Site icon TeknoDestek

Bilgisayarım Neden iTunes’ta Yetkilendirilmiyor?

Bilgisayarım Neden iTunesta Yetkilendirilmiyor

Bilgisayar iTunes’a yetkili değil

  1. İTunes’dan Çıkış Yapın
  2. Hangi Kullanıcı Hesabının Medya Dosyasını Satın Aldığını Kontrol Edin
  3. İTunes ile Bağlantılı Bilgisayarların Yetkilendirilmesi
  4. SC Bilgi Klasörünü Sil
  5. Kullanıcı Hesabı Denetimlerini Sıfırla
  6. İTunes’u yeniden yükleyin

İTunes ortam yürütücüsündeki ortam içeriğini oynatmak ve senkronize etmek için bir Apple kimliği için bir Windows masaüstünü veya dizüstü bilgisayarı yetkilendirmeniz gerekir. Bazı iTunes kullanıcıları, medya içeriğini medya oynatıcı  ile oynatmaya veya senkronize etmeye çalıştıklarında bilgisayarın yetkilendirilmediğini ve hata mesajlarının açıldığını belirtti. Sonuç olarak, seçilen müzik veya videoları iTunes’da çalamaz veya senkronize edemezler.

İTunes, Eşitleme Yaparken Bilgisayarı Yetkilendirmek İstediğini Tutar

Yetkili olmayan bir iTunes hata mesajı, oturum açtığınız Apple kimliğinden, bozuk SC Info klasöründen veya önceden yetkilendirilmiş çok fazla PC veya Mac olması nedeniyle olabilir. Windows iTunes ortam yürütücüsü için hesabı yetkilendirilmemiş hatayı düzeltmeniz gerekiyorsa, aşağıdaki adımlara göz atın.

  1. iTunes’dan Çıkış Yapın

İlk önce iTunes’dan çıkış yapmayı deneyin, böylece tekrar giriş yapabilirsiniz. Oturumu kapatmak için, medya yürütücünün kütüphanesini açın, Hesap seçeneğini tıklayın ve Çıkış Yap seçeneğini seçin.  Ardından, Hesap > Giriş Yap’ı tıklayın ve tekrar giriş yapmak için Apple Kimliğinizi giriniz.

  1. Hangi Kullanıcı Hesabının Medya Dosyasını Satın Aldığını Kontrol Edin

İTunes , oturum açtığınız Apple kimliği ile satın alınmamış DRM medya dosyalarını oynatmayı seçtiğinizde yetki istediğini unutmayın. Bu nedenle, iTunes’u aynı dizüstü bilgisayarda veya masaüstünde de kullanan başka biri, oturum açtığınızdan farklı bir Apple kimliğine sahip medya içeriği satın almış olabilir veya DRM ortam içeriğini başka bir kimliğinizle kendiniz indirmiş olabilirsiniz. Öyleyse, çalmak için müziğin satın alındığı hesap kimliği ile giriş yapmanız gerekir. Apple kimliğinin medya içeriğini ne şekilde satın aldığını bu şekilde kontrol edebilirsiniz.

  1. iTunes ile Bağlantılı Bilgisayarların Yetkilendirilmesi

Apple kimliğiniz için en fazla beş bilgisayar yetkilendirebilirsiniz. Bu nedenle, iTunes hesabınız için maksimum PC sayısını zaten yetkilendirdiyseniz, bir bilgisayarı yetkilendiremezsiniz. Bu nedenle, bir Apple ID için masaüstlerini veya dizüstü bilgisayarları yeniden yetkilendirmek sorunu çözebilir. Bir iTunes hesabı için tüm bilgisayarları bu şekilde devre dışı bırakabilirsiniz.

  1. SD Bilgi Klasörünü Silin

İTunes bilgisayarı yetkili değil hatası, bozuk bir SD Bilgi klasörü nedeniyle olabilir. Bu nedenle, bu klasörü silmek, sorunu iTunes’u daha sonra SD Bilgilerini yeniden oluşturacağından düzeltebilir. Windows 10’da SD Bilgi klasörünü bu şekilde silebilirsiniz.

  1. Kullanıcı Hesabı Denetimlerini Sıfırla

  1. iTunes’u yeniden yükleyin

Bazı kullanıcılar da iTunes’u yeniden yükleyerek yetkili olmayan hata mesajlarını düzelttiklerini belirttiler. Bu, medya oynatıcının en güncel sürümüne sahip olmanızı sağlayacaktır. İTunes’u Windows 10’da aşağıdaki gibi yeniden yükleyebilirsiniz.

Bunlar, iTunes bilgisayarının çoğunda izinli olmayan hata iletilerinin çoğunu çözecek olan birkaç düzeltmedir. Yukarıdaki kararların çoğunun, Apple Mac iTunes yazılımı için Windows muadili ile birlikte izin verilmeyen sorunları da çözebileceğini unutmayın.

 

Exit mobile version