Site icon TeknoDestek

DMCA Nedir? Nasıl Kayıt Olunur? (Resimli Anlatım)

DMCA Nedir Nasıl Kayıt Olunur kapak

“Birçok web sitenin içeriğinde logosunu gördüğümüz DMCA nedir?”

Bu makalede, bu konu hakkında sizleri bilgilendireceğiz ve kendi sitenizi kayıt etmek istediğiniz zaman, bu nasıl yapabileceğiniz konusunda yardımcı olacağız.

Öncelikle DMCA nedir?

DMCA kelimesinin açılımı Digital Millennium Copyright Act’tir. Bir içerik koruma sistemidir. Birleşmiş Milletler yasaları ile başlayan bu sistem, web sitesi içeriklerini korumayı amaçlar.

DMCA sistemine üye olduğunuz zaman, sitenizde bulunan içeriklerinin telif hakları korunur. Yani başka bir yerde, sizden izinsiz paylaşılmasını engeller. Bu engellemeden kasıt, telif hakkının sizde olduğunu belirtir. Arama motorlarından o içeriğinin kaldırılmasını sağlar.

İçerik üreten, makale, blog v.b. içerik sunan sitelerin haklarının korunmasını sağlayan en güvenilir sistemdir. Birçok kişi, kuruluş bu sistem ile kendi haklarını koruma altına alıyor.

Peki bu sistem ücretli mi?

Bu sistemin ücretsiz ve ücretli olmak üzere 2 üyelik seçeneği var. Ücretli seçeneği ise aylık 10$ üzerinden ücretlendirilmiştir.

Ücretli üyelik sisteminin farkları neler?

Ücretli üyeliğin, ücretsiz üyelikten bazı farkları vardır. Öncelik olarak sunduğu Premium rozeti kullanmanızı sağlar.

İçeriğinizi kimin çaldığını görebilme imkanı sağlar. Çalınan içeriği, sizin yerinize otomatik olarak kendi analiz eder ve bulur.

Diğer birçok avantajları da vardır tabi; ama bunlar en önemli avantajıdır.

Kendi sitenizi bu sisteme nasıl eklersiniz?

https://www.dmca.com/Protection/signup.aspx

Exit mobile version