Bazı hızlı hesaplamalar yapmak istediğinizde, Windows 10 hesap makinesi açılmaz, açılır ve ardından hemen kapanır veya kullanmaya başladıktan hemen sonra çöker. Hal böyle olunca bazen yapacağınız işlemi de unutur öylece kalırsınız.

Ancak Windows 10 hesap makinesinin neden çalışmadığını anlayıp çözmek, gelecekte böyle bir sııkıntıyı ortadan kaldırıacaktır.

Not:Bu makaledeki talimatlar, Windows 10 için geçerlidir.

win10hesapmakıneerror 1

Windows 10 hesap makinesinde kapanma veya kililitlenme sorunları sisteminizde meydana gelen bir kod hatası ya da sistem hatasından kaynaklanıyor olabilir. Son güncelleme ile ayarlanan ayarların sonucu olabilir. Bozuk veya eksik olan sistem dosyaları hesap makinesinin aksamasına neden olabilir. Bilgisayarda oturum açmak için yanlış hesabı kullanmak kadar basit bir şey bile buna neden olabilir.

Windows 10 Hesap Makinesi Nasıl Onarılır?

Çalışmayan bir hesap makinesini çalışır hale getirmek için bazı yerleşik araçları kullanıp, bazı ayarları değiştirerek ve bazı dosyaları yeniden yükleyerek, sorunların giderilmesi ve gerektiği şekilde çalıştırılmasını sağlayabilirsiniz.

Sırasıyla:

1-Hesap makinesini yönetici olarak çalıştırmayı deneyin. Hesap makinesi uygulamasının ayarları sorunluysa, bu şekilde açmaya çalışmak sorunu çözebilir. Değilse, sorun gidermeye devam edin.

2-Bilgisayara farklı bir kullanıcı olarak giriş yapın. Windows’ta yalnızca bir hesabınız varsa, bir tane daha oluşturun ve ardından ikinci hesaba giriş yaptıktan sonra hesap makinesini kullanmayı deneyin.

3-Microsoft Hesapları Sorun Giderici’yi çalıştırın. Bu aracın kullanılması, hesap makinesinin alternatif bir Windows 10 kullanıcı hesabında çalışmış olması durumunda özellikle yararlıdır. Orijinal hesap ayarları bozuksa veya başka sorunlar varsa, sorun giderici bu sorunları tanımlayabilir ve düzeltebilir. Hesap makinesi hala eksikse, muhtemelen farklı bir sorun vardır.

4-Windows 10’da  Sorun Giderici’yi çalıştırın. Sorunun, kullanıcı hesabınızla ve hesap makinesi uygulamasının kendisiyle ilgisi olan hiçbir şey olmayabilir. Windows 10, ayarlarda gizlenebilen birden çok sorun giderme aracı içerir. Hesap makinesiyle (veya diğer uygulamalarla) ilgili sorunları kontrol etmek ve gidermek için Sorun Giderme penceresinin altındaki Windows Mağazası Uygulamalarını seçtiğinizden emin olun. Hiçbir sorun bulunmazsa, sorun gidermeye devam edin.

win10hesapmakıneerror 2

5-Uygulama güncellemelerini kontrol edin. Güncellemelerin çoğu otomatik olarak yüklenmekle birlikte, Windows 10 hesap makinenizi düzeltebilecek yeni bir güncelleme olma ihtimali vardır.

6-Hesap makinesini sıfırlayın veya yeniden yükleyin. Windows 10 Uygulamalar ve Özellikler ayarlarının Hesaplayıcı bölümünde uygun bir Sıfırlama düğmesi bulunmaktadır. Sıfırlama işlemi, mevcut yazılımı kaldırabilir ve hesap makinesi uygulamasının yeni bir sürümünü yeniden yükleyebilirsiniz. Yeniden yüklemeden sonra hesap makinesi açılmalıdır. Olmazsa, daha derine inmenin zamanı gelmiştir.

7-Bir Sistem Dosyası Denetleyicisi taraması çalıştırın. Araç, bozuk veya yanlış korunan sistem dosyalarını bulmak için bilgisayarınızı tarar ve bunları doğru Microsoft sürümleriyle değiştirir. Devam etmeden önce yeniden başlatın ve hesap makinesini açmayı tekrar deneyin.

8-Windows 10 hesap makinesi hala açılmıyorsa, sfc / scannow komutunu çalıştırın. Bu araç önemli Windows dosyalarını inceleyecek ve bulduğu zarar görmüş ya da eksik dosyaları değiştirecektir. Bilgisayarı yeniden başlattıktan sonra hesap makinesini açmayı deneyin. Hala kayıpsa veya çöküyorsa, bir tane daha sistem aleti deneyin.

9-DISM aracını kullanın. Dağıtım Görüntüsü Hizmeti ve Yönetimi (DISM.exe), yerel görüntünün içindeki bozulmaları bulabilen ve onarabilen bir komut satırı aracıdır. Devam etmeden önce bilgisayarınızı yeniden başlatın.

10-Kullanılabilir Windows Güncellemelerini kontrol edin ve yükleyin. Bir hizmet paketinin veya yamanın bir çözüm sağladığı hesap makinesi uygulamasıyla ilgili bilinen bir sorun olabilir. Herhangi bir güncelleme yoksa veya bu sorunu çözmezse, başka bir seçeneğiniz vardır.

11-Sistem Geri Yükleme işlemini gerçekleştirin. Bu yardımcı program, hesap makinesinin iyi çalıştığı bir zamanda bilgisayarınızı (seçtiğiniz bir tarih) aktaracaktır. Bu işlem, hesap makinesinin çalışmamasına neden olabilecek sistemdeki en son büyük değişikliği geri alır. Ayrıca, sisteminizi oluşturulmuş olan diğer tüm geri yükleme noktalarına geri yükleme olanağınız da vardır.