WhatsApp dünya üzerinde en çok tercih edilen mesajlaşma uygulamaları arasında ilk sırlarda yerini almaktadır. WhatsApp uygulaması  arkadaşlarımız ailemiz ve tüm sevdiğimiz insanlarla beraber doya doya zaman geçirebileceğimiz güvenilir bir platform. Aslında bir çok uygulamaya kıyasla WhatsApp’ın bu kadar tercih edilmesinin sebeplerinden en önemli olanı da kullanıcılara güvenilir sıcak bir ortam yaratması diyebiliriz.

WhatsApp’ın birbirinden farklı yüzlerce özelliği olduğunu biliyoruz. Bu makalemizde bu özelliklerden bir tanesi olan WhatsApp sohbet sabitleme bir diğer adı ile sohbet ( Pinleme ) nasıl yapılır bu konuyu inceleyeceğiz.

İlk olarak WharsApp sabitleme ( pinleme ) ne işe yarar sorumuzun yanıtını alalım.

*WhatsApp sohbet sabitleme özelliği bizler için önemli olan kişi ve grupları sabitlememize olanak sağlar. Bu sayede sohbetler menüsünde sabitlediğimiz kişiler tutulur.

WhatsApp’ın bu özelliği eğer sizlerde çok sayıda mesaj alıyorsanız ve sizin için önemli mesajlar varsa bu mesajları en üst kısımda tutar. Ve mesajları gözden kaçırma olasılığımızı en aza indirger.

WhatsApp iğne işareti nedir?

WhatsApp uygulama üzerinde yer alan iğne simgesi sohbet sabitlemeye yarar.

WhatsApp sabitleme nasıl yapılır? Sorumuzun yanıtını ise aşağıdaki adımları takip ettiğimiz zaman yeterli cevabı alabileceğiz.

*Öncelik olarak WhatsApp hesabımıza giriş yapalım.

*Sabitlemek istediğimiz kişi ve ya gruba basılı tutalım.

*Kişi ve ya Grubu seçtikten sonra uygulama üzerinde üst kısımda yer alan iğne işaretine dokunalım.

*Bu işlem sonrasında seçtiğimiz kişi ve ya grup sayfamızın ilk sırasında yer almış olacak ve hedefimize ulaşmış olacağız.

Peki WhatsApp sabitleme kaldırma nasıl yapılır?

Sabitlemelere eklediğimiz kişi ya da grubun yanında iğne simgesi olur. Bu simgeyi kaldırmak için kişi ya da gruba basılı tutalım.

Yukarı kısımda yer alan iğne kaldırma simgesine dokunalım.

1 4

Bu işlemler sonrasında sohbetin iğnesi yani sabitlemesi kaldırılacaktır.

Tüm bu adımları doğru bir şekilde uyguladığımız zaman amacımız ulaşmış olacağız.