En İyi Ekran Paylaşma Uygulaması Nedir?

Bu makalemizde, En İyi Ekran Paylaşma Uygulaması Nedir? konusuna değineceğiz. Doğru yapıldığında, ekran paylaşımı belgeler üzerinde uzaktan işbirliği yapmayı, birlikte göz atmayı, ürünleri tanıtmayı, yeni müşterileri dahil etmeyi ve daha fazlasını kolaylaştırır. Kötü yapıldığında, ekran paylaşımı size büyük bir baş ağrısı verebilir ve beyninizde “Ekranımı görebiliyor musun?” kabus büyülerini yankılatabilir.

Teknoloji Destek Hattı Baş Shake CSS
Konuyla ilgili daha fazla destek almak için tıklayın. Aramayı başlatmak için tıklayın!

Bu yüzden en iyi ekran paylaşım yazılımını seçmek önemlidir. Sekiz yıldır uzaktan çalışıyorum ve bu süre zarfında ekip üyeleri ve müşterilerimle iş birliği yapmak için her türlü ekran paylaşım aracını kullandım. Ekran paylaşım uygulamalarının iyi, kötü ve çok sinir bozucu yanlarını gördüm.

En İyi Ekran Paylaşma Uygulaması Nedir? En iyi 5 Ekran Paylaşım Uygulaması

  1. Günlük ekran paylaşımı için Zoom
  2. İşbirlikli dahili toplantılar için Slack
  3. Google ekosistemi kullanıcıları için Google Meet
  4. Uygulamanızı potansiyel müşteriler ve müşterilerle birlikte taramak için Surfly
  5. Uzaktan pratik işbirliği için CoScreen
En iyi ekran paylasma uygulamasi nedir 2
En iyi ekran paylaşma uygulaması nedir?

Gerçekten özel bir ekran paylaşım uygulamasına ihtiyacınız var mı?

En iyi ekran paylaşma uygulaması nedir? En iyi seçimlere dalmadan önce kendinize şunu sormaya değer: Gerçekten özel bir ekran paylaşım uygulamasına ihtiyacınız var mı ? Bu makaleyi son birkaç yıldır güncellerken, giderek daha fazla uygulamanın yan özellik olarak ekran paylaşımını eklediğini fark ettim. Görüntülü konferans ve ekip sohbet araçları bir süredir ekran paylaşımını destekliyordu; ancak bugün, diğer birçok uygulama da bunu sunuyor. Örneğin:

Beyaz tahta araçları genellikle sanal işbirliği için ekran paylaşımı olanağı sunar.

Teknoloji Destek Hattı Orta Pulse CSS
Konuyla ilgili daha fazla destek almak için tıklayın. Aramayı başlatmak için tıklayın!

Zihin haritalama yazılımı ekran paylaşımıyla birlikte beyin fırtınası yapmanıza yardımcı olur.

Akış şeması ve diyagram yazılımları bazen birlikte tasarım yapmak veya iş arkadaşlarınızdan geri bildirim almak için ekran paylaşımı yapmanıza olanak tanır.

Tel kafes araçları, ekran paylaşımıyla beyin fırtınası yapmanıza ve birlikte çalışmanıza yardımcı olur.

Çalışan oryantasyon yazılımı, yeni işe alınanların oryantasyon sürecinde birlikte gezinmelerine ve ekran paylaşımı yapmalarına yardımcı olur.

Yardım masası ve müşteri destek araçları genellikle birlikte tarama, uzaktan erişim ve daha fazlasını sunar.

Canlı sohbet uygulamaları, müşterinin ekranını paylaşarak müşteri hizmetlerini daha sorunsuz hale getirir.

Webinar yazılımı ekranınızı geniş kitlelerle paylaşmanıza olanak tanır.

Video odaklı müşteri etkileşim platformları (24sessions gibi) genellikle web sitenizde veya uygulamanızda birlikte gezinmeye yönelik özellikler içerir.

ClearSlide ve Demodesk gibi satış etkinleştirme platformları, potansiyel müşterilerinizle demolar, sunumlar ve daha fazlasını paylaşmanıza olanak tanır.

Başka bir deyişle: muhtemelen kullandığınız diğer araçlardan birinde ekran paylaşımı özellikleri zaten mevcuttur. Bu nedenle, belirli, niş bir kullanım durumunuz yoksa, ekran paylaşımı için özel bir uygulamaya ihtiyacınız olmayabilir.

Eğer öyleyse , bu iş için en iyi araç genellikle özel bir ekran paylaşım uygulaması, bir görüntülü konferans uygulaması veya bir ekip sohbet uygulamasıdır ; bu yüzden bu yıl testlerimi bunlara odakladım.

