Android cihazlarımız için en iyi antivirüs uygulamaları nelerdir yazımızda!
Telefonunuzu veya tabletinizi dış tehditlerden korumanız için antivirüs uygulamaları tercih edebilirsiniz. Bu noktada piyasada güvenilir ve sahte aplikasyonlar olduğu için zor durumda kalıyor olabilirsiniz. Cihazınıza indirdiğiniz ve koruma programı sandığınız bir ürünün çeşitli sorunlara yol açma ihtimali bulunuyor.
Bir kullanıcı olarak antivirüs uygulamaları konusunda iyi bir araştırma yapmanız gerekiyor. Android için antivirüs uygulamaları neler olabilir yazımızda paylaştık.
İçerik konuları
Bitdefender Mobile Security
Android için antivirüs uygulamaları içerisinde kullanabileceğiniz Bitdefender Mobile Security, Android tarafında oldukça iyi performans gösterdiğini söyleyebiliriz. Bunun yanı sıra performansa az da olsa etki ediyor. Bir VPN istemcisini bünyesinde barındırıyor. Bunlara ek olarak uygulama kilidi, Wi-Fi tarayıcı, hırsızlık önleme özellikleri ve veri ihlalleri dahil sağlam gizlilik koruma araçlarına sahip.
Norton Mobile Security
Norton Mobile Security, Norton 360 olarak da biliniyor. Android için antivirüs uygulamaları arasında en iyi ikinci korumayı sağlayan bir program. Yine de hırsızlık önleme işlevleri, kişi yedeklemeleri ve Link Guard gibi kötü amaçlı bağlantı engelleyicisini barındırmıyor. Norton’un en dikkat çekici özelliği cihazınızdaki uygulamaları yoğun veri ve olağan dışı davranışlar açısından kontrol eden uygulama danışmanı oluyor.
Avast Mobile Security
Avast Mobile Security bünyesinde pek çok özelliği barındıran bir virüs programı. Bunlar arasında gizlilik danışmanı, sistem optimize edici ve özelleştirilebilir kara liste yer alıyor. Ancak Avast’ın her ne kadar kötü amaçlı yazılım koruması iyi olsa da, mükemmel değil. Çünkü uygulamanın hırsızlık önleme işlevlerinden bazıları çalışmıyor. Ayrıca çağrı engelleme özelliği de henüz faaliyet göstermedi. Yine de Android için antivirüs uygulamaları içerisinde alternatif olarak düşünebilirsiniz.
Kaspersky Mobile Security
Kaspersky Mobile Security, oldukça iyi düzeyde antivirüs koruması sağladığını söyleyebiliriz. Sistem tarafına küçük bir etki oluşturuyor. Buna ek olarak çağrı engelleme özelliği de çalışıyor. Uygulamanın ücretsiz sürümünde reklam yer almıyor. Bu yüzden ücretli versiyona geçmek için çok fazla sebep yok. Aplikasyonu bedava kullanan kişiler arama filtreleme, Android Wear desteği ve güçlü bir hırsızlık önleme seçeneği alıyor.
McAfee Mobile Security
Avast virüs programı gibi McAfee virüs programı da birçok faydalı özellik sunuyor. Yine de ücretsiz sürümü reklamlarla ve ek satış önerileriyle dolu durumda. Android antivirüs uygulamaları arasında kötü amaçlı yazılım koruması harika olmasa da iyi düzeyde olduğunu söyleyelim. 2021 yazında McAfee, uygulama kilidi, misafir modu, hırsızlığa karşı koruma, bellek güçlendirici ve depolama temizleyici gibi en kullanışlı işlevlerini kaldırmış durumda.