Razer, Deathadder oyuncu farelerini 2006 yılından beri oyuncular ile kavuşturuyor. Yıllar boyunca birçok Deathadder bizi oyuncu fare sektöründe karşıladı.  Şimdi ise Razer, Deathadder v2 ile yıllardır kullandığı fare tasarımını iyileştirmeler ile 2020 yılında yeni bir model olarak bizlere sunuyor.

Teknoloji Destek Hattı Baş Shake CSS
Konuyla ilgili daha fazla destek almak için tıklayın. Aramayı başlatmak için tıklayın!

İyileştirmeler: Üstte de bahsettiğim gibi Razer’ın Deathadder fare modeli 2006 yıllından itibaren farklı özelliklerle karşımıza çıkan bir fare. Deathadder v2 ürününün, 2017 yılında çıkan Deathadder Elite modeline göre bazı iyileştirmeleri mevcut. Bu iyileştirmelerden ilki ve bana göre en önemlisi farenin ağırlığı. Rekabetçi oyunlarda oyuncuların fareyi rahat hareket ettirmesi kolay nişan almada etkili bir faktördür. Razer, Deathadder v2 faresiyle fare ağırlığını 105g’dan, 82g’a düşürerek çok daha hafif bir fare sunmuş. İkinci önemli iyileştirme üstte bahsettiğim fareyi kolay hareket ettirmeyi destekleyecek bir başka iyileştirme. Razer bu farede yeni geliştirdiği Razer Speedflex kablosunu bu farede kullanmış. Bu kablo yumuşak kumaş yapısıyla diğer burgu kablolardan çok daha kolay ve hafif bir fare hakimiyeti sağlıyor. Bir diğer iyileştirme ise farenin şeklinde görülüyor. Farenin şeklini yıllardır koruyan Razer, bu fare ile oyuncuların yüzük parmaklarını koyduğu yeri ( farenin sağ tarafı) değiştirerek kullanıcılar için daha ergonomik bir şekil sunuyor. Ayrıca Razer yeni modelle farenin altındaki farenin kaymasını sağlayan altlıkların %100 PTFE olduğunu belirtiyor. Bu farenin daha kaygan olmasını ve daha kolay kontrol edilmesini sağlıyor. Bir diğer yenilik ise farenin içindeki yerleşik hafıza. Razer, Deathadder v2’ye programını sürekli çalıştırmadan farenin fare profillerinin içinde saklanabileceği yerleşik hafıza entegre etmiş. Bundan dolayı Razer Synapse programı sürekli arkaplanda çalışmadan da farede istenilen profiller kullanılabiliyor. ( Profil tuşu ile de bu desteklenmiş.) Bu yerleşik hafıza 5 farklı fare profilini saklayabilecek şekilde tasarlanmış. Son olarak farenin sağ ve sol tarafındaki tutuş sağlayan bölgelerin yapımında 2017 modeline göre daha dayanıklı bir malzeme kullanılmış.

IMG 3711IMG 3710IMG 3712

 

Ergonomi: Razer Deathadder denildiği zaman faremizin ilk akla gelen özelliği tüm tutuş pozisyonlarına uyum sağlayan ergonomisi. Fare asimetrik olarak sağ elini kullanan oyuncular için tasarlanmış olup sağ baş parmak ile basmak için iki tane sol taraf tuşu bulunuyor. Razer, Deathadder ‘ın avuç içi, parmak ucu ve pençe tutuş şekillerinin hepsi ile kullanılabileceğini söylerken bu özelliğinden dolayı 10 milyon satış yaptığını dile getiriyor.

Teknoloji Destek Hattı Orta Pulse CSS
Konuyla ilgili daha fazla destek almak için tıklayın. Aramayı başlatmak için tıklayın!

Sensör: Oyuncu farelerinde bir diğer çok önemli özellikle de tabiki fare sensörü. Sensör isabetine göre oynanan oyunda takılmalar, gecikmeler, duraksamalar yaratabiliyor. Razer bize Deathadder v2 faresi ile 20000 DPI’a kadar destekleyen %99.6 çözünürlük algılamasına sahip 5G optik “Focus+” sensörünü sunuyor. Bu optik sensör oyunlarda tutarlılıktan dolayı farenin önemli bir parçasını oluşturuyor.

Tuş Anahtarları: Razer, bir önceki modelinde (Razer Deathadder Elite ile) farenin ana tuşları için mekanik tuş anahtarları kullanmıştı. Bu sefer Deathadder v2 ile gecikme süresi 0.2 milisaniye olan optik tuş anahtarlarını kullanıyor. Bu tuş anahtarları rekabetçi oyunlarda iyi performans sağlamak üzerine tasarlandı. Ayrıca bu tuş anahtarları 70 milyon tuş ömrü ile 2017’de çıkan modele göre 20 milyon daha uzun tuş ömrü sağlıyor.

Fare Tuşları: Deathadder v2’de 8 adet fare tuşu bulunuyor. Bu tuşlar 2 ana fare tuşu, 1 fare tekerleği tuşu, 2 farenin sol tarafında bulunan ayarlanabilir tuş, 2 fare tekerleğinin altında bulunan hassasiyet ayarlama tuşu ve 1 farenin altında bulunan profil değiştirme tuşu olarak ayrılıyor. Faredeki hassasiyet değiştirme tuşları varsayılan olarak farklı hassasiyet dereceleri arasında geçiş yapmaya yönelik ayarlanmış olsa da Razer’ın programı ile herhangi bir fonksiyon için kullanılabiliyor. Ayrıca bu tuşlar 2017 yılındaki modele göre farklı olarak etrafı fareye göre içe gömük bir yapıda bulunuyor. Farenin arkasında bulunan profil değiştirme tuşu ise yine Razer’ın programında ayarlanan fare profilleri arasında tek tuşla geçiş yapmaya olanak veriyor. Farenin sol tarafında bulunan tuşların özellikleri Razer’ın sitesinde verilmese de daha mekanik bir hissiyat veriyor.

Işıklandırma: Razer fare, klavye ve hatta mouse padlerinde bile çok fazla renkli ışıklandırmaya yer veren bir firma olarak oyuncular arasında bilinmekte. Bu fareyle de Razer fare tekerleği ve farenin alt kısmındaki Razer logosunda 16.8 milyon renk seçeneğiyle gelen RGB ışıklandırmaya yer veriyor. Bu ışıklar Razer’ın programı Razer Synapse ile farklı konfigürasyonlara girebiliyor.

Razer Synapse: Razer Synapse, Razer ekipmanların ışıklarının, tuş konfigürasyonlarının, hassasiyetlerinin kontrol edildiği bir yazılım. Yukarıda bahsedilen değiştirme işlemleri bu program ile kontrol edilir. Bu programı aşağıdaki linkten indirebilirsiniz.

https://www.razer.com/synapse-3

Kutu İçeriği: Razer Deathadder v2 kutusunun içinde fare, Razer’ın kullanıcısına mektubu ve farenin özelliklerini anlatan bir prospektüs ile geliyor.

 

 

Teknoloji Destek Hattı Son Shake CSS
Konuyla ilgili daha fazla destek almak için tıklayın. Aramayı başlatmak için tıklayın!