Ekrana Görüntü Gelmemesi

Bilgisayar Ekrana görüntü gelmemesi birden çok sebebi bulunmaktadır. Çözümü bulabilmek için öncelikle sorunun nereden kaynaklandığını bulmak gerekmektedir.

Teknoloji Destek Hattı Baş Shake CSS
Konuyla ilgili daha fazla destek almak için tıklayın. Aramayı başlatmak için tıklayın!

Ekrana Görüntü Gelmemesi Sorunu Çözümleri

Görüntü Kablosu Kaynaklı Sorunlar

Ekrana görüntü gelmemesi durumunda ilk akla gelen bilgisayardan montöre görüntü aktarımını sağlayan kullandığımız kablodan kaynaklı sorun olabilir. Ekrana bilgisayarınızın ekran kartından gelen VGA ya da HDMI kablomuz herhangi bir sebepten dolayı zarar görmüş veya eskimiş olabileceğinden dolayı ekrana görüntü gelmeme sorunu yaşanabilir.

Ekrana Görüntü Gelmemesi

Kabloyu değiştirerek testimizi gerçekleştirebiliriz.

Teknoloji Destek Hattı Orta Pulse CSS
Konuyla ilgili daha fazla destek almak için tıklayın. Aramayı başlatmak için tıklayın!

Ram Kaynaklı Sorunlar

Bilgisayarınızın anakartında bulunan geçici bellek (RAM) arızası veya ram yuvalarında oluşan arızalardan dolayı görüntü sorunu yaşanabilmektedir. Çift veya daha fazla ram yuvası olan anakartlarda ram uyumu da dikkate alınması gereken konulardan bir tanesidir.

Uyumsuz ram probleminden dolayı görüntü aktarımı sağlanamamaktadır. Ram değiştirilerek testi sağlandığı gibi çözümde bulunabilir.

Ekran Kartı Kaynaklı Sorunlar

Bilgisayarın anakartı üzerinde bulunan ekran kartı arızaları da bu duruma yol açabilmektedir.

Ekrana Görüntü Gelmemesi
Ekrana Görüntü Gelmemesi

Ekran kartının çok fazla kullanılmasından dolayı çeşitli sebeplerden arıza yapması, üzerindeki soğutucu fanın çalışmaması, ekran kartına fazla yüklemeden kaynaklı bozulmalar yol açabilmektedir.

Tabii ki bazı Bilgisayar sarsılması veya farklı bir sebepten dolayı ekran kartının yerinden oynaması ihtimaller arasında yer almakta. İlk olarak ekran kartınızın anakart üzerindeki yuvasına tam olarak yerleştirildiğinden emin olmak gerekmektedir. Ekran kartı yuvasına tam oturduğu halde görüntü gelmiyorsa yenisi ile değiştirilmesi gerekmektedir.

Anakart Kaynaklı Sorunlar

Bilgisayarınızın anakartı üzerinde bulunan elektronik devrelerin zarar görmesi sonucu ekrana görüntü aktarımı sorunları da yaşanmaktadır.

Ekrana Görüntü Gelmemesi Sorununa Çözümler
Anakart Kaynaklı Sorunlar

Anakartın tamir edilmesi veya üzerinde bulunan parçaların uyumlu olanlarla değiştirilmesi sorunun çözülmesine etken rol oynayacaktır.

​​​Monitör Kaynaklı Sorunlar

Monitör üzerinde iç kısımda bulunan görüntü alınmasını sağlayan led patlaması sonucu veya monitör içerisindeki anakartta bulunan kondansatör arızası sebebi ile görüntü aktarımı sorunları yaşanabilmektedir. Led şeritlerinin direkt olarak değişimiyle ya da kondansatörde arıza var ise parça değişimi ile sorun çözülebilir.

Bios Pili ve Bios Sıfırlama

Bu durumu oluşturan etkenlerden bir tanesi çok nadirde olsa bios pilinden kaynaklanabilmektedir. Anakart üzerinde bulunan yassı piller bilgisayarın tarih saat ayarlarını hafızada tutmasını sağladığı gibi bazı durumlarda ekrana gelen görüntü aktarımlarında sorun oluşturabilmektedir. Bios pilinin değişimi ile görüntü sorunu çözülebilmektedir.

Kullanım Hatası Kaynaklı Sorunlar

Kullanım hatasından kaynaklı görüntü aktarımı sorunları yaşanabilmektedir. Ekrana veya bilgisayar kasasına gelebilecek sert darbelerden dolayı iç donanım parçalarında arızalar oluşmasından dolayı görüntü aktarımı sorunu yaşanması muhtemel olabilmektedir. Bilgisayarın çok yoğun kullanılması muhtemel sebepler arasında yer almaktadır. Çok yoğun kullanılan veya eskiyen bilgisayarlarda ram arızası, montör arızası görülebilmektedir.

CPU (İşlemci) Hatası Kaynaklı Sorunlar

İşlemcide oluşan arızalardan dolayı görüntü alamamak yaygın görülen arızalardan bir tanesidir. Anakart üzerinde bulunan işlemcinin altında bulunan lehimlerin atması veya işlemci faninin işlevini tam olarak yerine getirememesinden kaynaklı ısınma sorunlu arızadan dolayı Ekrana görüntü gelmemesi veya görüntü kaybı yaşanabilmektedir. Böyle bir durumda bir uzmana başvurulması gerekmektedir.

Asus monitör sorunları için tıklayınız.

ilişkili makaleler;

Teknoloji Destek Hattı Son Shake CSS
Konuyla ilgili daha fazla destek almak için tıklayın. Aramayı başlatmak için tıklayın!