veya bire bir sohbeti sesli veya görüntülü aramaya yükseltebilir. Diğer mesajlaşma hizmetleri gibi Teams mesajları da emojiler ve grafik değişim biçimi içerebilir.
- Arama. Teams, sesli arama için bulut tabanlı telefon hizmeti sağlar. Teams uygulamasıyla kullanıcılar Teams istemcileri arasında internet protokolü üzerinden sesli aramalar yapabilir. Microsoft Telefon Sistemi ve Arama Planı kullanıcıları, kamusal anahtarlı telefon şebekesindeki sabit hatlara ve cep telefonlarına arama yapabilir, alabilir ve aktarabilir. Microsoft ayrıca, müşterilerin mevcut bir özel şube santralini veya Oturum Başlatma Protokolü gövdesini Teams’e bağlamasına olanak tanıyan Doğrudan Yönlendirme özelliğine sahiptir. Diğer Teams arama özellikleri arasında sesli konferans, Gelişmiş 911 desteği, sesli posta ve diğer birkaç kurumsal düzeyde arama yeteneği bulunur.
- Video toplantıları. Yalnızca sesli aramalara ek olarak, kullanıcılar sanal toplantılar da gerçekleştirebilir. COVID-19 salgını ve evden çalışma direktifleri arasında, insanlar uzaktan işbirliği yaptıkça video konferans kullanımı hızla arttı . Teams toplantıları, özelleştirilmiş sanal arka planlar, toplantı kaydı, transkripsiyon, beyaz tahta ve ayrı odalar gibi önemli video konferans özellikleri sunar.
- Ekran paylaşımı. Bu eski ama kritik yetenek, ekip işbirliği araçları arasında yaygın bir özelliktir. Adından da anlaşılacağı gibi, ekran paylaşımı kullanıcıların Teams aramaları veya görüntülü toplantılar sırasında dosyalar da dahil olmak üzere masaüstü ekranlarını gerçek zamanlı olarak paylaşmalarını sağlar.
- Takvim. Microsoft Outlook e-postası gibi Teams de kullanıcıların çalışma haftalarını, toplantılarını ve diğer günlük randevularını takip edebilmeleri için kapsamlı takvimleme özelliğine sahiptir. Outlook ve Teams takvimleri sıkı bir şekilde entegre edilmiştir ve Outlook, Teams toplantılarının bildirimlerini otomatik olarak oluşturur.
- Dosya paylaşımı. Bu belge yönetimi özelliği, uzak ekiplerin Teams içinde dosyaları depolamasına, paylaşmasına ve düzenlemesine olanak tanır. Kullanıcılar, Teams içinde aynı belge üzerinde gerçek zamanlı olarak işbirliği yapabilir.
- Anket. Bir Teams topluluğu, grup sohbeti veya toplantı sohbeti içerisinden, bir kullanıcı karar desteğine yardımcı olmak için katılımcılardan geri bildirim toplamak üzere bir anket oluşturabilir.
- Web seminerleri. Microsoft Teams, 1.000 katılımcıya kadar etkileşimli toplantıları ve web seminerlerini destekler. Özellikler arasında canlı tepkiler ve katılımcıların sohbetini, sesini ve videosunu devre dışı bırakmak için ana bilgisayar moderasyon kontrolleri bulunur. Teams web seminerleri, yalnızca görüntülenebilir bir yayında 10.000 kişiyi ağırlayabilir. Katılımcı raporları, web seminerine kimin ve ne kadar süreyle katıldığını gösterir.
- Harici iş birliği. Microsoft Teams’deki konuk erişim özelliği, kullanıcıların kuruluşlarının dışındaki kişileri mesajlaşma, toplantılar ve dosya paylaşımı için dahili kanallara katılmaya davet etmelerine olanak tanır. Bu özellik, işletmeden işletmeye proje yönetimini kolaylaştırmaya yardımcı olur. Teams Connect, şirketlerin Teams’deki paylaşılan bir çalışma alanında sohbet etmelerine, toplantı yapmalarına ve belgeleri düzenlemelerine olanak tanıyan başka bir harici iş birliği özelliğidir .
Teams bulut tabanlı bir yazılım olduğundan, Microsoft platformun özelliklerini sık sık ve hızlı bir şekilde güncelleyebilir. Sonuç olarak, Microsoft Teams özellikleri sürekli olarak gelişmektedir.
Bir Teams toplantısı nasıl planlarım?
Teams’de bir toplantı planlamak için şu adımları izleyin:
- Teams sohbetinde, toplantı takviminizi gösterecek olan sol taraftaki gezinme menüsündeki Takvim simgesine tıklayın. Ardından sağ üst köşedeki + Yeni toplantı düğmesine tıklayın.
- Takvim içinde bir zaman aralığı seçin . Bu, planlama formunu getirecektir. Tüm katılımcılar için uygun bir zaman bulmak için formun üst kısmındaki Planlama Yardımcısı özelliğine tıklayın.
- Bir Teams toplantı sohbetinde bir toplantı planlamak için sağ üst köşedeki Kamera simgesi açılır menüsüne gidin, seçenekler listesinden Toplantı planla’yı seçin. Tüm katılımcılar için uygun bir zaman bulmak için formun üst kısmındaki Planlama Yardımcısı özelliğine tıklayın.
Bu makalemizde, Microsoft Teams Ne İşe Yarar? konusunu ele aldık ve sizler için derledik. Bu ve benzeri makalelerimiz için aşağıdaki linke tıklayıp inceleme yapabilir ve uygulayabilrsiniz.
