Günümüzde kullanılan Android akıllı telefonlar ve Bilgisayarlar gelişen teknoloji ile insanların vazgeçilmez araçları olmaya başladı.
Bazen telefon ve bilgisayarlarımızda gezinirken karşımıza güncelleme bildirimleri gelebiliyor. Gelen bu yazılım güncellemeler cihazımızda şuan da bir sorun olmasa dahi daha sonra ortaya çıkabilecek problemlere karşı yazılım güncellemeleri yapmamız oldukça önemli bir etken diyebiliriz.
Hayatımızda kullandığımız her elektronik cihazlarda yazılımlar bulunuyor ve bu yazılımları kodlayan kişiler ürün satışa sunulduktan sonrada yazılımı geliştirmeye devam ediyor.
Örneğin telefonlarımızda kullandığımız uygulama yazılımları sürekli olarak gelişir ve değişim gösterir. Yazılımcılar bu alanda dış etkenlere karşı güvenlik önlemi alma, çeşitli hataları giderme ve yazılımlara çeşitli yenilikler eklemek için güncelleme yapar.
Her şeyde olduğu gibi karşımıza çıkan bu güncellemelerinde bir sebebi var diyebiliriz. Bu sebepler ise cihazlarımızdaki yazılımları daha güvenli ve daha kaliteli hale getirmektir.
Android telefonlarda yazılım güncellemeleri nasıl yapılır aşağıdaki adımları inceleyelim…
1) Öncelik olarak telefonumuzu bir wi-fi ağına bağlayalım.
2) Android telefonumuzdan Ayarlar menüsüne giriş yapalım.
3) Açılan pencereden Cihaz Hakkında yazan pencereye giriş yapalım.
4) Açılan ekrandan Yazılım güncellemeleri menüsüne tıklayalım.
5) Bu alanda telefonumuzda bekleyen bir güncellememiz varsa ‘Sistem Güncellemeleri Mevcut’ yazacaktır. Güncellemeler için ekranımızın alt kısmında yer alan İndir ve Yükle butonuna tıklayalım. Bu alanda güncellemelerimizi başlatacaktır.
Telefonumuz zate güncel ve bekleyen yazılım güncellemesi mevcut değil ise Bu pencerede ‘Bu Cihaz Güncel’ uyarısı bizleri karşılayacaktır.
Yukarıdaki adımları takip ederek cihazımızdaki güncellemeleri mutlaka yapmalıyız. Aksi taktirde güncelleme yapılmadığı süreçte:
* Telefonumuz yeni özellikleri kaldırmaz ve bir süre sonra donma, kasma meydana gelir.
* Güncellenen uygulamalar bir süre sonra destek vermeyecek ve uygulamaları kullanamamıza sebep olacaktır.
* Güncelleme yapılmadığı süreçte Güvenlik duvarı zayıf kalarak virüs ve kötü yazılımlara karşı pasif hale gelebilir