Ana Sayfa Bilgisayar BIOS SSD’yi Tanıyor ama Önyükleme Yapmıyor

BIOS SSD’yi Tanıyor ama Önyükleme Yapmıyor

0

Bir SSD, sabit sürücüden birkaç kat daha hızlı olduğu için bilgisayarınıza alabileceğiniz en iyi donanım yükseltmelerden biridir. BIOS SSD’yi tanıyor ama önyükleme yapmıyor sorunu bildiren bir kullanıcısı için bugün size bunu nasıl düzelteceğinizi göstereceğiz.

BIOS, Basic Input/Output System olarak adlandırılan bir sistem tarafından kullanılan bir yazılımdır. Bu yazılım, bilgisayarınızın donanımını tanımasını ve yapması gereken işlemleri yürütmesini sağlar. SSD, Solid State Drive olarak adlandırılan bir depolama türüdür. SSD’ler, sabit disklerle karşılaştırıldıklarında daha hızlı ve güvenli çalışırlar.

BIOS, SSD’yi tanıyabilir ancak bazı durumlarda, BIOS’un SSD’yi doğru şekilde tanıyamadığı veya çalıştıramadığı görülebilir. Bu nedenle, BIOS’un güncel versiyonlarını kullanmalı ve SSD’nin güncel sürücülerini yüklemelisiniz. Ayrıca, bilgisayarınızın BIOS ayarlarını kontrol etmeli ve SSD’yi SATA modunda tanıtmak için doğru ayarları yapmalısınız.

Ayrıca, BIOS SSD’yi tanıyor sorunu için UEFI modunu kullanmanız gerekebilir. UEFI, Unified Extensible Firmware Interface olarak adlandırılan bir yazılımdır ve BIOS’un yerini alabilir. UEFI, daha modern ve gelişmiş bir arayüze sahiptir ve SSD’leri daha iyi tanıyabilir.

İlgili: SSD BIOS’ta görünmüyor mu?

BIOS SSD’yi Tanıyor ama Önyükleme Yapmıyorsa Ne yapmalıyım

SSD’nin doğru şekilde tanınması için, bilgisayarınızın donanımının ve işletim sisteminin güncel olduğundan emin olmalısınız. Ayrıca, SSD’nin doğru şekilde yerleştirildiğinden ve bağlandığından emin olmalısınız. Bu adımları uyguladıktan sonra, BIOS’un SSD’yi doğru şekilde tanıyabileceği ve çalıştırabileceği görülebilir.

BIOS SSD'yi Tanıyor ama Önyükleme Yapmıyorsa Ne yapmalıyım

Bu, özellikle sabit sürücünüzü değiştirmek için yeni bir SSD satın aldıysanız, büyük bir sorun olabilir. Bu sorunu çözmek basittir ve bugünün makalesinde size bunun nasıl yapılacağını göstereceğiz.

  1. AOMEI Backupper’ı Kullanın

SSD’nizle ilgili sorun yaşıyorsanız, AOMEI Backupper size yardımcı olabilir. Yazılım, tüm dosyalarınızı yeni bir SSD’ye taşımanıza olanak tanıyan tam bir sistem veya disk yedeklemesini kolayca gerçekleştirebilir.

AOMEI Backupper, GPT’den MBR’ye klonlamayı destekler. Bu özellik, eski bir işletim sistemini yeni bir PC’ye taşıyorsanız kullanışlı olacaktır.

Yedeklemelerle ilgili olarak, yazılım artımlı ve farklı yedeklemeleri destekler ve ayrıca bir dosya yedekleme özelliği de mevcuttur.

Yazılımın Hızlı yedekleme özelliğini desteklediğini belirtmek önemlidir, böylece diğer görevlere odaklanırken arka planda yedeklemeler oluşturabilirsiniz.

AOMEI Backupper, özellikle verileri sabit sürücünüzden bir SSD’ye taşımanız gerekiyorsa harika özellikler sunar, bu yüzden denemenizi öneririz.

AOMEI Backupper’ın Diğer Özellikleri:

  • NAS’a, ağ depolamaya, harici depolamaya veya buluta yedekleme yeteneği
  • Komut satırı desteği
  • Olayla tetiklenen yedeklemeler
  • Planlanmış yedeklemeler
  • Esnek klonlama
  1. Eski Önyüklemeyi Etkinleştirin

Bilgisayarınızı açarken BIOS’a girin.

