Kripto Madenciliği Nedir sorusunu soruyorsanız doğru yerdesiniz. Kripto paralar, son dönemlerde her insanın mutlaka duyduğu bir para birimidir. Merkeziyet bağı olmayan bir para birimleri dijital platformda her alanda kullanılan bir çeşittir. Kripto paralar, ilk olarak hayatımıza 2008 senesinde katılmıştır.

Teknoloji Destek Hattı Baş Shake CSS
Konuyla ilgili daha fazla destek almak için tıklayın. Aramayı başlatmak için tıklayın!
Kripto Madenciliği Nedir
Kripto Madenciliği Nedir

Bitcoinin var olması ile birlikte zamanla alternatif olarak çeşitli kripto paralar oluşturulmuştur. Kripto paraların, kullanıcıları üzerinden büyük avantajları vardır. Öncelikle, dijital alanda yer alan kripto paralarınızı istediğiniz zaman çekebilir ve alışveriş yapabilirsiniz. Hiçbir şekilde vergi vb. kontrol işlemlerinin olmaması sebebi ile oldukça özgür bir ortamdır. Günümüzde, birçok devlet kripto paraları resmi para birimi olarak kabul etmiştir. Günden güne de gelişmeye devam eden kripto paralar, çeşitli alanlarda da kullanılmaya devam etmektedir. Kripto madenciliği de kripto paralar ile hayatımıza girmiş olan bir kavramdır.

Block chain ile şifreleme yolu ile üretilmiş olan kripto paralar, madenciliği sistemi ile elde edilmektedir. Ek olarak, kripto para madenciliği yapan kişilere de genel olarak madenci denmektedir. Bu işlem esnasında oldukça teknolojik cihazlar kullanılmaktadır. Bu cihazlar sayesinde kripto para biriminin ömrü uzatılmaktadır. Block chain teknolojisi ile şifreleme işlemleri çözülür ve bu kişiler de kazanç elde etmektedir. Bu sebeple, birçok insan kripto para madenciliği alanında çalışmalar gerçekleştirmektedir. Ek olarak, birçok insan kripto para madenciliği için veya kullanıcılığı için dijital cüzdan kullanarak kazançlarını havale etmektedir.

Kripto Madenciliği Nasıl Yapılır?

Günümüzde, kripto para madenciliği yapan birçok insan bulunması sebebi ile farklı madencilik türleri de gelişmiştir. Örnek verecek olursak, ASIC, GPU, CPU ve bulut madenciliği oldukça gelişmiştir. Kripto para madenciliğinin nasıl yapıldığı sorusu sıklıkla sorulmaktadır. Bunun sebebi ise, kripto para madenciliğinde farklı donanımlar kullanılmaktadır. Ekran kartı, işlemci, disk gibi donanımlara göre madencilik yapılmaktadır. Ancak, kripto para madenciliğinde işlevin arttırabilmesi için mutlaka hızlı bir donanımın tercih edilmesi daha mantıklıdır. Ek olarak, hızının yüksek olmasının yanı sıra işlemcisinin de yüksek olması avantajlıdır. Kripto para madenciliğinde en önemli faktörlerden bir diğeri de dijital cüzdanın bulunmasıdır. Dijital cüzdan içerisine depolama her zaman daha güvenli olacaktır.

Teknoloji Destek Hattı Orta Pulse CSS
Konuyla ilgili daha fazla destek almak için tıklayın. Aramayı başlatmak için tıklayın!

ASIC madenciliği sisteminde de ekstra üst düzey bir donanımın bulunması daha mantıklı olacaktır. Genel olarak, kazım işlemi gerçekleştirilen para madenciliği olarak da bilinmektedir. Kripto para madenciliğinde en yüksek donanımlarından bir diğeri de ASIC madenciliğidir. Hızın önemli olduğu bu madencilik seçeneğinde ekran kartı kullanılmasıdır. Genel olarak, Bitcoin ve Litecoin üretimleri gerçekleşmesinde kullanılmaktadır. En yüksek sayıda kullanılan madencilik türü ise bulut madenciliğidir. Ülkemizde de yüksek sayıda bulut madenciliği gerçekleştiren kişiler bulunmaktadır. Bulut madenciliğini genel olarak, donanımı kısıtlı olan kişiler yapmaktadır. Komisyon ücreti ile gerçekleştirilen bu süre 12 aydır ve güvence altında gerçekleştirilmektedir.

Kripto Para Madenciliği Yasal mı?

Kripto para madenciliği için en sık sorulardan bir tanesi yasal mıdır sorusudur. Öncelikle, block chain teknolojisi ile gerçekleşen kripto para madenciliğinde görev alan kişiler kripto dünyasına katkıda bulunan kişilerdir. Teknolojik güçleri kullanan bu kişiler, sıklıkla teknik cihazlarının el konması durumları ile karşılaşabilir. Bunun sebepleri ise kaçak elektrik kullanımı olabilmektedir. Sıklıkla, teknik cihazların el konması durumları ile ilgili çeşitli haberler ile karşılaşsak da aslında kripto para madenciliğinde kullanılan teknik cihazların el konması gerekliliği gibi bir kanun bulunmaz.

Kripto Madenciliği Nedir

Ek olarak, Ticaret Bakanlığı 2018 yıla ait yazısında ithalat ve ihracata dair herhangi bir kısıtlanma bulunmadığı da yer almaktadır. Bunun haricinde de yasal bir engel de bulunmaz. Aynı zamanda, kripto para madenciliğinde rol alan kişilerin teknik cihazlarına el konması durumunda kişisel hak arama hakları da doğabilmektedir. Ceza Muhakemesi kanununa göre ‘’Zilyedliğinde bulunan eşya veya diğer mal varlığı değerlerine el konulan kimse hakimden her zaman bu konuda bir karar verilmesini isteyebilir. Böylelikle yasal haklarınız için gereken mercilere başvurma hakkı bulunur. Aynı zamanda, sosyal medya veya televizyonlarda yer alan el konma yasağı vb. haberlerine itibar edilmemesi gerekir. Böyle yasaklanma faaliyetleri başka bir suç teşkil etmesi sebebi ile de doğmuş olabilmektedir. Bu nedenle, araştırma yaparak hareket etmenizde fayda vardır.

 

 

Teknoloji Destek Hattı Son Shake CSS
Konuyla ilgili daha fazla destek almak için tıklayın. Aramayı başlatmak için tıklayın!