 

 

En iyi ekran paylaşma uygulaması nedir
En iyi ekran paylaşma uygulaması nedir?

 

En iyi ekran paylaşım yazılımını ne oluşturur?

En iyi ekran paylaşma uygulaması nedir?  Ekran paylaşım yazılımı, web semineri sunumlarından satış görüşmelerine, bir meslektaşla bir tasarım üzerinde hızlı bir içgörü kontrolüne kadar her şey için kullanılabilir. En temel haliyle, kullanıcıların ekranlarını çevrimiçi olarak diğer kişilerle paylaşmalarına olanak tanıyan bir yazılımdır. Ancak en iyi yazılım daha fazlasını sunar; bu yüzden seçimlerimi yaparken bir dizi faktörü tarttım:

Katılımcılar için erişim kolaylığı. En iyi yazılım, kurulum gerektirmeyen web erişimini içerir ve cihazlar arasında kullanımı çok kolaydır.

İşbirliği özellikleri. Sunucu değiştirme, ortak açıklama, ortak tarama ve işbirlikçi belge düzenleme gibi özellikleri aradım.

Mobil kullanıcı deneyimi. İster uygulama içi ister tarayıcı içi olsun, en iyi ekran paylaşım yazılımı masaüstünde olmakla aynı seviyede bir mobil deneyim sunar.

Entegrasyonlar. Oturumları planlama ve kayıtları yükleme gibi görevleri otomatikleştirebilmek tüm süreci daha basit hale getirir.

Uygunluk. En iyi ekran paylaşım araçları, makul zaman sınırları, özellikler ve katılımcılar karşılığında bütçeyi zorlamamalıdır.

Ekran paylaşım kontrolleri. Ekran görüntüleyicilerinizin hangi uygulamaları, ekranları veya bölümlerini görebileceğini kontrol edebilmek olmazsa olmazdır.

Birçok uzaktan erişim aracı aynı zamanda ekran paylaşımı uygulamaları da olsa da, TeamViewer ve Windows Quick Assist gibi öncelikli olarak uzaktan erişim için oluşturulmuş yazılımları atladım. Ayrıca, piyasadaki her bir video konferans uygulamasını test etmedim (bu başka bir makale !), bu nedenle bu listede olmayan bir video konferans aracı kullanıyorsanız, sunduğu ekran paylaşımı işlevselliğine bakmaya değer.

Araştırmam sırasında 50 farklı uygulamaya baktım ve en iyi 19 uygulamayı aşağıdaki gibi görünen titiz bir test iş akışından geçirdim:

  • Kayıt ve katılım süreçlerini inceleyin
  • Masaüstünde bir ekran paylaşım oturumu düzenleyin (hem tarayıcıda hem de mümkün olduğunda masaüstü uygulaması aracılığıyla)
  • Katılımcıları e-posta, bağlantı ve SMS yoluyla oturuma katılmaya davet edin
  • Mobil cihazınızda (iOS 17 çalıştıran bir iPhone 15) ekran paylaşım oturumuna katılın
  • Tam tersi: Mobilde bir oturum başlatın (hem tarayıcıda hem de mümkün olduğunda mobil uygulama üzerinden) ve masaüstünden katılın
  • Oturumun her iki ucundaki yükleme süresini ve gecikmeyi izleyin

İlk test turundan sonra listemi daha da daralttım ve en iyi adaylarla daha fazla zaman geçirdim. İşbirliği özelliklerini (açıklama, beyaz tahta, uzaktan kumanda, çoklu ekran paylaşımı ve ortak tarama gibi) test ettim ve ekranın farklı bölümlerini (örneğin, belirli bir tarayıcı sekmesi, penceresi veya uygulaması) paylaşmayı denedim.

Bu makalemizde, En iyi ekran paylaşma uygulaması nedir? konusundan bahsettik ve önerilerimizi sunduk. Sizinde ekran paylaşımı için uygulamaya ihtiyacınız varsa yukarıda belirtilen uygulamaları indirip kullanabilirsiniz. Bu ve benzeri makalelerimiz için aşağıdaki bağlantılardan ulaşabilirsiniz.

Zoom Ekran Paylaşımı Hatası Nasıl Düzeltilir?

Ekran Yansıtma Cihazı Algılanmıyor Sorunu

Teknoloji Destek Hattı Son Shake CSS
Konuyla ilgili daha fazla destek almak için tıklayın. Aramayı başlatmak için tıklayın!