Hepimiz, verilerimizin çoğunun reklamcılara ve veri madencilerine satıldığını biliyoruz. Life360  varlığı tamamen güvenlik ve aile üyelerinin korunması olan bir şirket olduğunda, milyonlarca kullanıcısının konum verilerini sattığını fark etmiş olduk. Popüler aile güvenliği uygulaması Life360’ın veri endüstrisi için bir “veri yangın hortumu” olduğu söyleniyor. Daha da kötüsü, verileri güvende tutmak için çok az güvenlik önlemleri alınmış.

life360 resim 1

Life360, kullanıcılarının konum verilerini satıyor ilk olarak çalışanlar doğruladı. Hepsi, aile güvenliği şirketinin aslında “endüstri için en büyük veri kaynaklarından” biri olduğunu ve Life360’tan alabildikleri verilerin oldukça ham ve kesin olduğunu söylüyor.

Uygulama gizlilik politikasının bir baskısında verilerin satıldığını açıkça belirtiyor. Aileler çocuklarınızın nerede olduğunu ve bu bilgiyi satın alan herkes izleyebilir sloganından hoşlanmayacaktır. Aplikasyonun bir devre dışı bırakma özelliği de var. Kullanıcılar bunun pek farkında olmuyorlar dedi hoş olamayan eklentileri de ekledi.

life360 resim 2

orta

Bunlar, hedefli reklamcılık kullanmak isteyen diğer sektör oyuncularına veri ve diğer bilgileri sağladığı bilinen veri konumu şirketleridir. En azından kullanıcılar için başka endişe nedeni. 

Verilerinizin güvenliği her şeyden önemli.

Life360‘ın kurucusu ve CEO’su Chris Hulls, gerçekten en büyük veri kaynağı olup olmadıklarını “doğrulayamadıklarını” söyledi. İş modellerinin büyük bir parçası olduğunu ve temel hizmetlerini ücretsiz olarak tutmalarına izin verdiğini vurguladı. İş sözleşmelerinin çoğunda “gizlilik maddeleri” olduğu için tüm veri ortaklarını beyan etmeyi reddetti. Gizlilik politikalarının ince baskıları, verilerin satıldığını belirtir, ancak Life360 elbette herkes bunları okumaz veya bilmez.

Eski çalışanlar, şirketin kullanıcılara verilerin anonimleştirildiğini garanti etmişti. Buna rağmen verilerin bireylere kadar izlenememesini sağlamak için herhangi bir önlem almadıklarını söylüyor. Bu verilerin sızdırıldığı veya kötü amaçlarla kullanıldığı bilinen hiçbir vaka yok. Ama yaşadığımız bu dünyada bu, veriyi işleyen şirketler dikkatli olmazsa çok mümkün.

son