Güne başlarken karşılaşabileceğiniz en talihsiz olaylardan biri kuşkusuz bilgisayarınızdaki güç düğmesine bastığınızda çalışmaması olacaktır.
Bir bilgisayarın açılmamasının birçok nedeni vardır ve sorunun ne olabileceği konusunda çok az ipucu vardır. Tek belirti genellikle hiçbir şeyin işe yaramadığıdır. Şimdi bu durumu nasıl aşabileceğiniz konusunda yardımcı olacağız.
Bu teknikler, Windows 10 , Windows 8 , Windows 7 , Windows Vista ve Windows XP de dahil olmak üzere Windows işletim sisteminin yüklü olması ne olursa olsun uygulanabilir.

Teknoloji Destek Hattı Baş Shake CSS
Konuyla ilgili daha fazla destek almak için tıklayın. Aramayı başlatmak için tıklayın!

Acilmayan Bir Bilgisayar Nasil Onarilir 1

Bilgisayarın başlamamasının en yaygın nedeninin, bir donanım parçasının başarısız olması veya soruna neden olmasıdır, ancak bu donanım genellikle bir sabit sürücü değildir, bilgisayarınızın tüm dosyalarınızı depolayan kısmıdır.

Başka bir deyişle, müziğiniz, belgeleriniz, e-postalarınız ve videolarınız muhtemelen güvendedir ama şu anda erişilemez. Muhtemelen işletim sisteminizde çalışmayı engelleyen bir ya da birkaç dosya silinmiş olabilir. Bu durumda yapılacak işlemler bir kurtarma diskiyle onarmak olacaktır.

Acilmayan Bir Bilgisayar Nasil Onarilir 2

Teknoloji Destek Hattı Orta Pulse CSS
Konuyla ilgili daha fazla destek almak için tıklayın. Aramayı başlatmak için tıklayın!

Bilgisayarınız açılmıyorsa ve hiçbir güç almıyorsa hiçbir emare göstermiyorsa, bilgisayarınızda hiçbir fan çalışmıyordur. Bu gibi durumlarda masaüstü bilgisayar kullanıyorsanız elektrik kablolarını kontrol edilmeli. Harici monitörde sinyal gelmediğinde yanan led ışık yanıp yanmadığı kontrol edilmeli. Eğer monitörde sinyal varsa kasanız çalışmıyorsa muhtemel bir donanım sorunu olmuş olabilir. (power supply vs). Bu gibi durumlarda bilgisayara fazla vermemek için konusunda yetkin birini arayabilirsiniz.

Notebooklarda iş dahada basittir. İlk kontrol etmeniz gereken batarya şarjıdır. Bitmiş olabilir. Hemen Power supply takıp tekrar power düğmesine basalım. Yine yanıt alamazsanız power supply üzerinde çalışmasını belli eden led ışığı kontrol edelim. Her şey yolunda ise konusunda yetkin birini arayabilirsiniz.

Acilmayan Bir Bilgisayar Nasil Onarilir 3

Bilgisayarınızı açtığınızda hemen kapanırsa ya da mavi ekrana düşüyorsa yine donanımsal bir sorundan söz edebiliriz. Muhtemelen bilgisayarınızın içindeki fanların açıldığını duyacaksınız, bilgisayarınızdaki ışıkların bir kısmının veya tamamının yanıp söndüğünü göreceksiniz ve sonra hepsi duracaktır.

Ekranda hiçbir şey görmezsiniz ve bilgisayardan kendi kendine kapanmadan önce gelen bip seslerini duyabilir veya duyabilirsiniz. Bu durumda yapmanız gereken masaüstü bilgisayar ise fanlarında toz olup olmadığını kontrol etmek ve yapabilirseniz üfüren bir cihazla temizlemek. Leptop kullanıyorsanız hava çıkış peteklerinden çalıştığında hava çıkışı oluyor mu kontrol etmek. Temizliği konusunda birisinden yardım almanız gerekmektedir. Ayrıca bataryası da süzülmüş olabilir power supply takarak kontrol edebilirsiniz

Acilmayan Bir Bilgisayar Nasil Onarilir 4

Bilgisayarınız açıldıktan sonra güç alıyor gibi görünüyor ancak ekranda hiçbir şey görmüyorsanız, bu sorun giderme adımlarını deneyelim.

Bu durumlarda, 10sn kadar bekleyelim. Güç ışıkları yanmaya devam eder, muhtemelen bilgisayarınızın içindeki fanların çalıştığını duyarsınız (varsa) ve bilgisayardan gelen bir veya daha fazla bip sesi duyabilir veya duyabilirsiniz.

Ekran kartı, ram ya da ekran kartında sorun olabilir. Masaüstü bilgisayar ise ve harici bir ekran kartı kullanıyorsanız kartı slota oturup oturmadığını kontrol edin. Aynı şekilde ram de aynı şekilde kontrol edin.
Notebooklarda kontrol edebileceğiniz birim sadece ram olabilir. Ekran kartı için uzman bir teknik servisten destek alabilirsiniz.

Acilmayan Bir Bilgisayar Nasil Onarilir 5

Bilgisayar başladığında Windows logosu gördükten sonra donuyor ya da yeniden başlatmaya zorluyorsa muhtemelen ilk probleme benzer sorunlardan olabilir. Yine aynı adımları uygulamalar gerekmektedir.

Teknoloji Destek Hattı Son Shake CSS
Konuyla ilgili daha fazla destek almak için tıklayın. Aramayı başlatmak için tıklayın!