Site icon TeknoDestek

Instagram’da Doğrulanmış Hesap Onayı Nasıl Alınır?

Instagramda Dogrulanmis Hesap Onayi Nasil Alinir kapak

Instagram‘daki bazı hesapların yanında görünen mavi tik (check) simgesini hiç merak ettiniz mi?

Mavi tik (check) simgesi, önemli kişiler ve markalar için doğrulanmış hesap rozetidir ve pek çok faydası vardır. Bu makalede, hesap adınızın yanında gıpta ile bakılan mavi tik (check) simgesini nasıl ve neden almanız gerektiğini ele alacağız.

Instagram’da Doğrulanmış Hesap Onayı Neden Önemlidir?

Instagram’da, doğrulanmış hesap onayı almanın birkaç önemli faydası vardır:

Harika, değil mi? Peki bu avantajlardan kimler yararlanabilir?

Instagram’da Doğrulanmış Hesap Onayı Almak için 6 Kriter

Instagram‘ın, bir hesabı doğrulamak için ihtiyaç duyduğu 6-kriter şunlardır:

Lütfen unutmayın: Instagram doğrulaması satın alamazsınız ve hesabınızın bir ücret karşılığında doğrulanabileceğini iddia eden herhangi bir hizmet bir aldatmacadır (dolandırıcılık amaçlıdır).

Hesabınızın uygun olduğunu düşünüyor musunuz? Doğrulanmış hesap onayı hazır mısınız? İşte yapmanız gerekenler!

Instagram’da Doğrulanmış Hesap Onayı Nasıl Alabilirsiniz?

Instagram doğrulaması, günler veya haftalar sürebilir. Süreci hızlandırmanın bir yolu yok, bu yüzden sabırla beklemeniz gerekecek! Hesabınızı doğrulama konusunda bir karar verildiğinde, bildirim akışınızda bir mesaj alırsınız.

Doğrulama talebiniz reddedilirse üzülmeyin; 30-gün içinde tekrar deneyebilirsiniz.

Instagram Doğrulamasına Kaç Kez Başvurabilirim?

Yaptığınız (son) başvurunun üzerinden 30-gün geçtikten sonra, hesap doğrulama için tekrar başvurabilirsiniz. Hesap doğrulama başvurusu konusunda herhangi bir sınırlama (limit) yoktur.

Hesabınız için yaptığınız doğrulama başvurusu sürekli reddediliyorsa, bunun nedeni aşağıdaki yaygın nedenlerden biri olabilir:

Instagram’da, Doğrulanmış Hesap Onayı Alamamanın 5-Genel Nedeni:

Bunların hiçbiri hesabınız için geçerli değilse, markanız (işletmeniz) henüz yeterince tanınmamış olabilir. Bu durumda, marka bilinirliğini ve tanınırlığını artırmak için çalışmaya devam edin; böylece Instagram, hesabınızı bir dahaki sefere gözden geçirdiğinde, markanız öne çıkacak ve kolayca aranabilir (ve bulunabilir) olacaktır.

Instagram’ın, ücretli veya promosyon (tanıtım) içeriğini dikkate almadığını unutmayın; bu nedenle hesabınızın gerçekten doğrulanmasını istiyorsanız, en iyi yol medyanın ilgisini çekmektir.

Doğrulanmış Hesap Onayı Almak için Başvurmalı mısınız?

Hesabınızın yukarıdaki kriterleri karşıladığını düşünüyorsanız, takip ve marka bilinirliğinizi artırmak istiyorsanız, doğrulanmış hesap onayı almak için mutlaka başvurmalısınız.

Hesabınızın uygun olup olmadığından emin olmasanız bile denemeye değer; talebiniz reddedilse bile, hiçbir şey değişmeyecek.  En iyi senaryoda, daha fazla keşfedilebilirliğin, özel özelliklere erişimin ve hesap doğrulamayla gelen güven itibarının keyfini çıkaracağınız özel mavi tik (check) kulübüne alınacaksınız.

Exit mobile version