WhatsApp Kilitlenmiş Sohbetleri Gizleme
WhatsApp Kilitlenmiş Sohbetleri Gizleme

Whatsapp kilitlenmiş sohbetleri gizleme adımları nelerdir? WhatsApp üzerinde daha önce kilitlemiş olduğunuz sohbetlerin görünmemesi için neler yapabileceğinizi merak ediyorsanız, bu yazı sizin için oldukça faydalı olacaktır.

Tüm dünyayı etkisi altına almayı başaran WhatsApp, kullanım ve gizlilik açısından oldukça kaliteli bir arayüz kullanılarak tasarlanmış görünüyor. Aynı amacı güden benzeri uygulamalara kıyasla kullanıcı güvenliği açısından ilk sırada yer almayı başardı. Bu nedenle, kullanıcıları tarafından oldukça ilgi görüyor.

WhatsApp, hayatımızın hemen her alanında kullandığımız bir uygulamadır. Gerek iş, gerek eğitim, sağlık gibi birçok alanda insan yükünü alarak daha hızlı ve güvenli bir şekilde veri aktarımı, belge, resim, video gönderimi gibi amaçlarla sıkça tercih ediliyor. Bu durum, hem zaman hem de iş yoğunluğu açısından kullanıcılarına kolaylık sağlıyor.

Whatsapp kilitlenmiş sohbet
Whatsapp kilitlenmiş sohbet

Uygulama, her geçen gün yeni özellikler ekleyerek kullanıcılarının beğenisini kazanmayı başarıyor. Gelen yeni özellikler sayesinde biz kullanıcılar, uygulamanın en bilinmeyen alanlarını kullanarak amacımıza uygun bir şekilde faydalanabiliyoruz.

Bu yazımızda, son dönemde gelen WhatsApp kilitlenmiş sohbetleri gizleme özelliğine değineceğiz. Daha önceki yazılarımızı incelediyseniz, WhatsApp üzerinde sohbetleri nasıl kilitleyeceğinizi zaten biliyorsunuz demektir. Bu makalede ise, daha önce kilitlemiş olduğumuz mesajları güvenliği artırmak için nasıl gizleyeceğinizi adım adım inceleyeceğiz. Şimdi hep birlikte aşağıdaki adımları takip edelim.

WhatsApp Kilitlenmiş Sohbetleri Gizleme

Adımlara başlamadan önce dikkat etmemiz gereken en önemli aşama, telefonumuzda kullandığımız uygulamanın son sürüme güncellenmiş olmasıdır. Eğer WhatsApp uygulamamız güncel değilse, güncelleyelim. Bunu yapmak için Apple telefonlarda Apple Store, Android telefonlarda ise Play Store üzerinden kolaylıkla güncelleyebilirsiniz. Artık sürüm güncelse adımlara başlayalım.

WhatsApp Kilitlenmiş Sohbetleri Gizleme
WhatsApp Kilitlenmiş Sohbetleri Gizleme

1) İlk olarak telefonumuzdan WhatsApp uygulamasını açalım.

2) Bir sonraki adımda kilitlemek istediğimiz sohbeti açalım.

3) Açılan sohbet alanından en üst kısımda yer alan kişi adına dokunalım ve açılan pencereden “Sohbeti Kilitle” butonunu aktif hale getirelim.

4) Karşımıza açılan küçük pencereden “Devam” yazan butona dokunalım.

5) Gelen diğer ekranda ise telefonumuzu açarken kullandığımız parolayı isteyecektir. Bu alana parolamızı yazalım ve sohbet artık kilitlensin. Adımların devamında ise kilitli sohbeti gizleyerek devam edelim.

6) Uygulamada mesajların olduğu sohbet alanına gelelim ve en üstte “Kilitlenmiş Sohbetler” yazısına dokunalım. Telefonumuzun parolası ile ekrana geçiş yapalım.

WhatsApp
WhatsApp

7) Açılan sayfanın sağ üst kısmında yer alan ayarlar menüsüne dokunalım.

8) Açılan ekrandan “Kilitlenmiş Sohbetleri Gizle” seçeneğine dokunalım ve açılan ekrandan “Gizli Kod Oluştur” butonunu aktif edelim.

WhatsApp Kilitlenmiş Sohbetleri Gizleme
WhatsApp Kilitlenmiş Sohbetleri Gizleme

9) Bu ekranda sizden yeni bir kod oluşturmanızı ister. Buraya simge, rakam ya da harflerden oluşan bir şifre belirleyebilirsiniz.

İşlem adımları oldukça basit ve etkili. Uygulamanın bu özelliği sayesinde güvenliği iki katına çıkararak sizin için önemli belge, yazı veya videolarınızı saklayabilirsiniz.

Yazımız umarım sizler için faydalı olmuştur. Bir sonraki yazımız;