Site icon TeknoDestek

iOS 13’te ve iPadOS 13’te Video Kırpma ve Kesme!

iOS 13te ve iPadOS 13te Video Kırpma ve Kesme kapak

iPhone’unuz ve iPad’iniz için basit ama etkili bir video düzenleme uygulaması arıyorsanız, o zaman fazla uzağa bakmak zorunda değilsiniz. iOS 13 güncellemesinden sonra, videolarınızı kırpmak ve kırpmak için ihtiyacınız olan tek şey Fotoğraflar (Photos) uygulaması.

 

Teknoloji dünyasında en iyi kameralı telefonlardan biri olarak taçlandırılan iPhone, nefes kesici 4K videolar çekebiliyor. Ve şimdi iOS 13 güncellemesinin getirdiği birçok büyük ve küçük özellik ile birlikte iPhone, her fotoğrafçının, kameramanın ve sinematografın hayalini kurduğu akıllı telefon olarak taçlandırılabilir.

Yenilenen yeni Fotoğraflar (Photos) uygulaması, birçok video ve fotoğraf düzenleme özelliği içeriyor. Bu makalemizde, iOS 13’te ve iPadOS’ta videoların nasıl kırpılacağını veya düzenleneceğini anlatacağız. Basit, harika, etkili ve en önemlisi nedir, biliyor musunuz?! Yaptığınız değişikleri geri alabiliyorsunuz! Bu nedenle, sosyal medya web sitelerinde diğerlerinin paylaşımlarını kıskanmayın; Fotoğraflar (Photos) uygulamasıyla kendi trendinizi oluşturun.

 

iOS 13 ve iPadOS’ta Bir Video Nasıl Kırpılır ve Kesilir?

Artık video kaydetmenin (çekmenin) özel günlerle sınırlı kaldığı günler geride kaldı. Teknoloji ve dolayısıyla akıllı telefonlarımız geliştikçe, telefonu olan herkes kameraman olabilir. Ayrıca, sadece tek bir tıklamayla (dokunma ile) kullanılabilen inanılmaz fotoğraf düzenleme uygulamaları sayesinde videografinin kalitesi giderek artıyor.

Tüm bunlar için ihtiyacınız olan tek şey iPhone (veya iPad) Fotoğraflar (Photos) uygulaması. Hatta bu uygulama ile videolarınıza filtre de ekleyebilirsiniz. Şimdilik videolarınızı kırpma ve kesme işlemini ele alalım.

 

iPhone’da veya iPad’de, Fotoğraflar (Photos) Uygulaması ile Video Kırpma

Not: Ekranda bulunan rotasyon (görüntüyü döndürme) seçenekleri aklınızı karıştırmasın.

 

Not: Kırpma işlemini video boyunca (videonun tamamında) kontrol etmek için, video zaman (süre) butonunu (sağa doğru) kaydırabilirsiniz.

Kaydedildikten sonra videoyu izleyin. Herhangi bir değişiklik yapılması gerekiyorsa, yukarıdaki işlemi 3. adımdan itibaren tekrarlayın. Artık bu videoyu istediğiniz sosyal medya platformunda paylaşabilirsiniz ancak, video boyutunun çok büyük olduğunu düşünüyorsanız, boyutunu küçültebilir veya videonun bazı kısımlarını kesebilirsiniz.

 

iPhone’da veya iPad’de, Fotoğraflar (Photos) Uygulaması ile Video Kesme

Videonuz, istediğiniz şekilde kesildi. Yine de sonuçtan memnun kalmazsanız, tüm değişiklikleri geri alma seçeneği de var.

 

iPhone’da veya iPad’de, Düzenlenmiş Bir Videoyu Fotoğraflar (Photos) Uygulaması ile Orijinal Haline Döndürme

Yapılan tüm değişiklikler geri alınacak!

Exit mobile version