Site icon TeknoDestek

Daha Fazla Satış Yapmak için WhatsApp Business Nasıl Kullanılır?

Daha Fazla Satis Yapmak icin WhatsApp Business Nasil Kullanilir kapak

WhatsApp, küçük bir işletmeyi yönetmek için oldukça popüler ve son derece kullanışlı bir araç.

Daha önceki bir yazımızda, WhatsApp Business’ın avantajlarını ve bundan en çok ne tür işletmelerin yararlanabileceğini anlatmıştık.

Bu yazımızda, müşterilerinizi WhatsApp satış hunisinde (satış funnel) ilerletmek ve daha fazla potansiyel müşteriyi satışa dönüştürmek için WhatsApp Business‘ı nasıl kullanabileceğiniz ile ilgili bilgi vereceğiz.

Satış Hunisi (Funnel) Nedir?

Satış hunisi (funnel), müşterilerinizin markanızdan – işletmenizden tamamen habersiz olduğu andan, ödeme yapan bir müşteri haline gelmesine kadar geçen yolculuktur. Genellikle aşağıdaki 4-aşamayı içerir:

Buna sürece “huni (funnel)” denir. Çünkü bir sonraki aşamaya ilerleyen insan sayısı genellikle huni boyunca ilerledikçe daha da azalır.

Peki, Neden WhatsApp Satış Hunisi?

Müşterilerinize bu yolculukta rehberlik etmek ve yardımcı olmak için WhatsApp‘ı kullanmak, birkaç nedenden dolayı harika bir fikirdir:

WhatsApp’ta Müşterilerle İletişim Kurma

WhatsApp üzerinden biriyle etkileşim ve iletişim kurmak için telefon numarasına sahip olmanız gerekir. Dolayısıyla, bu kişiyi zaten tanımıyorsanız, WhatsApp‘ta onlarla etkileşime girmenin ve iletişime geçmenin en iyi yolu, onu önce sizinle iletişime geçmeye ikna etmektir.

Bu, WhatsApp‘ı genellikle satış hunisi (funnel) boyunca diğer sosyal medya kanallarından biraz daha ileride (Farkındalık aşamasından ziyade İlgi aşamasında) kullanacağınız anlamına gelir.

WhatsApp Business, hesabınızla otomatik olarak bir WhatsApp sohbeti başlatan, hesabınızla ilişkilendirebileceğiniz kısa bir URL (link) sağlar. Bu bağlantıyı sosyal medya profillerinize ve web sitenize ekleyin.

WhatsApp Business Hesabınız için bir WhatsApp Satış Hunisi (Funnel) Stratejisi

WhatsApp Business, küçük işletme sahiplerinin işlerini yürütmelerine yardımcı olmak için geliştirilmiştir ve benzersiz özellikleri, müşterilerinizi, satış hunisi (funnel) boyunca ilerletmenize yardımcı olmak için tasarlanmıştır. İşte bu özelliklerden yararlanmak bazı yöntemler:

Eylem Planı

Exit mobile version