Site icon TeknoDestek

MACBOOK’TA VE MAC OS X’TE MAİL HESABI NASIL KALDIRILIR?

Kullandığımız MacBook bilgisayarlarda mail hesabını kaldırmak için öncelikle mailimizi açıp, sayfanın üstünde bulunan menülerde mail yazan yere tıklıyoruz. Mail’e tıkladıktan sonra açılan alt menülerden Tercihler menüsüne tıklıyoruz.

Yeni açılan pencerede mail hesaplarımızla ilgili özelleştirebileceğimiz panel bulunuyor; buradan hesap ayarlarımızı istediğimiz gibi özelleştirebiliriz. Açtığımız sayfada Genel ve Hesaplar gibi menüler bulunuyor; buradan Hesaplar’a tıklıyoruz.

Hesaplar’a tıkladıktan sonra açılan sayfada cihazımıza tanımladığımız mail adresleri görüntüleniyor. Burada mail hesabının isminin yazdığı yerdeki  artı (+) ve eksi (-) işaretleri  ile mail hesabı  ekleme-silme işleminlerini yapabiliriz. Eğer ki bu işlemi yaptığımızda uyarı verıyor  ve silinmiyorsa

Yukardaki açılan uygulamalardan direkt olarak İnternet Hesapları yazan butona tıklıyoruz.

İnternet Hesapları  butonuna  tıkladıktan sonra açılan pencerede yine artı (+) ve eksi (-) işaretleri ile ekleme ve silme işlemi yapılıyor. Eksi (-) işaretine bastıktan sonra, “silmek istediğinizden emin misiniz?” şeklinde uyarı verecek.

Gelen uyarıya Tamam dedikten sonra MacBook bilgisayarımızdaki mail hesabımızı silmiş oluyoruz.

Exit mobile version