Pek çok instagram kullanıcısının fark etmediği instagram takipçi gruplandırma özelliği sayesinde en az etkileşimde bulunduğunuz kişileri öğrenebilirsiniz. Instagram takipçi gruplandırma özelliği nedir ve nasıl kullanılır sorularının cevabını yazımızda bulabilirsiniz.

instagram takipcileri gruplara ayiracak

Instagram’da akışta istediği içeriği bulmakta zorlanan kullanıcıları için takipçi gruplandırma özelliği bulunuyor. Bu özellik sayesinde takipçilerinizle kurduğunuz etkileşime göre gruplandırma yapabiliyorsunuz. Böylece de sosyal medya yönetiminizi kolaylaştırarak, takip ettiğiniz hesapları kategorize etmenize imkan sağlıyor. Örneğin son 1 ay içerisinde etkileşimde olmadığınız yani gönderilerini beğenmeyip, hikayelerine bakmadığınız hesapların listesini karşınıza çıkarıyor. Aynı şekilde en çok etkileşimde bulunduğunuz kişilerin  listesini de bu bölümden kontrol edebiliyorsunuz.

650x344 instagram e posta degistirme instagram kullanici hesabi e posta nasil degistirilir 1596630891623

İnstagram’da bu özelliği kullanabilmeniz için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz.

  1. Öncelikle profilinizdeki “takipçiler ve takip edilenler” menüsünden görebiliyorsunuz.
  2. Takipçilerinize girdikten sonra “Kategoriler” başlığı altında “instagram gruplandırma” özelliği yer almaktadır. Burada sizin takip etmediğiniz ama sizi takip eden kullanıcılar ve en az etkileşimde bulunduğunuz kişilerin listesi yer alıyor.
  3. “Takip edilenler” menüsünün altında yer alan kategorilerde ise en az etkileşimde bulunduklarınız ve akışta en çok gösterilen hesapların listesi gösteriliyor.

5dad8a0c5542820540801a2eAyrıca Instagram’da takip ettiğiniz hesapları takip etme tarihinize göre de sıralama yapmanıza olanak sağlıyo. Bunun için yapmanız gerekenler ise adım adım şöyle:

  1. Instagram profilinize giriş yapın.
  2. “Takip ettiğiniz hesaplar” menüsüne tıklayın.
  3. “Sıralama ölçütü”ne dokunun.
  4. “Takip etme tarihi yeni” ve “takip etme tarihi eski” olmak üzere iki farklı seçenek gösteriliyor. Bu özellik sayesinde yeni takip ettiğiniz instagram hesaplarını kolay bir şekilde görebiliyorsunuz.