Sosyal medya pazarlamanızla daha genç bir kitleye ulaşmaya çalışıyorsanız, Snapchat, başlamak için en iyi ve en etkili yerlerden biridir.

Snapchat, Milenyum ve Z-Kuşağı kullanıcıları için en popüler sosyal medya platformlarından biridir. Uygulamanın kullanıcılarının %75‘i 34-yaşın altında ve %90‘ı 13 ile 24-yaş arasındadır.

Bu yazımızda, Snapchat kullanımı ile ilgili temel bilgiler verip, pazarlama stratejinizle genç kitleye nasıl ulaşabileceğinizi anlatacağız.

Snapchat Reklamları Nedir?

Snapchatte Nasil Reklam Verilir 1

Snapchat’deki diğer tüm içerikler gibi, Snap reklamları da, benzersiz içerik oluşturmak için, uygulamanın birçok görsel efektini kullanabilen videolardır.

Videolar genellikle 3 ila 10-saniye uzunluğundadır ve kullanıcıların daha fazla bilgi için videoyu yukarı kaydırmaları gerekir.

Snapchat‘i diğer sosyal medya platformlarından ayıran en güzel yönlerinden biri, videolarınıza ve reklamlarınıza bir dokunuş eklemek için Artırılmış Gerçeklik teknolojisini (Augmented Reality – AR) kullanabilmenizdir.

Snapchat Reklam Türleri

Snapchatte Nasil Reklam Verilir 2

Snapchat’te pazarlama stratejilerinizden ve çalışmalarınızdan en iyi şekilde yararlanmak için, ihtiyaçlarınıza en çok uyan reklam formlarından birini seçmelisiniz:

  • Bir kullanıcının özet (haber) akışının üstünde tek bir resim, GIF veya video olarak gösterilen reklamlar. Bu reklam türü etkinlikler, indirimler ve tek seferlik promosyonlar için idealdir. Videolar, 5 ila 6-saniye uzunluğunda olmalıdır.
  • 10-dakikaya kadar uzunlukta olabilen video olarak gösterilen reklemlar. Bu tür reklamlar, diğer sayfalara ve bilgilere bağlantılar (linkler) içerebilir. Daha uzun kliplere ve web sitenize bağlantı (link) vermek, markanızla (işletmenizle) ilgili kısa ama ilgi çekici videolar oluşturmak için internette bulabileceğiniz video şablonlarını ve online video düzenleme araçlarını kullanabilirsiniz.
  • Web görünümlü reklamlar, en hızlı reklamlardır. Kullanıcıların ürününüz hakkında daha fazla bilgi almaları için bağlantı (link) eklemenize izin verir.
  • Link (bağlantı) ve uygulama yükleme reklamları, kullanıcıları daha belirli bir web içeriğine yönlendirmenize olanak tanır. Bağlantılar (linkler), sizi iOS veya Android‘deki bir uygulamanın sayfasına yönlendirirken, uygulama yükleme reklamı, sizi doğrudan indirme sayfasına yönlendirir.
  • Lensler ve (konum – lokasyon bazlı) coğrafi filtreler, kullanıcıların özel filtreler ve konuma özgü lensler dahil olmak üzere, markalı içeriği Sapchat videolarının üzerine yerleştirmesine olanak tanıyan Artırılmış Gerçeklik teknolojisini kullanan (Augmented Reality – AR) lenslerdir.

Snapchat Reklamları Oluşturmaya Nasıl Başlanır?

Snapchatte Nasil Reklam Verilir 3

Snapchat’teki reklam türlerini öğrendikten sonra, artık reklam kampanyanızı planlama vakti! Reklamlarınızı oluşturmaya aşağıdaki adımlarla başlayın:

  • İster web sitenizin görüntülenme sayısını (trafiğini) artırmak, ister geliştirdiğiniz bir uygulamanın daha fazla yüklenmesini teşvik etmek veya hazırladığınız a bir videonun görüntüleme sayısını artırmak için olsun, Snapchat‘ta hedefinizi belirleyin.
  • Hedef kitlenizi belirleyin. Hedef kitlenizin cinsiyetini, yaşını, ilgi alanlarını ve demografik bilgilerini göz önünde bulundurmanız önemlidir.
  • Reklamlarınıza harcamak istediğinizi bütçeyi belirleyin. Bütçenizi artırmadan önce düşük seviyeden başlamak ve reklamları test etmek her zaman daha iyidir. Bu şekilde, reklamlarınıza son halini vermeden önce, işe yaradıklarından emin olmak için stratejilerinizi değerlendirebilirsiniz.
  • Videonuzu, Snapchat’te viral olan diğer videoları ve reklamları baz alarak, en iyi ve en uygun formatta ve şekilde yükleyin. Dikey bir video olduğundan, 1080 × 1920 çözünürlükte ve 10-saniyeden uzun olmadığından emin olun. Ayrıca, Snapchat’in kullanıcı ve topluluk kurallarına uygun olduğundan emin olmak için videonuzu kontrol edin.
  • Reklamlarınızı yayınlayın ve önceden belirlediğiniz hedeflere göre, etkinlikleri (istatistikleri) izlemeye başlayın.

Snapchat Reklamlarınızdan En İyi Şekilde Yararlanma

Snapchatte Nasil Reklam Verilir 4

Snapchat, kendi platformunda yayınlanmasına izin verdiği reklamların kalitesi konusunda herkesin bildiği gibi katıdır. Snapchat tarafından birçok defa red yememek için kaliteli videolar oluşturarak işe başlayın. Yalnızca birkaç dakika içinde metin, görsel efektler kullanarak kendi markanızla ilgili kısa ve ilgi çekici klipler tasarlamak için online araçları veya bu amaç için geliştirilmiş mobil uygulamaları kullanabilirsiniz.