Teknolojinin hızla gelişiyor olması, hayatı kolaylaştıracak birçok yeniliği de beraberinde getirmektedir. Google Lens birkaç yıl öncesinde hayata geçirilen günümüzde en çok kullanılan uygulamaların başında gelmektedir. Konu hakkında daha detaylı bilgi sahibi olmak isteyenler Google Lens nedir , özellikleri nelerdir hakkında araştırma yapmaktadırlar.

Google Lens Nedir?

Uygulama Google’nin geliştirmiş olduğu görsel bir araştırma ve analiz sistemi olarak tanımlanmaktadır. Uygulama üzerinden yapılan aramalar sayesinde Google üzerinden yapılmak istenen birçok arama yazarak aratılmak yerine görsel olarak çok daha hızlı bir şekilde aratılabilmektedir.

Arama motorları her geçen gün giderek daha da gelişmektedir. Böylece internetten arama yapmak çok daha kolay bir hale gelmektedir. Google Lens de görsel bir arama motoru olarak nitelendirilmektedir. Uygulama aracılığı ile görsel arama dışında farklı birçok işlem gerçekleştirilebilmektedir.

Google Lens Özellikleri Nelerdir?

google lens nedir ozellikleri nelerdir 2

Google’nin geliştirdiği uygulama birçok özelliği bir arada barındırmaktadır. Bu özellikler insan hayatına kattığı birçok kolaylık nedeniyle son zamanlarda pek çok anda sıklıkla tercih edilmektedir.

  • Google Lens en büyük özelliklerinden biri görsel bir arama motoru olmasıdır. Bu sayede yazarak aramaya gerek kalmadan birçok bilgiye görseller yardımıyla ulaşmak mümkündür.
  • Uygulama üzerinden çekilen fotoğraflarda yazan yazılar pek çok dile çevrilebilmektedir.
  • Uygulama iyi bir rehber olduğu gibi aynı zamanda iyi bir sanal asistan görevini taşımaktadır. Gezi için yola çıkan bir turist gittiği yerle ilgili daha fazla bilgi sahibi olmak istediğinde bu uygulama ile istediği bilgiye anında ulaşabilecektir.
  • Bir bitki türünün adını öğrenmek isteyenler o bitkinin fotoğrafını Google Lens ile çekip arattığında bitki türünün adını kolay bir şekilde öğrenebileceklerdir.
  • İş yerlerinde de sıklıkla tercih edilen uygulama ile işçi kartlarındaki bilgiler çok hızlı bir şekilde taratılarak sisteme kaydı yapılabilmektedir.
  • Ayrıca uygulama ile metin çevirisi yapmak oldukça kolay olabilmektedir. Aynı zamanda;
  1. Ekran görüntüsü almak,
  2. Kayıt yapmak
  3. Sosyal medya gibi kanallarda bunu paylaşmak mümkün olmaktadır.

Her geçen gün yenilenen ve büyüyen uygulama ile kullanım alanları ve sağladığı avantajlarda bir o kadar büyümektedir.

Google Lens Kullanımı

Uygulamayı Android ve İPhone telefonlardan açmak oldukça basit bir işlemdir.

  • Uygulama ile görsel olarak aramak yapılmak istendiğinde cihaz üzerinden Google ekranı açılmalıdır. Açılan ekranın sağ tarafındaki arama kısmının yan tarafındaki uygulama simgesi seçilmelidir.
  • Bir nesne hakkında bilgi almak istendiğinde telefon o nesnenin üzerine getirilip tıklanmalıdır. Tıklamanın ardından ekrana gelen mavi baloncuk nesnenin üzerine getirip tıklayın. O nesne hakkında bilgi almak mümkündür.

Google Lens Ücretli Mi?

Uygulamayı kullanacak olanların en çok merak ettiği konulardan biri uygulamanın ücretli olup olmadığıdır. Google’nin geliştirdiği uygulama tamamen ücretsiz olup, birçok bilgiye ücretsiz ulaşım imkanı sağlamaktadır.

Teknolojik gelişmelerin en etkili bir şekilde uygulandığı Google Lens uygulamasıdır. Yeni eklenmesi beklenen birçok özelikle ile en çok tercih edilen uygulamalardan bir olmaya devam etmektedir.