iOS 15.4 bu haftanın başlarında geldiğinde, bir ziyaretçi getirdi Siri için yeni bir ses . Bu, ayarı nerede değiştireceğinizi bildiğinizi varsayarak, artık Apple‘ın yerleşik dijital yardımı için beş farklı ses seçeneği arasından seçim yapabileceğiniz anlamına gelir.

iPhone’unuzda Siri’nin sesini tam olarak nasıl değiştireceğinizi açıklayarak ayarlarla uğraşırken size biraz zaman kazandırabiliriz. Ama önce, Siri’nin sürekli büyüyen ses repertuarına dair küçük bir arka plan.

Geçen yıldan önce, Siri’nin konuşma sesi için erkek veya kadın olmak üzere yalnızca iki seçeneğiniz vardı. Ve varsayılan olarak Apple, dijital yardımınıza bir kadın sesi atadı. Ancak iOS 14.5 ile iki ek ses ekledi. O zamanki hedef, bir yıl sonra bu yeni sesle aynıydı cihazlarının daha geniş kullanıcı tanımlanıyor. Tabanını yansıtan daha kapsamlı Siri ses seçenekleri sunmak. Güncellemesi ile eklenen ses daha cinsiyetsiz olacak şekilde tasarlanmış gibi görünüyor.

Önceki iOS 14.5 güncellemesi Siri ile ilgili başka bir değişiklik yaptı – dijital asistanınızın sesi artık varsayılan olarak kadın seçeneğine ayarlanmadı. Artık iPhone’unuzu ilk kez kurduğunuzda, kendiniz bir Siri sesi seçmeniz istenir.

Siri Sesleri artık daha belirginleşiyor.

Apple iOS 15.4 ile bir çok yenilik getirecek. Şirket doğrudan iPhone temassız ödeme seçeneğinden daha fazlasını kullanıcılarına sunmayı planlıyor. Axios, en son iOS 15.4 beta sürümünün İngilizce konuşulan ülkeler için daha az cinsiyetli bir değişiklik sunacağını duyurdu. Söz konusu ülkelerde Siri ses seçeneği değiştirilecek.

Hareket, Apple’ın Siri’yi daha kapsayıcı hale getirmek için yaptığı son büyük güncellemeden yaklaşık bir yıl sonra geldi. iOS 14.5’ten itibaren, Siri artık varsayılan olarak bir kadın sesine sahip değildi. Bunun için kurulum işlemi sırasında seçim yapmanız gerekiyordu. Apple ayrıca mevcut seçenekleri tamamlamak için iki insan sesi daha ekledi. Bu son güncelleme ile şirket Siri ses seçeneklerini çoğaltacak. Apple’ın Siri’nin ufkunu genişletmeye ne kadar devam edeceği belli değil, ancak daha fazla değişiklik görmek bizi şaşırtmayacaktır.

Peki ya mevcut bir iPhone’a iOS 15.4 indirdiyseniz? Ya da geri dönüp Siri’nin sesini yeni seçenek gibi başka bir seçeneğe değiştirmek isterseniz? Bu sadece Ayarlar‘a girip doğru menülere dokunma meselesidir. 

İşte Apple Siri’nin sesinin değiştirme yöntemleri.

1. Ayarlar’ı başlatın ve Siri ve Arama’ya gidelim.

apple siri resim 1

2. Siri ve Arama ekranından Siri Sesi’ni seçelim.

apple siri resim 2

3. Sonraki ekranda, her biri kendi ses seçimine sahip çeşitli İngilizce konuşulan aksanları seçebilirsiniz. 5 numaralı seçenek olan yeni Siri sesine sahip.

apple siri resim 3

Bu şekilde Siri seslerini istediğiniz sese uyarlayabilirsiniz.