Ana Sayfa Destek Benzersiz Belge Düzenleyici

Benzersiz Belge Düzenleyici

90
0

Benzersiz Belge Düzenleyici

Teknoloji Destek Hattı Baş Shake CSS
Konuyla ilgili daha fazla destek almak için tıklayın. Aramayı başlatmak için tıklayın!
Word ve Google Dokümanlarından Farklı Olan 5 Benzersiz Belge Düzenleyici

Bu yeni belge düzenleyiciler, Microsoft Word ve Google Dokümanlar’a olan bağımlılığımızı yeniden düşünmenizi sağlayacak.

Google Dokümanlar ve Microsoft Word’ün ötesine geçmenin zamanı geldi. Bu harika çevrimiçi belge düzenleyiciler, modern kelime işlemcilere çok ihtiyaç duyulan özellikleri ekler.Belge uygulamalarıyla ilgili bir konuşma her zaman aynı eski adları getirir: Word, GDocs, LibreOffice, Zoho, vb. Ancak yeni nesil çevrimiçi belge düzenleyiciler, bu popüler uygulamaların eksikliklerini gideriyor. Yazarlar için işbirliği merkezli özellikler, ekip çalışması için temel proje araçları ve kolayca güzel belgeler tasarlama gibi mütevazı kelime işlemciye yeni yetenekler getiriyorlar.

İçerik konuları

Teknoloji Destek Hattı Orta Pulse CSS
Konuyla ilgili daha fazla destek almak için tıklayın. Aramayı başlatmak için tıklayın!

1. Draft (Web): Yazarlar için En İyi Çevrimiçi Dokümanlar Uygulaması

Word ve Google Dokümanlarindan Farkli Olan 5 Benzersiz Belge Düzenleyici 1

Taslak, hem çevrimiçi hem de çevrimdışı yazarlar için en iyi kelime işlemci veya belge uygulamasıdır. Aslında, çok yazma eğilimindeyseniz, MS Word ve Google Dokümanlar’a en iyi alternatiftir. Bu şık aracın ücretsiz olması şok edici ve beni kazandı.

Diğer çevrimiçi yazma uygulamalarından daha iyi yapan önemli noktalar:

  • Sürüm Kontrolü: Ortak çalışanlar değişiklik yaparsa, belge yalnızca bilgisayarlarında güncellenir. Yine de belgenizdeki bu değişiklikleri kabul edebilir veya reddedebilirsiniz.
  • Yorum Yap: Yazarken, genellikle bir satırın veya paragrafın türevlerini denemek isteyebilirsiniz. Ama doğru yapana kadar orijinali bir yere kaydetmek istiyorsunuz. Tek bir tuşa basarak vurgulanan metni bir yoruma dönüştürebilirsiniz (aynı yerde). Başka bir vuruşla, onu dokümana geri alın.
  • Markdown Todos: Basit Markdown komutlarıyla herhangi bir belgeye yapılacaklar listesi ekleyebilirsiniz. Markdown dilini bilmeseniz bile basit komutu öğrenmek kolaydır.
  • Otomatik Basitleştirme: Taslak, yazdıklarınızı analiz edecek ve aynı şeyi söylemenin daha basit bir yolunu önerecek bir bot ile birlikte gelir.
  • Hemingway Modu: Yalnızca yazdığınız ve silemediğiniz bir “odak modu”. Fikir, Hemingway’in düşüncelerinizi düzenlemeden yazmaya teşvik edildiği “sarhoş yaz, ayık yaz” tavsiyesinden esinlenmiştir.

2. YADA (Web): Öğrenciler ve Araştırmacılar için Akıllı Etiketlerle Yapılan Dokümanlar Uygulaması

Word ve Google Dokümanlarindan Farkli Olan 5 Benzersiz Belge Düzenleyici 2

YADA (Yine Başka Belgeler Uygulaması), bazı kişilerin geçiş yapmasını sağlayacak belgeler üzerinde farklı bir yaklaşıma sahiptir. Aslında, Microsoft Word veya Google Dokümanlar bu özellikleri uygulamalarına dahil etse harika olurdu.

Web uygulaması, belgelerde etiketlemeyi sunar. Bir belgenin her satırı veya paragrafı bağımsız bir bloktur. Daha sonra aramayı kolaylaştırmak için bu bloğa etiketler ekleyebilirsiniz. Çalışmak, araştırmak ve çok fazla çapraz referans yapanlar için kullanışlı bir araçtır.

Öğrenciler (ve öğretmenler) Kartlar işlevini de sevecekler. Mevcut metin ve etiketlerinizden Soru-Cevap tipi bilgi kartları oluşturabilirsiniz. Böylece sınıfta not almak için YADA’yı kullanabilir ve hangi bölümlerle ilgili olduklarını anlamlı kılan etiketler ekleyerek bunları anında düzenleyebilirsiniz.

Etiketler daha sonra çeşitli görünümlerde kullanılabilir. Örneğin, başka bir belgede görünmek için bir dosyadaki etiketli içeriği kullanabilirsiniz. Ayrıca  herhangi bir belgenin bilgi kartlarını bir slayt gösterisine dönüştüren bir Slayt Görünümü de vardır .

3. Slick Docs (Web): Sürükle ve Bırak Blokları ve Şablonları ile Güzel Belgeler Oluşturun

Word ve Google Dokümanlarindan Farkli Olan 5 Benzersiz Belge Düzenleyici 3

Hem Google Dokümanlar hem de Microsoft Word, özgeçmişler, broşürler, broşürler, menüler vb. için çok çeşitli şablonlar sunar. Slick Docs’ta bunlara da sahiptir, ancak herhangi bir öğeyi değiştirmek veya eklemek için sürükle ve bırak blokları ekleyerek deneyimi iyileştirir. şablon.

