Görseller, web sitenizin trafiğini ve arama motorlarındaki sıralamalarını artıracağı için SEO‘nun önemli bir parçasıdır. Ayrıca, kitlenizle etkileşim kurmanıza yardımcı olur.

 

seoda orijinal gorseller neden bu kadar onemli 1ASEO sonuçlarını iyileştirmek için orijinal içerik kullanmayı duymuş olabilirsiniz. SEO süreci söz konusu olduğunda, içerik kral olarak kabul edilir. Ancak web yöneticileri genellikle orijinal grafikleri veya görüntüleri bilmezler. Kaynak görseller, SEO için yazılı içerik kadar önemlidir. Ancak web yöneticilerinin orijinal görüntüler oluşturmak yerine stok görüntüleri kullandıklarını sık sık görüyoruz. Önce orijinal görseller ve stok görseller hakkında biraz konuşalım.

Orijinal Görüntüler

Orijinal görüntüler, çoğunlukla internette daha önce yayınlanmamış grafikler veya görüntülerdir. Daha iyi anlaşılması için bir şirket logosu örneğini verebiliriz. Her şirket veya kuruluşun benzersiz bir logosu vardır ve bunu web sitelerine veya diğer İnternet platformlarına koyabilirler. Yeni ve kullanılmamış olarak kabul edilir. Belirli bir şirketi veya kuruluşu temsil eder. Aynı logoya sahip iki kuruluş bulmak zor. Aynı şekilde içeriğinizde orijinal görseller kullanır ve bunları internet platformlarında yayınlarsanız bu, stok görsel kullanmaktan daha avantajlıdır.

Hazır Görüntüler

Stok görseller, çeşitli web sitelerinden veya görsel barındırma sağlayıcılarından satın alabileceğiniz veya indirebileceğiniz görsellerdir. İçeriğinize göre grafikler veya görseller alabilir ve bunları web sitenizdeki veya sosyal platformlardaki içeriklerle birlikte kullanabilirsiniz.

Resimler, birden çok kez kullanılan sanal nesnelerdir. Web sitenizin bir resmini aldınız, ancak resim başkalarına satılmış ve İnternet’te yayınlanmış olabilir.

Basitlik adına, ters fotoğraf arama sonuçlarına bir örnek verelim. Görsel arama aracı sizi görselin kaynağına götürür. Herhangi bir çevrimiçi görüntü bulucu aracılığıyla görüntüye göre kolayca arama yapabilirsiniz. Çoğunlukla web’de zaten mevcut olan resimleri gösterir.

Bir görsel araması yaptıktan sonra, daha önce çeşitli URL’lerde, web sitelerinde ve diğer İnternet platformlarında kullanılan benzer görselleri görebilirsiniz.

Orijinal Görselleri Kullanmanın Faydaları 

Görsel üzerinde ters görsel araması yaparsanız, blogunuzdan/web sitenizden ve benzer işletme/niş etki alanlarından birden fazla bağlantı bulabilirsiniz. İnsanlar ürününüzü veya bilgilerinizi beğenirse, daha fazla bilgi almak için sizi araştırmayı severler. Bu, yeni ziyaretçiler çekmenize ve web sitenize daha fazla dikkat çekmenize yardımcı olacaktır. Orijinal içerik, kopyalanan içerikten her zaman daha iyidir.

Stok Görsel Kullanmanın Dezavantajları

Ters görsel arama yaparsanız, aynı görselleri kullanan birkaç şirket/web sitesi/blog görebilirsiniz. Kullanıcılar üzerinde iyi bir izlenim bırakmaz. Standart görseller kısa sürede meşhur oldu, ancak içerik türü göz ardı edildi. Kullanıcılar, daha önce başka bir yerde gördükleri resimlerle ilgilenmeyeceklerdir. Bu, yeni kullanıcıları web sitenize davet etmeyecektir.

Doğru Resmi Bulun

Orijinal resmi (çektiğiniz resim) kullanmak standart resimden daha iyidir.

Makalenizin, konunuza uygun bir resme ihtiyacı var. Yoast SEO eklentisinin içeriğini sadece yeşil bir işaret elde etmek için analiz ederken rastgele fotoğraflar eklerseniz, yanlış yapıyorsunuz demektir.

Görsel, yayının konusunu yansıtmalı veya makalede açıklayıcı bir amacı olmalıdır. Ayrıca, ilgili metnin yanına resmi eklemeyi deneyin.

Bunun SEO için basit bir nedeni vardır: Metin içeren görseller optimize edilmiş anahtar kelimelerde daha iyi sıralanır.

Benzersiz Görüntüler Yaratın

Web sitenizi hazır görüntülerle doldurduğunuzda, tıpkı diğer binlerce web sitesi gibi hiçbir şekilde göz ardı edilen orijinal olmayan görünecek. Çok fazla web sitesinde aynı standart fotoğraflar var.

Stok görselleriniz optimize edilmiş olsa bile, yüksek kaliteli orijinal görsellerle aynı etkiye ve potansiyel SEO avantajlarına sahip olmayacaklardır. Ne kadar orijinal görsele sahip olursanız, kullanıcı deneyimi o kadar iyi olur ve alakalı arama sonuçlarında sıralama şansınız artar

Siteniz için görseller oluşturmak için stok görsellerden ilham alabilirsiniz. Görsel arama, görsellerinizi oluştururken fikir alabileceğiniz binlerce fotoğraf getirebilir.

Google Discover‘ın daha büyük resimleri daha sık göstereceğini lütfen unutmayın. Google’ın gelişmiş SEO kaynaklarında önerdiği gibi, büyük görseller en az 1200 piksel genişliğinde olmalı ve maksimum önizlemeye izin vermelidir.

Stok Fotoğraf Alternatifleri

Orijinal görseliniz yoksa, benzersiz fotoğraflar bulmanın ve stok fotoğraflardan kaçınmanın başka yolları da vardır. Örneğin, Flickr.com, Creative Commons görüntülerini kullanabildiği için iyi bir görüntü kaynağıdır. Orijinal fotoğrafçıya teşekkür ederiz.

Unsplash gibi web siteleri tarafından sağlanan resimler de iyidir. Ne kullanırsanız kullanın, fotoğrafları kendiniz çekmediğiniz sürece, insanlarla çekilmiş fotoğrafların her zaman stok fotoğraf gibi göründüğünü görebilirsiniz. Her zaman en iyi fikirdir.

Fotoğrafçılığa en uygun alternatif, grafikler veya illüstrasyonlar olabilir. Bu günlerde popüler oldukları için animasyonlu GIF’leri seçin.

İçerik materyalinizin fark edilmesini sağlamakta zorlanıyorsanız, herhangi bir fotoğraf eklemeden önce bu noktaları aklınızda bulundurun. Sitenize orijinal görseller eklemek, web sitenizin daha üst sıralarda yer alması için beğenisini artıracaktır.