Site icon TeknoDestek

Facebook’ta Uygulamaya Özel Şifre Nasıl Oluşturulur? (Resimli Anlatım)

Facebook’ta Uygulamaya Özel Şifre Nasıl Oluşturulur? (Resimli Anlatım)

Dünyanın en büyük sosyal medya platformu haline gelen Facebook’ta varolan hesabımızı, günümüzde bir çok internet sitesi üzerine üye olurken veya çeşitli aplikasyonlar için gerekli olan hesabı açarken de kullanabiliyorsunuz. Üye olmak istediğimiz veya kişisel bilgilerimizi tanımlamak istediğimiz platformlarda, tekrar tekrar aynı bilgileri girmek yerine yalnızca Facebook hesabımızla giriş yapmamızı sağlayarak işlemleri oldukça kolaylaştıran bu durum bazen istenmeyen sonuçlar doğurabiliyor. Örneğin üçüncü kişiler tarafından oluşturulmuş bir akıllı telefon uygulaması için gerekli olan hesabı açarken, uygulama Facebook hesap verilerimize de erişebildiğinden, Facebook hesabımızın veri güvenliği riske ediliyor.

Bu güvenlik açığının farkına varan Facebook, bu tür can sıkıcı durumların oluşmasını engellemek adına Facebook “Uygulamalara Özel Şifre” metodunu geliştirdi. Bu metod sayesinde farklı platformlara eskiden olduğu gibi Facebook hesabınızla kolay bir şekilde girebilirken, Facebook hesap şifrenizi başka uygulamalar ile paylaşmıyorsunuz.

Biz de bu kapsamda, Facebook hesabınızda Uygulamaya özel şifre oluşturma işlemleri nasıl yapılır?, sizler için derledik.

 

 

Exit mobile version