Site icon TeknoDestek

iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone 7, iPhone 7 Plus Hard Reset

İPhone 8 iPhone 8 Plus iPhone 7 iPhone 7 Plus Hard Reset Kapak

iPhone 8 serisinde ‘Home Tuşu (Ana Menü Butonu)’ bulunmadığından dolayı bu cihazlarda artık recovery (reset atma), ekran görüntüsü alma gibi işlemler, ses tuşları ve ekran kilitleme tuşu gibi fonksiyon tuşları yardımı ile gerçekleştirilmektedir. Apple bu konu ile ilgili, cihazlarda nasıl hard reset yapılması gerektiği hakkında gerekli açıklamayı yaptı. Yazımızda, cihazda herhangi bir donma, takılma durumu söz konusu olduğunda belirteceğimiz tuş kombinasyonu ile nasıl reset (recovery) yapabileceğinizi anlatacağız.

 

Cihazınızı resetlemeden önce yedeklemeniz her zaman tavsiye edilir.

 

Yedekleme işlemi için telefonunuzdan sırasıyla Ayarlar’ ⟶ ‘Genel’ ⟶ ‘Depolama ve iCloud’ ⟶ ‘Depolama Alanını Yönet’ ⟶ ‘Yedeklemeler’ menülerine giderek, cihazınızın bir yedeğini iCloud hesabınıza yedekleyebilirsiniz. Büyük boyuttaki fotoğraf ve videolarınızı ise bilgisayarınıza yedekleyebilirsiniz.

 

Anlatacağımız bu yöntemler iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone 7 ve iPhone 7 Plus modelleri için geçerlidir.

 

 

Aynı yöntem ile iPhone 8 ve iPhone 8 Plus modellerinde bu işlemi uyguladığımızda acil arama özelliği aktif hale geldiğinden dolayı, bu modeller için farklı bir yol izleyerek resetleme işlemimizi yapacağız.

 

iPhone 8 ve iPhone 8 Plus modellerinde hard reset işlemini için aşağıdaki adımları izleminiz yeterli:

 

 

Exit mobile version