Bu yazımızda sizlere Instagram’a giriş yaparken bir sorun oluştu hatası nasıl düzeltilir konusu ve olası çözüm yöntemleri ile ilgili bilgi vereceğiz.

Instagram hesabınıza giriş yapmak istiyorsunuz, ancak “Instagram’a giriş yaparken bir sorun oluştu” hatası mı alıyorsunuz?

“Instagram’a giriş yaparken bir sorun oluştu. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.” mesajını neden görüyorum?

Instagram zaman zaman bazı kullanıcı hesaplarını askıya alabilir veya devre dışı bırakabilir. Karşılaşmış olduğunuz bu hata, kullanıcı adı veya şifrenizi yanlış girmenizden kaynaklanmıyor; aşağıda sıraladığımız nedenlerden de kaynaklanabilir:

  • Instagram, hesabınız askıya alınmış olabilir.
  • Instagram hesabınızı yakın zamanda dondurmuş ve bir süre sonra tekrar giriş yapmak istiyor olabilirsiniz.
  • Instagram sunucuları devre dışı olabilir; bu durumda Instagram sistem uzmanları sorunu çözene kadar bir süre bekleyip tekrar giriş yapmayı denemelisiniz. Instagram, bu hatayı genellikle 24 ila 48 saat içinde düzeltir.
  • Eğer Instagram’a birkaç kez giriş yapmayı denerseniz, bu çoklu giriş denemelerinden dolayı bu hatayı alabilirsiniz.
Instagram'a Giriş Yaparken Bir Sorun Oluştu Hatası Nasıl Düzeltilir
Instagram’a Giriş Yaparken Bir Sorun Oluştu Hatası Nasıl Düzeltilir

Instagram’a Giriş Yaparken Bir Sorun Oluştu Hatası Alırsam Ne Yapmalıyım?

Eğer Instagram hesabınızı devre dışı bıraktıysa, bu durumda maalesef bu hatayı düzeltemezsiniz; hatta aynı kullanıcı adıyla yeni bir hesap bile açamazsınız. Ancak aşağıdaki yöntemleri deneyerek, sorunun düzeltilip düzeltilmediğini kontrol edebilirsiniz.

1. Instagram’ın Erişilebilir Olup Olmadığını Kontrol Edin

“Instagram’a giriş yaparken bir sorun oluştu. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.” hatasını aldıktan sonra yapmanız gereken ilk şey, bulunduğunuz konuma hizmet veren Instagram sunucularının erişilebilir olup olmadğını kontrol etmektir. Sunucu durumunu iki şekilde kontrol edebilirsiniz:

downdetector.com adresine gidip, Instagram için sorgulama yapın. Eğer çok sayıda rapor veya grafikte bir artış görüyorsanız, sorun, Instagram sunucularından kaynaklanıyor demektir. Bu durumda Instagram sistem mühendislerinin sorunu çözmeleri için beklemeniz gerekecek.

İkinci çözüm yöntemi ise Twitter’dan yardım almak. Twitter’a gidin ve Instagram’da aldığınız hata mesajını veya “Instagram çöktü” ifadesini aratın. Konu hakkında en çok trend topic (tt) olmuş ve en güncel tweetleri kontrol ederek, başkalarının da aynı hatayla karşılaşıp karşılaşmadığını görün.

Eğer bu hata ile ilgili çok fazla tweet atan kişi varsa, Instagram uygulaması çökmüş demektir ve bu sorunu çözmek için sizin yapabileceğiniz bir şey yoktur.

2. Askıya Alınan veya Devre Dışı Bırakılan Hesap için Instagram ile İletişime Geçin

Instagram ile iletişime geçmek için “Hesabım devre dışı bırakıldı” formunu kullanabilirsiniz. Bu formu doldururken sorununuzu anlaşılır ve net net bir şekilde yazdığınızdan emin olun.

https://www.instagram.com/hacked/

Instagram'a Giriş Yaparken Bir Sorun Oluştu Hatası Nasıl Düzeltilir
Instagram’a Giriş Yaparken Bir Sorun Oluştu Hatası Nasıl Düzeltilir

3. İnternet Bağlantınızı Kontrol Edin

Instagram uygulamasında hesabınıza birçok kez başarısız giriş denemesi yaptıysanız, Instagram tarafından IP adresiniz geçici olarak engellenmiş olabilir.

Bu sorunu tespit etmek ve çözmek için, başka bir IP adresi kullanarak Instagram hesabınıza giriş yapmalısınız. Böylece Instagram uygulaması, hesabınıza giriş yapmanızı engellemez.

Eğer bir Wi-Fi ağına bağlıysanız, Instagram hesabınıza giriş yapmak için kullandığınız cihazın IP adresini değiştirmek için, başka bir Wi-Fi ağına bağlanabilir veya mobil veriyi kullanabilirsiniz. Ya da mobil veri bağlantısı kullanırken bu hatayı alıyorsanız, bir Wi-Fi ağına bağlanarak giriş yapmayı deneyin.

