Site icon TeknoDestek

Canon E414 Yazıcı Kurulumu

Canon E414 Yazıcı Özellikleri ve Kurulumu

Bu yazımızda sizlere çok uygun fiyatıyla öne çıkan Canon E414 yazıcı kurulumu ve teknik özelliklerini anlatıyoruz.

Teknoloji Destek Hattı Baş Shake CSS
Aramayı başlatmak için tıklayın!

A4,A5,B5,B6 kağıt boyutlarını destekleyen bu yazıcı 60 sayfa kağıt kapasitesine sahiptir. Her gün baskı almak, tarama yapmak ve fotokopi çekmek için gayet ideal bir yazıcıdır. Metin ağırlıklı belgelerde üstün performans sağlayan Canon E414 yazıcı görsel çıktılar içinde uygundur. Ancak daha çok ev kullanıcıları için uygundur. Yoğun çıktı beklentisi olan işletmeler için çok iyi bir tercih değildir. Bu uygun maliyetli ev yazıcısı sayesinde çok kaliteli belgeler ve fotoğraflar üretebilirsiniz.

Baskı, fotokopi ve tarama özelliklerini bünyesinde barındıran bu yazıcıda otomatik açma kapama fonksiyonu bulunuyor. Böylece diğer yazıcılara göre daha az enerji sarfiyatı ile tasarruf edebilirsiniz.

E414 Yazıcı Özellikleri

Baskı için bilgisayarınızdan komut verdiğinizde yazıcı güç tasarrufu modundan çıkarak baskıya hazır hale gelir. Ayrıca yazıcıyı kullanmadığınız cihaz otomatik olarak enerji tasarrufu moduna geçiyor.

60 sayfaya kadar kağıt giriş kapasitesi olan Canon E414 baskı kalitesi 4800 x 600 DPI e kadar çözünürlük sunuyor. Ayrıca tarama çözünürlüğü ise 600 – 1200 DPI değerindedir. Böylece çözünürlük ve netlik açısından kullanıcılarını tatmin edebiliyor.

Teknoloji Destek Hattı Orta Pulse CSS
Aramayı başlatmak için tıklayın!

24 bitlik bu yazıcı yalnızca Windows ve MacOS işletim sistemlerinde çalışmaktadır.

Çok fonksiyonlu ve mürekkep püskürtmeli bu yazıcı mürekkep tanklı değildir. Yani mürekkep doldurma şişeleri ile dolum yapılamamaktadır.

Kart okuyucusu bulunmamaktadır. Ayrıca Wi-Fi özelliği bulunmadığından mobil cihazlardan çıktı alınamamaktadır.

Canon E414 Yazıcı Kurulumu

Öncelikle yazıcı kutusundan bilgisayarınıza bağlantı yapabileceğiniz kablo çıkmayabilir. Böyle bir durumda bir ucu USB A tipi diğer ucu USB B tipi bir kablo edinmeniz gerekiyor. eğer içerisinden kablo çıkar ise bu kablo ile kurulum yapabilirsiniz.

USB A tipi bilgisayarınızın standart usb girişine takılmaktadır. Diğer ucu olan USB B tipi ise yazıcının arkasında bulunan girişe takılmaktadır. Böylece bilgisayar ve yazıcı arasında kablo bağlantısını sağlayabilirsiniz.

Kablo bağlantısını taktıktan sonra yazıcının üzerinde bulunan güç tuşuna basarak çalıştırınız. Cihaz açıldıktan sonra bir süre bekleyiniz. Yazıcıda kartuş hareketlerinden kaynaklanan sesler duyarsınız. Bu hareketler yazıcının kartuşlarını ve genel kontrolü için gerçekleşmektedir.

Bilgisayarınız sol alt kısımda yer alan arama yerine Denetim Masası yazarak aratınız. Daha sonra Denetim Masasına giriş yapınız. Ardından Aygıtlar ve Yazıcılar bölümüne tıklayınız. Burada yazıcınızın ismi karşınıza çıkacaktır.

Canon E414 yazıcı kurulumu için ayrıca bir sürücü aramanız gerekmiyor. Yazının sürücüsüne sağ tıklayıp kısayol oluştur seçeneğine tıklayarak simgesini masaüstüne alabilirsiniz. Böylece Canon E414 yazıcı kurulumu tamamlanıyor.

Yazıcı kısayol simgesine sağ tıklayarak yazıcı ile ilgili komutlara ulaşabileceksiniz. Tarama, fotokopi ve yazdırma kuyruğu gibi işlevlere buradan kolayca ulaşabilirsiniz.

Ayrıca daha üst modeli olan Canon E3440 kurulumu için detayları anlattığımız yazımızı da inceleyebilirsiniz.

Teknoloji Destek Hattı Son Shake CSS
Aramayı başlatmak için tıklayın!
Exit mobile version