Sosyal medya, küçük işletmelerin gözden kaçırmaması gereken ucuz ve güçlü bir araçtır. Sosyal kanallar, müşteri hizmetlerinden pazarlamaya kadar her şey için kullanılabilir.

Sosyal medya kullanıcıları videoyu sevdiği için, sosyal medya video pazarlaması erişilebilir, uygun fiyatlı ve her küçük işletme için akıllıca bir hareket. Ayrıca, markanızın tüketici farkındalığını artırmanın ve müşterilerle etkileşim kurmanın en kolay yollarından biridir.

Sosyal medya video pazarlamasına nereden başlayacağınızdan emin değilseniz, işte markanızı videoyla güçlendirmek için kullanabileceğiniz en iyi sosyal medya kanallarının bir listesi.

YouTube

Sosyal Medyada Video Pazarlama

YouTube bir video paylaşım platformudur ve diğer sosyal medya ağlarından farklı olarak yalnızca videoları barındırır.

1 milyardan fazla kullanıcıyla, işletmenizi pazarlamak için harika bir yer.

Bir YouTube hesabına kaydolmak basittir ve bir Google hesabına giriş yapılarak yapılabilir. Kaydolduktan sonra, iş kanalınızı kanal resmi, başlık ve profil resmi ile özelleştirebilirsiniz.

Kanalınız hazır olduğunda, video yüklemeye ve diğer kullanıcılarla etkileşim kurmaya başlayabilirsiniz.

İpuçları

  • Tutarlı olun: Abonelerinizin yeni bir videoyu ne zaman bekleyeceklerini bilmeleri için bir programa bağlı kalın.
  • Harekete geçirici mesajlar ekleyin: İzleyicilere izledikleri videoyu beğenmelerini, yorum bırakmalarını veya kanalınıza abone olmalarını doğrudan söyleyin.
  • Etkileşim: Sosyal medyanın ilk kuralı sosyal olmaktır. Geri bildirime yanıt verin ve izleyicilere yorum bıraktıkları için teşekkür edin.
  • Paylaş: YouTube videolarınızı diğer sosyal medya hesaplarınızda paylaşın. YouTube videolarınızı web sitenizdeki yayınlara da yerleştirebilirsiniz.
  • Canlı yayın yapın: YouTube’un kendi canlı yayın özelliği vardır, ancak canlı yayın yapmak için hesabınızın doğrulanması gerekir.

Facebook

Sosyal Medyada Video Pazarlama 2

2 milyardan fazla aktif kullanıcıyla, video pazarlama kampanyanızı Facebook’a taşımak zahmetsizdir. Başlamak için, işletmeniz için hızlı ve kolay bir sayfa ayarlamanız gerekir.

Sayfalar, adresiniz, çalışma saatleriniz, incelemeleriniz ve yaklaşan etkinlikleriniz gibi müşterilerin bilmesi gereken bilgilerle işletmenizi temsil edecek şekilde tamamen özelleştirilebilir. Sayfanızı “beğenen” kullanıcılar gönderilerinizi görecek ve bu gönderiler otomatik olarak haber akışlarında görünecektir.

İpuçları

  • Pasif videolar oluşturmayın: Öncelik verilmesi için videolarınızın etkileşimi teşvik etmesi gerekir.
  • Etkileşimli olun: İzleyicilerin bıraktığı yorumları ve soruları izleyin ve bunlara hızlı ve profesyonel bir şekilde yanıt verin.
  • Profil görseli: İnsanlar sosyal medyayı sever, çünkü bu genellikle en sevdikleri markaların perde arkasına bakar. Kitleniz, satış gönderilerinden rahatsız olmak için sizi takip etmedi.
  • Tepkileri izleyin: Facebook, videolarınızı kimin beğendiğini ve paylaştığını görmeniz için araçlar sunar. Hangi videoların en olumlu tepkileri topladığını görmek için izlemek, sonraki güncellemelerinizi planlamanıza yardımcı olur.
  • Canlı yayın: Facebook, Facebook Live adlı bir özelliği kullanarak canlı video yayınlamanıza olanak tanır. Bu, etkileşimi artırmanın ve müşterilere ve müşterilere işinize yakından bakmanın harika bir yoludur. Bu özellik sayesinde takipçilerinizle gerçek zamanlı görüşmeler yapabilirsiniz.

Twitter

Sosyal Medyada Video Pazarlama 5Twitter’ın çok büyük, çeşitli bir kullanıcı tabanı vardır ve düzenli kullanıcıları platformla son derece ilgilidir. Twitter sadece kısa, metin tabanlı mesajlardan ibaret değildir. Ağ ayrıca, kullanıcıların videoları doğrudan tweet’lerine yerleştirmelerine de olanak tanır ve bu tweet’ler, hesabınızı takip eden herkesin akışında açılır. Videolar 2 dakika 20 saniye uzunluğunda olabilir; bu, kısa bir kliple izleyicilerin ilgisini çekmek için bolca zaman sağlar.

