Twitter’ın Keşfet sayfasına gittiyseniz, kafanız karışmış ve yanlışlıkla TikTok’a geçtiğinizi düşünmüş olabilirsiniz. Bunun nedeni, Twitter’ın uygulamanın bu bölümü için yeni bir görünümü test etmesi ve tweet’leri artık mobil uygulamanın tam ekranında görüntülemesidir. Twitter, Tiktok benzeri Keşfet Sayfasını Test Ediyor Yeni keşfet deneyimi, uygulamayı İngilizce olarak kullanan belirli kullanıcılar için belirli ülkelerde Android ve iOS cihazlarda kullanılabilir gibi görünüyor. Bu, TikTok’un sosyal medya ortamının büyük bir bölümünü nasıl etkileyebildiğinin bir başka örneğidir.

Twitter, Tiktok benzeri Keşfet Sayfasını Test Ediyor

Twitter. “Keşfet sekmesini kontrol eder” tweet’i yayınladı ve deneysel keşif sayfasının nasıl göründüğünün ekran görüntülerini gösterdi. Daha önce veya şu anda, görebileceğiniz gibi. Keşfet sekmesi, hoşunuza gidebileceğini düşündüğü ve şu anda trend olan tweet’leri gösterir. Ancak yalnızca en üstteki tweet’in kapak fotoğrafını gösterir ve geri kalanı tweet’in başlıkları veya parçacıklarıdır. Sayfayı gerçekten ziyaret eden çoğumuz için yeterince iyi oldu. Ama artık bir değişiklik zamanı.

Yeni görünümlü Keşfet, fotoğrafları, videoları veya bağlantıları gösteren tam ekran bir tweet içeriyor. Yalnızca bir metin tweet’iyse, metinle birlikte hala tam ekrandır. Orada ayrıca iki sekme var: Sizin İçin ve TikTok’un keşif sayfasına oldukça benzeyen Trendler.

Twitter, Tiktok benzeri Keşfet Sayfasını Test Ediyor

Ancak yeni Twitter formatının tüm kullanıcılara ne zaman ulaşacağını zaman gösterecek. Bununla birlikte platform, TikTok özelliğini kopyalayan uygulamalar arasına katılmaktadır. Spotify, Snapchat, Netflix ve hatta Instagram gibi popüler uygulamalar zaten TikTok özelliğinden yararlandı.

Tweet’ler arasında geçiş yapmak için yukarı ve aşağı ve videolar otomatik olarak oynatılıyor gibi görünmelidir. Trend sekmesi, yeni sekmenin ekran kayıtlarını yayınlayanlardan bazılarına dayanarak tam ekran işlemine sahip görünmüyor.

Twitter keşfeti getiriyor

Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat ve YouTube gibi devlerin sihri yakalamaya çalışmasıyla TikTok, sosyal medya uygulamalarının son birkaç yılda nasıl geliştiği üzerinde büyük bir etkiye sahipti. Ya kendi benzer özelliklerini ve kullanıcı ara yüzünü yaratacaklar ya da Çin’e ait kısa biçimli video uygulaması için çalışan şeyi neredeyse tamamen taklit edeceklerdi. Yeni bir sosyal medya sevgilim elde edene kadar bunun  devam edeceği belli değil.