iOS'da Google Haritalar'da Alternatif Rotalar Nasıl Bulunur

iPhone Google Haritalar kullanarak hedefinize giden farklı bir yol olup olmadığına bakın. Bu makale, iPhone’unuzda Google Haritalar’ı kullanırken alternatif rotaların nasıl bulunacağını açıklamaktadır. Navigasyona başlamadan önce veya başladıktan sonra farklı rotalar arayabilir ve yol tariflerini görebilirsiniz.

  • Mevcut alternatif rotaları haritada gri renkte görüntüleyin. Bunun yerine yol tariflerini kullanmak için birine dokunun.
  • Navigasyon sırasında  Alternatif Rota  simgesine dokunun (mevcut rotalar gri renkte görünür). Kullanmak istediğinize dokunun, uygulama rotayı güncelleyecektir.

iPhone Google Haritalar’da Alternatif Rotalar Nasıl Bulunur

Yola çıkmayı planladığınızda ve hedefiniz için mevcut olan en iyi rotayı görmek istediğinizde, iPhone’daki Google Haritalar bunu sizin için otomatik olarak gösterecektir. Ama belki önce başka yollar olup olmadığını görmek istersiniz .

  1. Yol Tarifi  simgesine dokunun ve  Google Haritalar’ın üst kısmındaki ilgili kutulara başlangıç ​​konumunuzu ve bitiş hedefinizi girin.
  2. Haritadaki en iyi rota görüntüsünü düz mavi bir çizgiyle göreceksiniz. Ek rotalar varsa, bunları her biri için seyahat süresiyle birlikte gri renkte görürsünüz.
  3. Kullanmak istediğiniz alternatif rotaya dokunun; ayrıntıları ve seyahat süresi, görüntülemeniz için alt kısımda güncellenecektir. Bu rota daha sonra haritada düz mavi bir çizgi ile görüntülenecektir.
  4. Yazılı talimatları görmek  için alttaki Adımlar’a dokunabilirsiniz  . Ancak yolculuğa çıkmaya hazırsanız, navigasyona başlamak için Başlat’a dokunabilirsiniz.

Navigasyon Sırasında Alternatif Bir Rota Seçin

Seyahatiniz zaten devam ediyorsa ve hedefinize giden alternatif bir rota olup olmadığını görmek istiyorsanız , iPhone’daki Google Haritalar yararlı bir özellik sunar. Güvenli bir yere çekin ve aşağıdaki adımları izleyin. Önce mevcut rota navigasyonunuzdan çıkmanız gerekmez.

Ekranın altındaki Alternatif Rota simgesine dokunun  . Bu, bir dairenin içindeki iki siyah okla gösterilmiştir.
Ardından harita, mevcut rotanız düz mavi renkte ve mevcut diğer rotaları gri renkte gösterir. Ayrıca her alternatif rota için seyahat süresini de göreceksiniz.

Kullanmak istediğiniz diğer rotalardan birine dokunduğunuzda navigasyonunuz, yol tarifleriniz ve seyahat süreniz otomatik olarak güncellenecektir.

Alttan yukarı kaydırarak ve Yol Tarifleri öğesine dokunarak alternatif rotaya gitmeden önce adım adım yol tariflerini görüntüleyebilirsiniz  .  Haritada görmek için Rotayı Önizle’ye de dokunabilirsiniz  .
Seçtiğiniz varış noktasına her zaman alternatif bir rota olmayabileceğini unutmayın. Ve varsa, mevcut rotanızla benzer veya daha uzun bir seyahat süresine ve ETA’ya sahip olabilir. Bu durumda, otoyola çıkmadan önce iPhone’unuzda Google Haritalar’a özel bir rota göndermeyi düşünün!
Google Haritalar’ı iPhone’da nasıl varsayılan yapabilirim?

Apple Haritalar’ı iPhone’unuzun varsayılan haritalama aracı olarak Google Haritalar ile değiştirmenin kesin bir yolu yoktur. Ancak bazı geçici çözümler var. İlk olarak, iPhone’unuzda Safari yerine Chrome tarayıcı kullanıyorsanız, bir adrese veya konuma dokunmak otomatik olarak navigasyon aracınız olarak Google Haritalar’ı getirecektir. İkinci olarak, Gmail’i varsayılan e-posta istemciniz olarak kullanın ve bir e-postada seçtiğiniz herhangi bir adres veya konum bilgisi otomatik olarak Google Haritalar’ı açacaktır.

Google Haritalar’ı bir iPhone’da çevrimdışı olarak nasıl kullanırım?

Google Haritalar’ı bir iPhone’da çevrimdışı kullanım için kaydetmek için Google Haritalar uygulamasını açın ve bir hedef arayın. Kaydetmek istediğiniz bölgeyi seçip dokunun İndir . Eğer daha spesifik bir konumu aramak, bu tür bir restoran olarak, musluk fazla (üç dikey nokta)> Yükle çevrimdışı harita > İndirme .

Google Haritalar bir iPhone’da ne kadar veri kullanır?

Ortalama olarak, Google Haritalar bir saatlik sürüşte yaklaşık 5 MB veri kullanır. Gideceğiniz yere varmadan duraklama yaparsanız bu miktar artacak ve haritalarınızı çevrimdışı kullanım için indirerek daha az kullanabilirsiniz.

Bir iPhone Google Haritalar da Sokak Görünümü’nü nasıl edinebilirim?

iPhone’unuzda Google Haritalar’da Sokak Görünümü’ne erişmek için bir hedef arayın veya haritaya bir raptiye bırakın. Ekranın alt kısmında yer adına veya adrese dokunun, ardından kaydırarak Street View etiketli fotoğrafa dokunun . Sokak Görünümü’ndeyken etrafa bakmak için parmağınızı ekranda sürükleyin veya pusulaya dokunun.