Yeni bir belge oluşturduğunuzda, önceden tasarlanmış blokların yuvarlanan listesini içeren bir kenar çubuğu bulacaksınız. Örneğin, bir özgeçmiş şablonunda, başlık profilini diğer stiller ile değiştirebilir veya bu bloğu tamamen kaldırabilirsiniz. Her blok bir belgenin tam genişliğini alır.

Blok içindeki metin ve resimler elbette düzenlenebilir. İyi bir kelime işlemcinin tüm yeteneklerine sahip tam özellikli bir metin editörüdür. Resim düzenleme, başlık veya alternatif metin ekleme, stil ve boyutu değiştirme ve bağlantı ekleme gibi ek seçeneklere de sahiptir.

Belgeyi düzenlerken ortalığı karıştırmaktan çekinmeyin, Slick Docs önceki bir sürüme geri dönmeniz için bir revizyon geçmişi kaydeder. Bir belgeyi bitirdikten sonra, onu PDF olarak indirebilir veya paylaşılabilir bir URL almak için çevrimiçi yayınlayabilirsiniz.

4. Hush Docs (Web): Gizlilik Dostu Çevrimiçi Google Dokümanlar Alternatifi

Word ve Google Dokümanlarindan Farkli Olan 5 Benzersiz Belge Düzenleyici 4

Google Dokümanlar ile ilgili birincil endişeniz gizlilikse, Hush Dokümanlar’ı düşünün. Tamamen Hush Docs’a geçmenize bile gerek yok; Geri kalanı için Google Dokümanlar ile devam ederken, çevrimiçi olarak korumak istediğiniz dokümanlar için kullanabilirsiniz.

Ücretsiz web uygulaması, verilerine yalnızca siz veya bağlantıyı paylaştığınız kişiler tarafından erişilebilen tam özellikli bir kelime işlemci ile birlikte gelir. Bu kayıt gerektirmeyen araç çevrimdışı çalışır ve dosyaları tarayıcıda önbelleğe alır. Bir hesap oluşturursanız, dosyalara her yerden erişmek için senkronize edebilirsiniz.

Belge düzenleyicinin kendisi, dokuz temel yazı tipi, metin biçimlendirme (hizalama, başlıklar ve alıntılar dahil), boşluk çubuğu bildirimi ve bağlantılar, resimler ve videolar için destek gibi istediğiniz şeylerin çoğuna sahiptir. Ayrıca matematiksel işlemler için bazı gelişmiş biçimlendirmeler içerir. Ne yazık ki, tabloları desteklemiyor.

5. Whimsical (Web): Akış Şemaları, Zihin Haritaları, Tel Çerçeveler, Görevler ile Ekip Belgeleri

https://vimeo.com/510836354

Whimsical, kendisini beyaz tahtanın en iyi özellikleriyle belgeleri veya kelime işlemeyi birleştiren görsel bir çalışma alanı olarak adlandırıyor. Bu özellik seti, bir ekibin herhangi bir yerden birlikte bir proje üzerinde çalışmasını ideal hale getirir.

Belge düzenleyici, tüm olağan metin biçimlendirmelerini ve ortamlarını içerir. Editör ayrıca Markdown’ı da destekler. Ayrıca, görev listeleri (sürükle-bırak ile) ve tüm dikkat dağıtıcıları ortadan kaldırmak ve yazmak için bir “Odak Modu” gibi bazı özel biçimlendirme seçeneklerine sahiptir. En fazla on ortak çalışan, belgeleri gerçek zamanlı olarak düzenlemek için ücretsiz sürümü kullanabilir.

Ancak diğer özellikleri eklediğinizde sihir gerçekten gerçekleşir. Akış çizelgeleri, her birini içeren öğe seçeneğiyle bir dizi birbirine bağlı pano oluşturmak için basit bir tuvaldir. Zihin haritalama, bireysel veya takım çalışması olarak gerçekleşebilir. Basit tasarım araçlarıyla uygulamaların ve web sitelerinin eksiksiz tel kafes maketlerini oluşturabilirsiniz.

Daha sonra her şey belgenizde bir araya gelir ve bu diğer öğeleri içe aktarabilir veya bunlara bağlantı verebilir. Daha sonra tüm projenizi yönetmek için tek bir yeriniz var.

Office Paketleri ve Bağımsız Uygulamalar Karşılaştırması

Bu şık kelime işlemcilerinden hangisini kullanırsanız kullanın, tam bir ofis paketi ile bağımsız bir uygulama arasında seçim yapmayı içerir. Google, Microsoft, Zoho ve diğerleri, aynı ekosistem içinde belgeler, e-tablolar ve sunumlar arasında hızla geçiş yapabildiğiniz için popülerdir.

Ancak bu, şirketler için faydalı olsa da, bireyler ve küçük ekipler için gerekli değildir. Aileleri veya süitleri ne olursa olsun, sizin için anlamlı olan iş uygulamalarını kullanın. Örneğin, COVID salgını sırasında, Microsoft’un Skype ve Teams veya Google Meet’inden bağımsız olarak herkes Zoom kullanıyordu. Peki ofis üretkenliği paketi neden farklı olsun ki?

Teknoloji Destek Hattı Son Shake CSS
Konuyla ilgili daha fazla destek almak için tıklayın. Aramayı başlatmak için tıklayın!