Site icon TeknoDestek

iCloud Şifremi Unuttum

Eğer sizler de iCloud şifremi unuttum nasıl kurtarabilirim diye merak ediyorsanız bu yazımız sizler için çözüm olacaktır.

Bir çok kullanıcı Apple kimliğini zamanla kullanmadığı için unutuyor. Böylece giriş yapmak istediğinde şifresini hatırlamadığından ilerleyemiyor. Ancak bu durum için çözüm mevcuttur. Bizlerde kimliğinizi unuttuysanız nasıl kurtarabileceğinizi tüm detayları ile anlatıyoruz.

iCloud Şifremi Unuttum Ne Yapabilirim?

Aşağıdaki resimli anlatımı takip ederek şifrenizi sıfırlayabilirsiniz. iCloud kimliğinizi yazacağınız ekranı açınız. daha sonra görselde gözüktüğü gibi Kimliğimi unuttum butonuna tıklayın.

Daha sonra aşağıdaki resimdeki gibi apple kimliğinizi girin. Ardından ileri butonuna tıklayın. Daha sonra E-posta seçeneğini işaretleyin. İleri butonuna tıklayın.

E posta adresinize mail gönderildi. Maildeki linke tıklayarak yeni bir parola belirleyebilirsiniz.

iCloud Şifre Sıfırlama

Güvenlik soruları ile parola sıfırlama;

Güvenlik sorularını yanıtlayın seçeneğini işaretleyin ve ileri butonuna tıklayın.

Doğum tarihinizi girin. İleri butonu tıklayın.

Sonraki soruları da cevaplayın. İleri butonuna tıklayın. Daha sonra yeni parola belirleyeceğiniz ekran gelecektir. Böylece iCloud şifremi unuttum işlem adımları son ekrana geliyor. Artık yeni bir parola belirleyebilirsiniz.

Not:Apple kimliği parolanızı sıfırlamak için gereken bilgilerin hiçbirini bilmiyorsanız. Apple kimliğinizi de bilmiyorsanız. Ve cihazınızda Ipad/Iphone’u bul özelliği aktif durumda ise cihazınızı açamazsınız. Cihazınızı fabrika ayarlarına döndürseniz dahi size Apple kimliği şifresi soracaktır. Bu durumda  0216 282 15 11  nolu Apple müşteri hizmetlerini arayarak yardım talep etmelisiniz. Sizden cihazın seri numarası Faturası gibi bilgileri isteyeceklerdir. Özellikle faturanızı saklayın, Faturanızı Apple’a mail yada fax yolu ile gönderebilirsiniz. Gerekli inceleme yapılacaktır. Eğer cihazın size ait olduğuna ikna olurlar ise, cihazınızın kilidi açılacaktır. Aksi taktirde cihaz tekrar kullanılamaz.

Ayrıca iCloud drive Finder’da değil hatası çözümü için desteğe ihtiyacınız varsa yazımızı da inceleyebilirsiniz.

Exit mobile version