Hasarlı videoları onarma veya bozuk formattaki videolarınızı nasıl düzeltebilirsiniz?

Gelişen teknoloji sayesinde birçok şeye videoları izleyerek veya makaleler okuyarak ulaşabiliyoruz.

Bazen bu bir eğitim videosu, bazen bir tanıtım videosu, bazense de anılarımızın yer aldığı bir video.

Bu örnekleri daha da arttırabiliriz. Bunun yanı sıra bazen video oynatılamıyor, video bozuk gibi yazılar görünce bu çok sinir bozucu bir durum haline geliyor. Peki, bozuk hasarlı videolar nasıl onarılır yazımızda bulabilirsiniz.

Hasarlı Videoları Onarma

Çoğu zaman bu videolar direkt açılmıyor. Bunun sonucunda da çoğumuz videoları direk silebiliyoruz. Bozuk ve açılmayan, hasarlı olan videoları aslında kolaylıkla kurtarabilmemizin yolu vardır. Hasarlı video onarımı için birçok çeşitli uygulama bulunuyor. Çözüm olarak bu uygulamaları kullanmanız mümkün. Bozuk veya hasarlı videoları nasıl onarabileceğimize birlikte bakalım.

Hasarlı Videoları Kurtarmak İçin;

Hasarlı ya da bozuk olan en iyi videoları onarma uygulamalarından bir tanesi olarak Remo Repair MOV uygulaması olabilir. Bu uygulama, sorun olan yeri tespit ediyor. Sesleri ayrıştırıyor ve video üstünde herhangi bir ekstra düzenleme yapmadan hasarlı olan videoyu açabilme olanağı sağlıyor.

Remo Repair MOV’u yükledikten sonra videoyu seçin ve REPAIR tuşuna basın. Uygulama, zaten videonun hasarını tespit edip düzeltme işlemini gerçekleştiriyor. Hem Android hem de Mac cihazların kullanabileceği bir uygulama olarak da dikkatleri üzerine çekmekte.

Bozuk ya da hasarlı olan videolarınızı onarmak için başka uygulamalar da mevcut tabiki. Bunlardan biri de VLC Media Player uygulaması. VLC Media Player bozuk AVI videoları için bir düzenleme yapıyor. Siz dosyanızı AVI ile de yeniden isim verebiliyorsunuz.

Bunun için; Öncelikle VLC Media Player oynatıcınızı başlatın. Menü seçeneğindeki “Araçlar” yazısına tıklayın. Menüden tercihler yazısına basın ve Codec’ler seçeneğine giriş yapın. Hasarlı dosyayı düzelt alanını seçin. on olarak “Kaydet” seçeneğine tıklayın. Sonra videonuzu açıp kontrol edebilirsiniz.

Bunların yanı sıra hasarlı videolarınızı bu yöntemleri denemeden önce başka medya oynatıcılarında (Windows Media Player, Winamp, KM Player, BS Player vb.) da denemenizde de fayda olacağını söyleyelim. Ayrıca başka bir cihazlarda da bu videoyu açarak kontrol edebilirsiniz.