Kırılması çok zor olan WPA2 şifreleme algoritması için yolun sonuna gelindi gibi gözüküyor. Bir dönemin en güvenli şifreleme metodlarından biri olan WPA2 şifreleme algoritması, uzun zamandır hacker’lar tarafından geliştirilen yazılımlar ile devre dışı bırakılabiliyordu. Önceleri yalnızca ‘root’lu akıllı cihazlarda çalışabilen bu şifre kırıcı uygulamalar, günümüzde neredeyse hemen hemen tüm akıllı telefon modellerine çalışabiliyorlar.
Son 5-6 yıl içerisinde üretilen tüm modem/router cihazlarına en güvenli şifreleme metodu olarak yerleştirilen WPA2’nin, KRACK (Key Reinstallation Attacks) yöntemiyle devre dışı bırakabilmesi, dünya genelindeki modem/router’ların saldırıya açık hale geldiğini gösteriyor. Geçtiğimiz yıllarda WEP ve WPA yöntemlerinin kırılmasının ardından kullanıcıların son kalesi haline gelen WPA2 şifresinin kırılmasıyla birlikte modem şifrenizi ne kadar karmaşık şekilde konfigüre ederseniz edin, KRACK yöntemini kullanılabilen hacker’lar, saniyeler içerisinde modem ağ şifrenize erişebiliyorlar.
Hacker’ların ağınıza erişebilmesi, yalnızca sahip olduğunuz internet ağınızı ücret ödemeden kullanabilecekleri anlamına gelmiyor. WPA2 şifreleme türünü devre dışı bırakarak, kullanılan kablosuz ağa sızan hacker’lar, bu ağ üzerinde bağlı bulunan tüm cihazlara erişerek kişisel bilgilerimizi sızdırabiliyorlar. WPA2 şifreleme metodunun, KRACK yöntemi ile kırılabilmesinin ardından dünya genelinde Linux, Windows, Android ve iOS işletim sistemine sahip birçok akıllı cihaz, olası siber saldırılarla karşı açık hedef konumuna geldi. Araştırmalara göre WPA2 krizinin ardından, durumdan etkilenmesi beklenen mobil işletim sistemleri arasında %41’lik oranla Android işletim sistemi ilk sırada yer alıyor.