Bazı yazıda sizlere Youtube seo nasıl yapılır bunu anlayacağız. Sosyal medya platformu Youtube günümüzde artık içerisinde neredeyse her şeyi bulabildiğimiz Google arama motoru gibi kullandığımız bir araç halinde geldi. YouTube, stratejik planlara, istikrarlı ve kaliteli video içerik paylaşımlarına ve doğru şekilde SEO yapılan bir kanal ile başarıyı yakalamak pekâlâ mümkündür. Bilinçli, özverili ve nitelikli bir şekilde yapılacak seo optimizasyonu çalışmaları sayesende izlenme sayıları, izlenme süreleri, beğeniler, yorumlar, abonelikler gibi parametrelerde pozitif bir değişim yakalayarak daha yüksek gelirler elde edebilirsiniz. Bir Youtube video içeriğinde uygulanması gereken bazı temel optimizasyon teknikleri ile içeriğinize yalnızca YouTube uygulama aramalarında değil, Google arama motoru aramalarında bile üst sıralara çıkmanız mümkün olabilmektedir.

Youtube kendi içerisinde bir algoritması bulunan arama motorudur ve dijital pazarlama ve seo tekniklerinden farklı kendine özel unsurları bulunmaktadır.

YouTube Premium Lite Nedir

Video Optimizasyonu

İstenilen kitleye ulaşarak bir paylaşımda bulunmak için video içerikleri en etkin araçlardan biridir. İnternet kullanıcıları artık daha doğru bilgilere, daha doğru sonuçlara saniyeler içerisinde ulaşır. Bu, dijitalde gerçekleşen gelişmelere borçludur.

Video içeriklerinizin seo tekniklerinden faydalanmayan içeriklere göre daha fazla başarılı olabilmesi, ulaşmak istediğiniz kitleye daha hızlı ve doğru şekilde ulaşması için bazı temel optimizasyon tekniklerini uygulamanız gerekmektedir.

Temel YouTube Seo Optimizasyonu

Kullanıcıların sizin içerikleriniz ile ilişkili bir başlık, açıklama ve etiketler ile manuel olarak aramalarının dışında, videonuza konuya en uygun en dikkat çekici küçük resmi seçmeniz etkili olacaktır.

Tüm bu tekniklerinin videonuzun ilk yüklenmesinden itibaren kullanılması, daha fazla görüntülenme ve etkileşim kazandıracaktır.

YouTube Isletme Kanaliniz Nasil Daha Fazla Goruntulenir 1

Video Başlığı

Kullanıcılara ulaşmak istediğinizde, aramayı yapan kullanıcıların yapmış olduğu aramalar ile doğru bir şekilde eşleşebilmeniz gerekir. Böylece videonuzun genelinde bu yönde sorgulanan anahtar kelimelere de odaklanmanız gerekmektedir.

İyi bir youtube seo oluşturabilmek için video başlığınızın içerikle aynı olmasına özen gösterin. Arama yapılan terimle eşleşmesi de önemli bir kriterdir. Kullanıcıların aramaları ile içeriğinizin doğru eşleşebilmesi için anahtar kelime araştırması yapmanız da gerekecektir.

Boşluklar dahil 100 karakter olarak başlık yazabiliyorsunuz. Yalnız nerede gösterildiğine bağlı kalarak daha da kısıtlanabilmektedir. Bu sebeple boşluklar dahil sadece 60-70 kullanabilirsiniz. Başlığınızı iletmek istediğiniz mesajı doğru kelimelerle etkin bir şekilde vurgulamalısınız.

Video Açıklamaları

Video açıklamaları, video başlığınız gibi anahtar kelimeler içermesi gerekir. Ayrıca videodaki içeriği temsil edecek şekilde olması gerekiyor. Olması gereken bir açıklama, yazdığınız başlığı biraz daha aydınlatan bir metin olarak düşünebilirsiniz. Ayrıca açıklamalarda kaynak, web sitesi ve yönlendirme gibi bağlantılar kullanılması faydanıza olacaktır.

5 Muhtesem Adimla YouTube Kanalinizi Buyutun 2

 

Etiketler

İçeriklerinizi sınıflandırarak arama sonuçlarında içeriğinizin bulunabilmesi için önemli bir etmendir. Ayrıca yalnızca içeriğinizle alakalı anahtar kelimeler kullanmalısınız. Böylece daha fazla görüntülenme için daha genel ve alakasız terimlerle anahtar kelime kullanmaktan kaçınmalısınız.

Video Küçük Resim

Videonuz için cazip bir görsel seçmeniz gerekecektir. Arama yapıldığında tıklanma yapılma potansiyeli daha yüksek dikkat çekici bir görsel seçmenizi tavsiye ederiz. Ayrıca seçtiğiniz görselde telif hakkı olmaması ve aldatıcı bir görsel olmamasına özen göstermelisiniz.

Oynatma Listesi

Oynatma listesine videolarınızı ekleyerek kategorilere ayırabilirsiniz. Böylece kullanıcıların videolarınız arasında alakasız geçiş yapması ile beraber kanalınızdan uzaklaşmanızı engelleyebilirsiniz.