Günümüz dünyasında özellikle iş ve eğitim alanında bilgisayar yazılımlarına duyulan ihtiyaç, su götürmez bir gerçektir diyebiliriz. Her ne kadar bu durum gelişen teknoloji ile iş ve eğitim hayatımızdaki ilerleyişimizde bizlere yardımcı oluyor olsa da, özellikle bazı yazılımların lisans anahtarı olmadan etkin şekilde kullanılamıyor olması ve bu lisans ücretlerinin her geçen gün biraz daha artıyor olması kullanıcıları lisanslı yazılımların yerine kullanılabilen bazı açık kaynak kodlu yazılımlara yöneltiyor.
İçerik konuları
Biz de sizler için günümüz dünyasında gerek iş, gerekse eğitim alanında kullanım oranı en yüksek olan
lisanslı yazılımların yerine alternatif olarak kullanabileceğiniz ücretsiz açık kaynak kodlu bazı yazılımları derledik.
Adobe After Effecter : Adobe firması tarafından geliştirilen, lisans gerektiren video düzenleme, animasyon ve efekt ekleme yazılımı olarak kullanılan bu ücretli yazılımın yerine Linux tabanlı olarak yazılan ve Windows işletim sistemlerinde de uyumlu olarak çalışabilen ücretsiz, açık kaynak kodlu Natron yazılımını https://natron.fr/download/ linkinden indirebilir ve kullanabilirsiniz.
Adobe Photoshop : Günümüzün en popüler grafik ve resim düzenleme programı olan ve lisans gerektiren Adobe Photoshop yerine Linux tabanlı olarak yazılan ve Windows işletim sistemlerinde de uyumlu olarak çalışabilen ücretsiz açık kaynak kodlu Gimp yazılımını https://www.gimp.org/downloads/ linkinden indirebilir ve kullanabilirsiniz.
Adobe Premiere : Günümüzde sinema ve televizyon alanında en yaygın şekilde kullanılan, lisans gerektiren video kurgu ve montaj programı olan Adobe Premiere’in yerine Linux tabanlı olarak geliştirilen ve Windows işletim sisteminde de kullanılabilen Lightworks yazılımını https://www.lwks.com/downloads linkinden indirebilir ve kullanabilirsiniz.
Adobe Photoshop Lightroom : Yüksek çözünürlüklü sayısal resimlerin düzenlenmesine kullanılan ve lisans gerektiren Adobe Photoshop Lightroom yerine, Linux tabanlı olarak geliştirilen ve Windows işletim sisteminde de kullanılabilen ücretsiz, açık kaynak kodlu RawTherapee yazılımını http://rawtherapee.com/downloads linkinden indirebilir ve kullanabilirsiniz.
Adobe Dreamweaver : Günümüzde web sitesi kodlamalarında kullanılan ve lisans gerektiren Adobe Dreamweaver yerine, Linux tabanlı olarak geliştirilen ve Windows işletim sisteminde de çalışabilen ücretsiz, açık kaynak kodlu Blue Fish yazılımını http://bluefish.openoffice.nl/download.html linkinden indirebilir ve kullanabilirsiniz.
Corel Draw : Tasarımcıların, grafikerlerin ve sanatçıların kullanması için geliştirilen ve lisans gerektiren vektörel tabancı grafik yasarım programı olan Corel Draw yerine, Linux tabanlı olarak geliştirilen ve Windows işletim sisteminde de kullanılabilen ücretsiz,açık kaynak kodlu Inkscape yazılımını https://inkscape.org/en/download/ linkinden indirebilir ve kullanabilirsiniz.
3DsMax : Birçok sektörde kullanılan, görselleştirme ve animasyon programı olan, lisans gerektiren 3DsMax programının yerine, Linux tabanlı olarak geliştirilen ve Windows işletim sisteminde de kullanılabilen ücretsiz,açık kaynak kodlu Blender yazılımını https://www.blender.org/download/ linkinden indirebilir ve kullanabilirsiniz.
Ms Office : Microsoft tarafından geliştirilen, gerek iş gerekse eğitim hayatında dünyanın en çok kullanılan yazılımı olan ve lisans gerektiren Microsoft Office yazılımlarının yerine Linux tabanlı olarak geliştirilen ve Windows işletim sisteminde de kullanılabilen ücretsiz,açık kaynak kodlu Libre Office yazılımını https://tr.libreoffice.org/indir/libreoffice-taze-surum/ linkinden indirebilir ve kullanabilirsiniz.
Auto CAD : Günümüzde pek çok alanda kullanılan bilgisayar destekli tasarım programı olan ve lisans gerektiren Auto CAD programının yerine Linux tabanlı olarak geliştirilen ve Windows işletim sisteminde de kullanılabilen ücretsiz,açık kaynak kodlu OpenSCAD yazılımını http://www.openscad.org/downloads.html linkinden indirebilir ve kullanabilirsiniz.