Minecraft’ta 7 Crafting Sistemi Minecraft. Minecraft’ta Bilmeniz Gereken 7 Crafting Sistemi. Teknolojinin bu kadar ilerlemesi ve grafik kartlarının kalitelerinin artırdı. Ancak Biz oyun severleri sürekli tatmin edecek olan, birbirinden mükemmel grafiklere sahip olan oyunlar çıkıyordu sürekli, taki minecraft isimli bu oyunu görene kadar.
İçerik konuları
Minecraft’ta Bilmeniz Gereken 7 Crafting Sistemi
oyun firmaları sürekli birbirleriyle yarış halindeyken ve, kim daha yüksek grafikli oyun yapacak yarışındayken ortaya birden bire süper mario’nun grafikleriyle anca yarışabilecek, minecraft isimli bu oyun çıktı, iyi ki de çıktı.
Çünkü minecraft yapımcıları ‘mojang’, güzel bir oyunun sadece grafik motorlarıyla alakalı değil, zekice düşünülmüş. Fakat tasarlanmış bir oyunda da muazzam zaman
geçirebileceğimizi hem bize hem de diğer oyun firmalarına ispatlamış oldu. Kısaca hepimiz minecraftı çok sevdik.
Peki bu oyuna adımımızı attığımız andan itibaren bilmemiz gereken en temel crafting sistemleri nelerdir?
1: Çalışma masası;
Oyunda E tuşuna bastığımızda üretim kısmından yapmamız gereken ilk şey elbetteki çalışma masası, oyundaki crafting sisteminin %99 u buradan yapılıyor.
E deki üretim yeri 4 bölmeli ve basit craftingleri buradan yapabiliriz, ama çalışma masası 9 bölmeli ve bunu sık sık kullanacağız.
Çalışma masası yapımı;
4 tahtayı resimdeki gibi yerleştirerek çalışma masamızı ordan alıyoruz.
2: Yatak yapımı;
Oyunun zorluk derecesine göre değişse de, geceleri bizim hayatta kalmamız pekte kolay değil. Kazandığımız malzemelerimizin gitmemesi için hava kararır kararmaz uyumamız gerekir.
Bunun için yatağa ihtiyacımız var,
Yatak yapımı ;
3: Kazma, kürek, çapa, kılıç ve balta yapımı;
İsimlerinden de anlaşılacağı gibi, ne işe yaradıklarını biliyorsunuzdur, yapım aşamaları sırasıyla şu şekilde;
Kazma;
Kürek;
Çapa;
Kılıç;
ve Balta;
4: Fırın yapımı;
Elbette bu bir hayatta kalma yani survival oyunu, ve tabiki hayatta kalmak için karakterimizin yemek yemeside gerekli, fakat pişirilmemiş yiyecekler hem daha az karnımızı doyurur, hemde çok fazla tüketirsek karakterimiz zehirlenebilir.
Fırın yapımı,
Fırında yemeklerimizi pişirmek için yakacak olarak odun veya kömür kullanabiliriz,
Yukarıdaki resimde gördüğünüz gibi odunla çiğ koyun etini pişirip, pişmiş koyun eti yapıyoruz.
5: Sandık yapımı;
Envanterimiz yeteri kadar büyük değil, ve sizde benim gibi “atma bir gün lazım olur” kafasındaysanız bol bol sandığa ihtiyacınız olacaktır, kaldı ki değerli materyallerimizi kaybetmemek için mutlaka gizli sandık odalarında sakla.
Sandık yapımı,
9 tahtayı resimdeki gibi yerleştirip 2 sandığı yan yana aynı yöne bakacak şekilde koyarak, envanteri 2 kat daha fazla olan geniş sandık ta yapın.
6: Çit yapımı;
Tüm bunları yaptık ve kendimize bir yaşam alanı oluşturmak istiyoruz, gece gelen canavarları ve köylüleri yaşam alanımızdan uzak tutmak istiyoruz, bunun için mutlaka çit çekmemiz gerekli. Ancak çitler tek bloklar gibi üzerinden atlanılarak aşılamıyor, buda bize güvenli bir ortam yaratmamızı sağlıyor.
Çit yapımı,
Odun ve çubukları resimdeki gibi yerleştirmemiz yeterli,
Ama sadece çit çek, biz dahi bu engeli aşmaz.
Çit kapısı,
7: Meşale yapımı;
Fakat Gece karanlığın çok tehlikeli olduğundan bahsetmiştik, ama illaki gece yapmamız gereken işler varsa veya mağarada madencilik yapacaksak, hali hazırda orada olan canavarlara
karşı etkisizdir, ama yeniden doğmalarını engeller meşale. Ancak Çubuk ve kömüre ihtiyacımız var meşale yapmak için, kömürü kazarak da bulabiliriz, ama şart değil, resimdeki gibi kütüğü tahta ile fırında pişirerek, kendi odun kömürümüzü de yapabiliriz.
Odun kömürü,
Meşale yapımı ;
Bu 7 crafting yöntemini oyunun hangi aşamasında olursanız olun mutlaka kullanacaksınız. Ve oyundaki ilk gününüz için mükemmel bir başlangıç olacaktır. Ancak Hali hazırda oynayan,
ve yeni başlayacak olan herkese iyi eğlenceler…