Site icon TeknoDestek

Router Cihazımın Wi-Fi Performansını Nasıl Artırırım?

1 18

Router Cihazımın Wi-Fi Performansını Nasıl Artırırım; aşağıda belirtildiği gibi uygulayabilirsiniz.

Yönlendiricinizin yazılım versiyonunu arayüzden kontrol edip, üretici firmanın resmi web sayfasında daha güncel bir yazılım yayınlanmış ise yazılımı güncelleyin.

Büyük bir eviniz varsa, Wi-Fi yönlendiricisini evinizin merkezi bir konumun yerleştirmeyi deneyin; bu işlem tüm cihazların en hızlı şekilde internete girmesini sağlayacaktır.

Hepimiz internette gizlilik nedir, biliyoruz. Parola korumalı bir Wi-Fi, yalnızca aileniz için daha hızlı bir İnternet sağlamakla kalmaz, aynı zamanda geçiş yapan kişilerin internetinizi mahvetmesine izin vermez.

Wi-Fi ev ağlarının çoğu, sinyal aktarımı için 2.4GHz civarında dar bir radyo frekansı aralığını kullanır. Bu aralık, televizyon kanallarına benzer şekilde daha küçük gruplara veya kanallara dağıtıldı. Doğru kanal seçerek Wi-Fi hızını artırabilirsiniz.

Yeni bir MacBook aldım ve internetten verim alamıyorum, internetimin hızı düşük olduğundan verimli kullanamıyorum şeklinde vb. bir sorun yaşıyorsanız eski cihazların Wi-Fi bağlantısını kesmeyi deneyin; çünkü eski cihazlar fazladan internet tüketiyor.

Bir ping testi, normal hız testlerinden biraz farklıdır ve İnternet bağlantınızın kalitesini belirtir.

 

Yönlendiriciyi yeniden başlatın

Yönlendirici ve internet (ISS) arasındaki IP bağlantısı bazen askıda kalır. Bu durumda yönlendiricinin yeniden başlatılması gerekir; bu gibi durumlarda Wi-Fi yönlendirici performansını artırmak için yeniden başlatalım.

Wi-Fi yönlendiriciniz telsiz telefonlar, mikrodalga fırınlar, bebek monitörleri vb. kablosuz aygıtların girişimine maruz kalır. Bu yaygın aygıtlar, internetinizle(Wi-Fi kablosuz yayın) çakışan 2.4GHz frekansını kullanır. İnternet hızınızı düzeltmek için yönlendiricinizin böyle bir cihazın yakınında olmadığından emin olun.

Exit mobile version