İpuçları

  • Kısa ve öz olun: Twitter her zaman kısa olmakla ilgilidir. Kullanıcılar beslemelerini düzensiz olarak, genellikle bir seferde sadece birkaç saniye görüntüler, bu nedenle kısa, kolay sindirilebilir kliplere bağlı kalın.
  • Etkileşimde bulunma: Twitter’ın çekiciliğinin bir kısmı, kullanıcılara doğrudan ilgilendikleri markalarla etkileşim kurma olanağı sağlamasıdır. Kullanıcılar videolarınızı yorumladığında veya paylaştıklarında bir yanıtla onları ödüllendirin.
  • Zamanında olun: İnsanlar şu anda neler olduğunu öğrenmek için Twitter’a gidiyor. Özel fırsatların ve devam eden satışların reklamını yapmak için videolarınızı kullanın. Takipçilerinize şimdi neler olduğunu bildirin.
  • Canlı yayına geçin Scope ile Twitter’da canlı yayına geçebilirsiniz. Canlı yayına geçmek, etkileşimi artırabilir, ayrıca takipçilerle anında etkileşim kurmanıza olanak tanır.

4. InstagramSosyal Medyada Video Pazarlama 3

Facebook veya Twitter’ın aksine Instagram, yalnızca fotoğrafları ve videoları paylaşmaya adanmış bir sosyal ağdır. Bu nedenle, yalnızca oldukça görsel işletmelerin gıda veya moda sektöründeki işletmeler gibi başarılı olduğu bir ağ gibi görünebilir. Ancak biraz yaratıcılıkla, platformun hemen hemen her marka için çalışmasını sağlayabilirsiniz.

Instagram’ı kullanmak basittir. Bir hesap oluşturduktan sonra resimler, fotoğraflar ve videolar yükleyebilirsiniz. Sayfanızı takip eden kullanıcılar, bu güncellemeleri beğenebilecekleri veya yorum yapabilecekleri akışlarında göreceklerdir.

İpuçları

  • Instagram Hikayelerini Kullanın: Snapchat hikayeleri gibi Instagram Hikayeleri de 24 saat sonra kaybolan resimler ve videolardır. Bu özellik, herhangi bir işletme sahibinin anketler, GIF’ler, çıkartmalar ve temel metinler gibi araçlarla yaratıcı olmasını sağlar.
  • IGTV’yi deneyin: Haziran 2018’de Instagram uygulamasındaki bağımsız bir uygulama ve bölüm olan IGTV’yi piyasaya sürdü. Kullanıcıların bir saate kadar dikey videolar oluşturmasına olanak tanır.
  • İlgi çekici olun: Instagram Hikayeleri, müşterilerle gerçek zamanlı etkileşim kurmak için mükemmel bir yerdir. Anketler aracılığıyla onlara sorular sorun veya sorularını yanıtlayın.
  • Gösteriş yapın: Yeni ürünlerinizin veya hizmetlerinizin resimlerini Instagram Hikayelerinde veya normal bir gönderiyle paylaşın.
  • Fırsat yayınlayın: Görüntüleri kupon kodlarıyla ve özel fırsatlardan nasıl yararlanılacağıyla ilgili diğer bilgilerle paylaşın. Bunu yapmak, tüketicileri hesabınızı yakından takip etmeye teşvik eder, böylece kaçırmazlar.
  • Perde arkasına geçin: İlgi uyandırmanın iyi bir yolu, insanlara ürününüzün nasıl yapıldığını göstermek veya belki de onlara ofisinizden bir fikir vermektir.

SnapchatSosyal Medyada Video Pazarlama 4

Snapchat, küçük işletmeler için niş bir platformdur. Uygulama, kısa video klipler ve resimler yüklemenize olanak tanır ve içerik doğrudan hesabınızı takip eden herkese gönderilir.

Snapchat’in ticari marka özelliği, kullanıcıların genellikle her videoyu akışlarından kaybolmadan önce yalnızca bir kez görüntüleyebilmeleridir, ancak bu kısıtlama yalnızca doğrudan kişilere gönderilen videolar için geçerlidir. Hesabınızın hikayesine yüklenen içerik, takipçileriniz tarafından 24 saat boyunca sınırsız sayıda görüntülenebilir.

Snapchat gönderilerinin geçici doğası ve uygulamanın kullanıcı tabanının bu listedeki diğerlerinden daha genç olması, çoğu küçük işletmenin kaynaklarını başka yerlere yatırmanın daha iyi olacağı anlamına geliyor. Ancak gençlere hitap eden işletmelerin buna bir şans vermesi akıllıca olacaktır.

İpuçları

  • Rahat olun: Diğer platformlar yüksek oranda seçilmiş içeriği teşvik ederken, Snapchat gönderileri basit ve gündelik olabilir. Bir gönderi mükemmel değilse üzülmeyin – zaten yakında kaybolacaktır.
  • Eğlenceli hale getirin: Ürününüzle eğlenen çalışanların veya müşterilerin klipleri, genç Snapchat kullanıcılarının daha fazlası için meşgul olmasını ve geri gelmesini sağlayacaktır.
  • Perde arkasına geçin: Snapchat, izleyicileri işinizin nasıl yürüdüğüne bir göz atmak için işinizin perde arkasına çekmek için mükemmel bir platformdur.