Bir diğer yöntem ise, giriş yapmadan önce bir VPN servisi ile bir VPN ağına bağlanmaktır. VPN, IP adresinizi değiştirir ve yaşamış olduğunuz sorununun nedeni IP adresinizin engellenmesiyle ilgiliyse, bu yöntem işe yarayabilir.

4. Uygulama Önbelleğini Temizleyin

Mobil cihazlarda uygulama sorunlarını çözmek için, çoğu durumda önbelleği temizlemek yeterlidir.

Eğer Instagram sunucularından kaynaklı bir erişim sorunu olmadığından eminseniz ve sorunun uygulamanızla ilgili olduğunu düşünüyorsanız, aşağıdaki adımları uygullayarak, Instagram uygulamasının önbelleği temizleyebilirsiniz:

Android

  • Ayarlar uygulamasını açın.
  • Ekrana gelen Ayarlar uygulaması sayfasında Uygulamalar seçeneğine dokunun.
  • Ardından, ekrana gelen sayfayı aşağı kaydırarak Instagram seçeneğini bulun.
  • Daha sonra, açılna sayfada Önbelleği temizle butonuna dokunun.

iPhone

  • Telefonunuzda Ayarlar uygulamasını açın.
  • Daha sonra, ekrana gelen Ayarlar uygualaması sayfasında Genel seçeneğine dokunun.
  • Ardından, açılan sayfada iPhone Depolama menüsüne dokunun.
  • Gelen sayfada Instagram seçeneğini bulun ve bu seçeneğe dokunun.
  • Daha sonra, Uygulamayı Boşalt butonuna dokunun.
  • Ardından, Instagram uygulamasını yeniden yükleyin.
  • Şimdi hatanın devam edip etmediğini tekrar kontrol edebilirsiniz.

5. Instagram Uygulamasını Güncelleyin

Mobil cihazlardaki Instagram uygulamasının bazı sürümlerinde hatalar olabilir. Instagram, bu hataları fark ettiğinde, bir güncelleme yayınlayarak bunları düzeltir.

Mobil cihazınızdaki Instagram uygulamasının en son sürümünü kullanıp kullanmadığınızı öğrenmek için, Android telefon kullanıyorsanız Google Play Store’a, iPhone kullanıyorsanız Apple Store’a gidin. Instagram uygulamasını aratın ve bir güncelleme butonu varsa, yeni sürümü indirerek sorununuzu çözün.

6. Başka Bir Cihazdan Giriş Yapmayı Deneyin

Başka bir telefon veya bir tablet kullanarak Instagram hesabınıza giriş yapmayı deneyin ve “Instagram’a giriş yaparken bir sorun oluştu” hatasının devam edip etmediğini kontrol edin. Eğer hesabınıza başarıyla giriş yapabilirseniz, sorun ya IP adresinizle ilgilidir, ya da kullandığınız cihazdaki Instagram uygulamasını güncelleyerek veya Instagram önbelleğini temizleyerek sorun çözülebilir.

7. Üçüncü Taraf Uygulamaları Kullanıp Kullanmadığınızı Kontrol Edin

Eğer yakın zamanda üçüncü taraf uygulamalarla Instagram hesabınıza giriş yaptıysanız veya Instagram hesabınızı üçüncü taraf uygulamalara bağladıysanız, bundan dolayı Instagram tarafından hesabınız askıya alınmış olabilir. Bu durumda, çoğu zanab bu sorunu çözemezsiniz. Hesabınıza erişemediğiniz için, bilgisayarınızı veya telefonunuzu kontrol ederek, başka uygulamaların Instagram hesabınıza bağlı olup olmadığını kontrol etmek tek yol olabilir.

Sonuç

Çoğu durumda, kullanıcılar “Instagram’a giriş yaparken bir sorun oluştu. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.” hatasını aldıklarında, Instagram hesaplarını kaybederler. Eğer herhangi bir kuralı ihlal etmediğinizden ve hesabınızın aktif olduğundan eminseniz, yukarıda sıraladığımız yöntemleri kontrol edin. Hala çözüm bulamadıysanız, aşağıdaki yorum kısmından bize yazabilirsiniz; uzmanlarımız bu durumda size yardımcı olmak için yanıt verecektir.

 

Bu yazımızda sizlere Instagram’a giriş yaparken bir sorun oluştu hatası nasıl düzeltilir konusu ve olası çözüm yöntemleri ile ilgili bilgi verdik. Makalemizin içerik konusu bağlamında Instagram’a Giriş Yapmadan İki Faktörlü Kimlik Doğrulamayı Kaldırma yazımıza göz atabilirsiniz.