En İyi 7 TikTok Alternatifi

Yazımızda video oluşturma için en iyi 7 TikTok alternatifi sizinle paylaşıyoruz. TikTok, takipçiler için anında yapılan kısa biçimli videolar oluşturmak için çok popüler bir platform haline geldi. Ne yazık ki Hindistan, Afganistan ve Nepal gibi ülkeler, kullanıcı gizliliği veya diğer güvenlik riskleri konusundaki endişeler nedeniyle TikTok’u yasakladı.

Yasaklar veya kişisel gizlilik endişeleri nedeniyle TikTok gibi uygulamaları kullanamıyorsanız, bu TikTok alternatifleri benzer özellikler, arayüz ve popülerlik sunuyor.

1.Instagram Reels

TikTok ülkenizde yasaklıysa veya erişilemiyorsa, değerlendirmek isteyeceğiniz ilk alternatif Instagram Reels’dir. Instagram uzun zamandır fotoğrafçılığa odaklanmaktan uzaklaştı ve artık geniş kullanıcı tabanına Reels (kısa video) içerikleri sunuyor.

Video Oluşturmak Youtube
Video Oluşturmak Tiktok

Birçok TikTok videosu Instagram Reels olarak yeniden paylaşılıyor, bu yüzden gezegendeki en havalı klipleri kaçırdığınız konusunda endişeleniyorsanız, platformda yeniden paylaşımlarına rastlayabilirsiniz. Karşılaşmasanız bile, uygulama keşfedebileceğiniz bol miktarda içerik sunuyor ve asla sıkılmayacağınızı garanti ediyor.

İnstagram giriş için tıklayınız.

2.YouTube Kısa Videoları

Youtube da kısa biçimli videoların artan popülaritesini fark etti ve birkaç yıl önce Shorts’u tanıttı. Bunları ana YouTube uygulamasını açıp biraz kaydırarak Shorts bölümünü hemen bulabilirsiniz. Alternatif olarak, alttaki Shorts düğmesine dokunun.

video oluşturma hakkında
video oluşturma

Shorts’un arayüzü TikTok’a oldukça benzer, ancak bir videoyu beğenmeme seçeneğiniz de var. YouTube’un popülaritesiyle izlenecek çok fazla içerik var. Ayrıca TikTok’tan çok fazla yeniden yayınlanmış içerik var.

Youtube uygulama kurulum için tıklayınız.

3.TikTok

TikTok gibi uygulamaların büyüyen denizinde kendini farklılaştıran bir diğer uygulama ise Singapur merkezli Likee’dir (eski adıyla LIKE). Mekanizma TikTok’a benzer: bir sonraki videoyu görmek için yukarı kaydırmanız yeterlidir.

Ayrıca insanları takip edebilir ve kliplerini beğenebilir veya yorum yapabilirsiniz. Uygulama, daha sonra izlemek üzere en çok beğendiğiniz videoları indirme seçeneğini içerir. Likee’deki benzersiz bir özellik ise Loops’tur – ilgi alanlarınıza göre içerikleri görüntüleyebileceğiniz alanlar.

Tiktok giriş için tıklayınız.

4.Snapchat

Snapchat, platformunda kısa video içeriklerini vurgulama trendini takip eden bir diğer popüler uygulamadır. Uygulamanın alt menüsündeki Spotlight simgesine (oynatma düğmesine benzer) dokunarak izlenecek klipleri bulabilirsiniz.

Tiktok Video Oluşturma
Video Oluşturma Adımları

Tıpkı TikTok’ta olduğu gibi, videoları beğenebilir veya yorumlayabilirsiniz. Bunları mobil cihazınıza indirme seçeneği de mevcuttur. Snapchat zaten kısa videolar oluşturma seçeneği sunarken, uygulama artık göz atabileceğiniz sonsuz bir kısa klip akışı sunuyor.

5.Triller

Triller, müzik tutkunlarını hedefleyen yeni bir kısa video platformudur. Bunu akılda tutarak, uygulama yeni müziklere göz atabileceğiniz ve dinleyebileceğiniz bir Müzik Keşfet bölümü sunar. Harika bir şarkı bulduğunuzda, onu doğrudan videonuza ekleyebilirsiniz.

TikTok’a (Keşfet) benzer şekilde, Triller’ın popüler içerik üreticilerin en iyi hesaplarını ve videolarını görmenizi sağlayan bir Spotlight bölümü vardır. Daha önce TikTok kullandıysanız, video akışı çok benzer göründüğü için uygulamaya aşina olacaksınız. Şaşırtıcı olmayan bir şekilde, bir videoyu beğenebilir veya yorum yapabilirsiniz, ancak aynı zamanda tam ekranda görüntülemeyi de seçebilirsiniz.

https://triller.co/ adresi üzerinden üyelik ve giriş yapılabilir.

6.Funimate

Funimate, yapay zekaya büyük ölçüde dayanan ilginç bir TikTok alternatifidir. Önümüzdeki yıllarda geliştirilebilecek çok fazla potansiyeli vardır. Uygulamayı ücretsiz kullanabilmenize rağmen, yapay zekâ görüntü oluşturma gibi bazı benzersiz özellikler için ücret ödemeniz gerekir. Bu seçeneği daha geniş bir kitleye sunmak Funimate’in kullanıcı tabanını artırabilir. Şu anda bu uygulama, Instagram gibi diğer uygulamalar kadar çok içeriğe sahip değil.

Sınırlı içeriğine rağmen Funimate, özellikle yaratıcı biriyseniz, kontrol etmeye değer. Bu uygulama, AI efektleri, animasyonlar, filtreler vb. dahil olmak üzere kullanılacak güçlü bir araç seti sunduğu için video düzenleme konusunda öne çıkıyor.

7.Clapper

Clapper, sizi hazır özelliklerle boğmayacak TikTok’a bir alternatiftir. Bunun yerine, taklit etmeye çalıştığı uygulamaya çok benzeyen daha basit bir arayüze sahiptir.

Eğlenceli küçük klipleri izlemek için kaydırabileceğiniz kısa bir video akışı var. Sıkılmamanız için yeterli içerik var. Daha spesifik bir şey arıyorsanız, Clapper’ın #Parenting, #Mukbang ve #Cosplay gibi çeşitli popüler etiketlere göz atmanızı sağlayan güçlü bir arama özelliği var.

İlişkili makaleler;