Önyükleme ayarlarını bulun ve UEFI and Legacy veya Legacy önyüklemeyi etkinleştirdiğinizden emin olun.

Bu ayarı nasıl bulacağınızı görmek, ayrıntılı talimatlar için ana kart kılavuzunuza bakmanız en doğrusudur.

  1. BIOS’u Sıfırlayın

SSD’nizin anakartınıza bağlı tek depolama cihazı olduğundan emin olun. Yani farklı bir HDD ve Disk bağlamayın. Ayrıca, SSD’nin anakart üzerindeki SATA 0 bağlantı noktasına bağlı olduğundan emin olun.

Bunun sorunu çözüp çözmediğini kontrol edin.

Sorun hala devam ediyorsa, BIOS’a girin ve varsayılana sıfırlayın.

Bu yöntem, BIOS SSD’yi Tanıyor ama Önyükleme Yapmıyor Sorun için yararlı olabilir, bu yüzden mutlaka deneyin.

  1. Windows 10’u Yeniden Yükleyin

SSD’niz tanınıyor ancak yine de önyükleme yapmıyorsanız, belki de tek çözümünüz Windows 10’u sıfırlamaktır. Sıfırlama işlemini ben dahil farklı kullanıcılarda, bunun yerine SSD’ye temiz bir Windows 10 yüklemesi yapmayı öneriyorlar. Bu yüzden Sıfırlamak yerine Temiz bir kurulum yapmak daha güzel olabilir.

  1. BIOS’u Güncelleyin

Anakartınız için en son BIOS’u yazılını indirin.

BIOS’unuzu en son sürüme güncellemek için indirilen dosyayı kullanın.

BIOS güncellemesinin anakartınıza zarar verebilecek gelişmiş bir prosedür olduğunu unutmayın, bu nedenle anakartınıza zarar vermekten kaçınmak için anakart kılavuzundaki talimatları izlediğinizden emin olun.

  1. Sistem Ayrılmış Bölümünü Diğer Sürücüden Kaldırın

Windows’a önyükleme yapın.

Şimdi Windows Tuşu+ X tuşlarına basın ve d‘ni seçin.

Eski sabit sürücüde Sistem Ayrılmış bölümünü bulmaya ve kaldırmaya çalışın.

Bu işe yaramazsa, sabit sürücüyü biçimlendirmeniz gerekir. Bunu yapmak için, sabit sürücüye sağ tıklayın ve Biçimlendir‘i seçin.

Biçimlendirme işlemini tamamlamak için ekrandaki talimatları izleyin.

Bu sorun hem SSD’nizde hem de sabit sürücünüzde önyükleme dosyalarınız varsa oluşur ve sürücüyü biçimlendirerek sorunu çözebilirsiniz.

Not: Bu işlem, tüm dosyalarınızı sabit sürücüden kaybetmenize neden olacaktır, bu yüzden onları yedeklediğinizden emin olun. Bu yöntemi yalnızca diğer çözümler sorununuzu çözemiyorsa kullanın.

Yeni SSD’nizi kullanamamak bir sorun olabilir, ancak bu makaleyi okuduktan sonra bilgisayarınızdaki tüm SSD önyükleme sorunlarını çözmeyi başardığınızı umuyoruz. BIOS SSD’yi Tanıyor sorunu için yaptığınız bu işlemler karşısında aldığınız sonucu yorumlarda bizimle paylaşırsanız çok mutlu oluruz.

  • Etiketler
  • SSD
Önceki İçerik Abbyy Finereader.exe Çalışmayı Durdurdu
Sonraki İçerik BSoD kernel_apc_pending_during_exit Hata Çözümü
İster iPhone'undaki, ister Android cihazındaki veya Windows'taki ayarlar arasında geziniyor olsun, Fatih her zaman teknolojiye düşkün olmuştur. Teknolojiye, Windows'a ve güç düğmesi olan her şeye tutkuyla bağlı olarak, zamanının çoğunu yeni beceriler geliştirmek ve teknoloji dünyası hakkında daha fazla şey öğrenmek için harcadı. Öğrendiklerini de sizlerle paylaşıyor.