Dünyanın en büyük kişisel mikroblog platformları Instagram, Facebook, Twitter ve YouTube’a, dönem dönem güvenlik amacıyla erişim tedbiri kısıtlamaları ve infiale yol açan asılsız paylaşımların önüne geçebilmek için planlı yavaşlatma çalışmaları gerçekleştirilebiliyor. Ancak günlük hayatımızın içerisinde kullanım alanı neredeyse %90‘lara ulaşan bu platformlara ulaşabilmek, bazen hayati önem taşıyabiliyor. Bundan dolayı BTK ve operatörler tarafından kısıtlama getirildiği halde bile bu platformlara erişmek isteyen kullanıcılar VPN ve çeşitli Proxy uygulama/yazılımlarına başvurabiliyor. Biz de sizler için, böyle bir durumun gerçekleştiği senaryo durumunda kullanabileceğiniz VPN uygulamalarını araştırdık. Birçok VPN uygulaması, akıllı telefonların uygulama marketlerinde yer alıyor. Gerek App Store gerekse Play Store üzerinde yüzlerce aplikasyon mevcut. Ancak pek çok VPN yazılımı ya doğrudan, ücretli, ya da uygulama içi satın almaları mecbur koşuyor. Bununla birlikte ücretisz kullanım imkanı da sunabilen çeşitli VPN uygulamaları da yok değil.

 

 

Sizler için incelediğimiz uygulamalar arasında test edip ve yararlı olacağını düşündüğümüz VPN uygulamalarından biri olan VPN Proxy Master, ücretsiz şekilde hem App Store hem de Play Store üzerinden indirilebiliyor. Hem Standart hem de Premium kullanım imkanları sunabilen VPN Proxy Master, hem mobil şebeke, hem de kablosuz yayınlar üzerinden aktive olabiliyor. Oldukça basit kullanıma sahip olan uygulamayı indirdikten sonra açıp, Bağlan butonuna dokunmanız ve VPN’in aktif hale gelmesini beklemeniz yeterli oluyor. Yoğun kullanım dönemlerinde standart versiyonda VPN’e 60 saniye içerisine katılabilen VPN Master, Premium versiyonda ise yaklaşık 5 saniye süre içerisinde bu işlemi sağlayabiliyor.

 

Uygulamanın kullanımı oldukça basit. Yükleme bittiğinde uygulamayı açıp ‘Bağlan’ butonuna dokunmanız yeterli oluyor. Proxy sunucu seçimini otomatik olarak yapan bir VPN uygulamasıdır.

vpn proxy 1

vpn proxy 2

 

Proxy Master, tam olarak bağlantı kurduğunda ‘Bağlı’ ibaresiyle katıldığı VPN sunucusunu bizlere gösteriyor. Aynı zamanda VPN’e tam olarak bağlandığımızda, ekranımızın en üst satırında mobil şebeke ibaremizin yanında VPN logosu da yer alacaktır. Bu logo aktif durumda iken, veri dolaşımımız bir VPN sunucusu üzerinden sürdürüldüğü anlamına gelmektedir.

vpn proxy 3

vpn proxy 4

vpn proxy 5

 

Önemli Not: teknodestek.com.tr ailesi olarak ülkemizdeki Bilgi Teknoloji Kurumu‘nun aldığı her türlü tedbir ve önleme çalışmalarını tümüyle desteklemek ve bu görüşe katılmak ile birlikte, hayati önem taşıyan konularda acil kullanım gerektiğinde sosyal medya erişimini kısa süre sağlanması amacıyla bu doküman hazırlanmışır. Konunun yasalar çerçevesinde ‘suç’ taşıyıcı nitelikte olması durumunda ise bu yöntem kesinlikle kullanılmamalıdır ve teknodestek.com.tr ailesi böyle bir senaryonun gerçekleşmesi halinde karşılaşılabilecek suç isnatları konusunda hiçbir sorumluluk kabul etmeyecektir.