Facebook 3D fotoğrafı nasıl yapılır, bulmaya çalışıyorsanız, yalnız olmadığınızı bilmek sizi mutlu edecektir. 

2018’in ilk yarısında kullanıma sunulan Facebook’un 3D fotoğraf özelliği hala oldukça yeni. 3D fotoğraflar bir süredir Facebook’ta bulunuyordu. Ancak şimdiye kadar yalnızca iki fotoğraf çekebilen ve bir derinlik haritası oluşturabilen çift kameralı bir telefonunuz varsa bir tane yayınlamak mümkündü. Dolayısıyla, bırakın nasıl kullanılacağını bilmek, pek çok insanın bu özelliği kullanmamış olması şaşırtıcı değil.

Bu özellik nasıl çalışır? Herhangi bir sıradan fotoğrafı, telefonunuzu eğdiğinizde veya döndürdüğünüzde veya kaydırmaya başladığınızda farklı perspektiflerden görüntülenebilen bir 3D görüntüye dönüştürür. Bunu, görüntünüzdeki nesnelerin üç boyutlu şeklini tahmin etmek için makine öğrenimini kullanarak yapar, ardından bundan ikna edici bir 3D efekti oluşturur.

En iyi yanı, herhangi bir fotoğrafa uygulanabilmesidir. Onlarca yıllık görüntülerde bile kullanılabilir ve Android veya iOS çalıştıran herhangi bir orta sınıf telefonda çalışır. Bu da onu Facebook’un bugüne kadar sahip olduğu şık özelliklerden biri haline getirir.

Facebook profilinizde bir şeyler değiştirmek istiyorsanız, Facebook 3D fotoğrafının nasıl oluşturulacağını bilmek kesinlikle iyi bir başlangıçtır. Aşağıda nasıl olduğunu gösterelim.

fb3dresim1
Facebook 3D

Bir Facebook 3D fotoğrafı yapın

Bir Facebook 3D fotoğrafı oluşturmak, normal bir fotoğraf veya video göndermekten çok daha zor değil. Bunun nedeni, Facebook’un sizin için işleme yapmasıdır. 

  1. Facebook uygulamasını başlatın ve ‘Aklınızda ne var’ seçeneğine dokunun.
  2. ‘Fotoğraf/Video’ üzerine dokunun.
  3. Kullanmak istediğiniz resmi seçin ve ardından ‘Bitti’ye dokunun.
  4. Resminizin hemen üstünde bir ‘3D Yap’ seçeneği göreceksiniz. simgesine dokunun ve ardından görüntünün işlenmesini bekleyin.
  5. Telefonunuzu hareket ettirerek 3D efektini önizleyin.
  6. Gönderinize metin ve diğer içerikleri ekleyin, ardından ‘Gönder’e dokunun.

Daha iyi sonuçlar için ipuçları

Aldığınız şeyin gerçek bir 3D görüntü olmayacağını unutmayın, bu nedenle sonuçlar görüntülere bağlı olarak değişecektir. Efekt oldukça ikna edici, ancak uygulama zaten görüntüde olmayan yeni veriler oluşturamaz. Bu nedenle yakındaki piksellere dayalı olarak resmin öznesinin arkasındaki alanın nasıl görüneceğini tahmin eder. Bu bazen biraz bulanık görünen bir arka planla sonuçlanır. Bu nedenle karmaşık desenli arka planlardan kaçınmak en iyisidir.

Facebook,aracın ön planda dar nesneler veya çok sayıda yansıma içeren görüntülerden kaçınırsa en iyi şekilde çalıştığını söylüyor. En iyi etkiyi elde etmek için çeşitli derinliklerde nesneler seçmek de iyi bir fikir.

Facebook şu anda bu şekilde oluşturulan 3D fotoğrafları daha da inandırıcı hale getirmek için çalışıyor. Bu nedenle gelecekte daha da etkileyici bir sürüm görmeyi dört gözle bekliyoruz.

fb3Dresim2
Facebook 3D resim örneği