Günümüz teknolojsinin gelişim hızına paralel olarak birçok sosyal medya platformu ortaya çıktı ve çıkmaya devam ediyor. Dünya genelinde kullanılamı yaygın Instagram, Facebook, TikTok, Tiwitter gibi birçok sosyal medya ağı, milyonlarca kulanıcı kitlesi ile dünyaya hızlı bir şekilde yayılmaya başladı.
Sosyal medya hesapları, kişisel kullanımların dışında iş ve okul gibi hayatın farklı alanlarında da yaygın olarak kullanılmaya başlandı. Dünya genelinden- kullanılan birçok farklı sosyal medya platformu olsa da, Facebook sosyal medya platformları arasında, milyon kullanıcısı ile ilk sıralardaki yerini korumaya devam ediyor. Hatta dünya şirket sıralamalarında bile Facebook’un kendisine kalıcı bir yer edindiğini söylemek mümkün.
Sosyal medya platformları arasında tercih oranı oldukça yüksek olan Facebook‘un olumlu yönleri dışında olumsuz yönleri de yok diyemeyiz.
Facebook üzerinde, özellikle tasarımı konusunda kullanılan ve çoğu kez gerek duyulmayan butonlar ve reklamlar, kullanıcılarını oldukça rahatsız eder duruma geldi ve bir süre sonra kullanıcılarının şikayet sebebi olmaya başladı. Kullanıcılar için paylaşımlar arasında yer alan reklamlar, kullanıcıların paylaşımları incelediği sırada reklamların içeriğine yönlendirmesine sebep olmaya başladı. Tabi ki bu durum kullanıcıların bir hayli tepkisini almaya sebep oldu.
Bunun dışında, kullanılmayan simgelerin ve butonların da gereksiz yere ana sayfada yer alması kullanıcılarda, gereksiz yer işgalinden başka bir şey olmadığına dair kanaat oluşturdu.
Kullanıcılardaki bu bakışı açısı ve değerlendirmelerin farkında olan Facebook, son dönemlerde tasarım alanında değişikliklere yönelmeye başladı. Facebook artık uygulama üzerinde simge değişikliğine gidileceğini açıklamıştı.
Facebook tam da bu noktada Flatbook uygulamasını geliştirdi. Flatbook eklentisi, Facebook üzerinde daha sade ve daha kullanışlı bir tasarım oluşturmayı sağlayan Facebook üzerinde bizi rahatsız eden reklamlardan da kurtulmanıza olanak sağlıyor. Şimdi hep birlikte Flatbook eklentisini nasıl kullanabileceğimizi öğrenmek için aşağıdaki adımları izleyelim.
- Öncelik olarak tarayıcımızı açalım ve sağ üst köşede yer alan üç çizgi (≡) simgesine tıklayalım.
- Açılan pencerede Diger araçlar menüsüne tıklayalım.
- Bizi karşılayan diğer pencerede ise Uzantılar menüsüne giriş yapalım.
- Bu bölümde karşımıza uzantı ayarları gelecektir ve tarayıcımızda ekli olan uzantıları gösterecektir.
- Bu sayfada sol üst köşede yer alan Uzantılar yazısına tıklayalım ve Chrome web mağazasını açın yazısına tıklayalım.
Açılan pencerede sol üst kısımdaki arama bölümüne flatbook yazalım ve arama simgesine tıklayalım. Gelen sayfada flatbook uzantısını bulalım ve tarayıcımıza ekleyelim. Sonrasında Facebook hesabımıza giriş yapmamız yeterli olacaktır.