Site icon TeknoDestek

Google Arama Çubuğunda Aramayı Kolaylaştırma ve “Aranan Kayıt Bulunamadı” Hatası Çözümü

Google Arama Çubuğunda Aramayı Kolaylaştırma Ve Aranan Kayıt Bulunamadı Hatası Çözümü 1

İnternet üzerinde merak ettiğimiz konuların araştırmasında ya da bilgi edinmek istediğimiz bir konunun kontrolünü sağlayabilmek için aracı kaynağı olan Google’da, doğru arama yöntemi bu noktada önem arz etmektedir.

Örneğin, araştırmak istediğimiz konuyu arama çubuğuna yazarken, o konu üzerinde çıkan haberlerin ya da bilgilerin, daha aramayı başlatmadan gözükmesi için, yapacağımız işlemlerle Arama Çubuğundaki aramayı kolaylaştırarak, aynı zamanda istediğimiz bilgilere ulaşmayı da kolaylaştırmış olacağız.

Onun haricinde bazı konuların araştırması gerçekleştirilirken, “Aranan kayıt bulunamadı” uyarısıyla da karşılaşılmaktadır. Bu sorunun giderilebilmesi adına da işlemlerin nasıl gerçekleştirileceğine ilişkin bilgilendirmeleri sizlerle paylaşacağız.

1-) Arama Kutusunun Kullanımı;

Bu sebeplerden dolayı aramalarımızda bize yardımcı olabilmesi adına  Araç Çubuğunda yer almakta olan Arama Kutusunu kullabilirsiniz.

2-)Anında Arama Önerileri Alma;

Arama Ayarı için boş bir internet sayfası açarak arama satırını temizleyip bu alana “www.google.com/preferences”  yazıp Enter‘a tıklıyoruz.

Gelen sayfa ekranında Google Anında Arama Tahminleri kısmından size uygun seçeneği tıklayıp işlemlerinize devam edebilmektesiniz.

3-) Arama Sorgusunu Kolayca Bulma

Aranan Kayıt Bulunamadı Hatası ve Çözümü

Bazen Google üzerinde yapılan işlemlerimizde alınan hatalardan bir tanesi de aranan “kayıt bulunamadı” hatasıdır. Ekranda verilen bilgilendirme tamamen görsel olarak sizlerin görebilmesi amacıyla yazılan bir bilgidir. Öncelikle bu hatanın tarafınıza gelmesinin temelinde yatan nedenler şu şekilde gerçekleştirilmektedir.

Bunun haricinde bu hata, Google Chrome çalıştırılabilir dosyası olan Chrome.exe’nin hasar görmesi ya da silinmesi durumlarında da ortaya çıkabilmektedir. Bu durumun çözüme kavuşturulabilmesi için ise,

Exit mobile version