Mac’te tümünü, yani hepsini aynı anda yapabilecekken, tek seferde tek bir dosyayı kopyalayıp yapıştırmayı bırakın. Mac’te Tümü Nasıl Seçilir hemen inceleyelim.
(eski adları Mac OS X ve OS X), Macintosh işletim sistemi ailesinin son sürümüdür ve Apple tarafından Macintosh bilgisayarları için tasarlanmış bir işletim sistemidir.
Aslen BSD ve Mach mikro çekirdeği üzerine kurulu, açık kaynak bir işletim sistemi olan Darwin’e dayanır. Apple bu sistemi kendi amaçlarına göre geliştirdikten sonra kullanıcı arabirimi olarak Aqua’yı geliştirmiştir. Sistemin çekirdeği ve bazı bileşenleri açık kaynak olmasına rağmen, çoğu bileşeni açık kaynak değildir.
macOS Server ise her ne kadar mimari olarak masaüstü işletim sistemi ile aynı olsa da, Apple sunucuları için hazırlanmış ayrı bir işletim sistemidir. macOS’ten farklı olarak gelişmiş yönetim araçları içerir.
25 Temmuz 2012 yılında OS X Mountain Lion’un tanıtımında Mac OS X ismi OS X ismine değiştirildi. 13 Haziran 2016 tarihinde yapılan Dünya Geliştiriciler Konferansında (WWDC 2016) yeni macOS Sierra’nın tanıtımı zamanı OS X isminin, macOS olarak değiştirildiği duyuruldu.
işletim sisteminin onuncu sürümü olmasına rağmen, OS X’in gelişimi çoğu alanda klasik Mac OS’ten bağımsızdır. Sistemin altyapısını NextStep’ten alınmış ve daha sonra Darwin adı altında açık kaynak olarak sunulmuş Mach mikro çekirdeği ve BSD oluşturur. Bu sebepten dolayı Unix tabanlı bir işletim sistemidir.
1985 yılında Apple “yeni nesil” bir işletim sistemi yaratmak için kolları sıvamıştı Başarısızlıkla sonuçlanan girişimden sonra NeXT’in işletim sistemi (o zamanki adıyla OPENSTEP) yeni işletim sisteminin temeli olarak kararlaştırılmıştı. Bu kararı takiben NeXT Apple tarafından alındı ve Steve Jobs Apple’a geri dönmüş oldu.
Jobs geri döndükten kısa bir süre sonra şirket başkanlığını geri aldı ve yeni işletim sistemi üzerindeki çalışmaları yoğunlaştırdı. OPENSTEP’i yavaş yavaş geliştirerek OS X yapmayı amaç edinen bu projeye Rhapsody adı verildi. SH bilgisayarlarındaki donanım zorlukları, nesne tabanlı yeni bir yazılım mimarisi ve bazı ticari konulardaki anlaşmazlıklar yüzünden sancılı bir geçiş dönemi yaşanmış olsa da, Rhapsody OS X adıyla 24 Mart 2001’de piyasaya sürüldü.
Kısa bir bilgilendirmeden sonra Makalemizin asıl konusuna geçelim..
Apple bilgisayarımızda tümünün nasıl seçileceğini öğrenmek o kadar kolaydır ki asıl talimatlar bu makalenin en kısa kısmı olabilir. Ancak, tıpkı internette bir tarife bakarken yaptığınız gibi, aşağıya doğru kaydırmadan önce aklınızda bulundurmanız gereken bazı önemli noktalar vardır.
Öncelikle bu bir apple özelliği olduğundan, en iyi apple bilgisayarlardan hangisine sahip olduğunuz önemli değil . Bu süreç hepsinin işine yarar. İkincisi, ‘tümünü seç’ işlevi dosyalar için olduğu kadar metinler için de çalışır; bu nedenle, bir klasörün tüm içeriğini başka bir klasöre taşımak veya bir romanı çevrimiçi olarak kopyalayıp bir word belgesine yapıştırmak istiyorsanız, ‘tümünü seç’ adımı aynı kalır.
Elbette, her şeyi seçtikten sonra, seçilen öğelerle neler yapabileceğinize dair birkaç seçeneğiniz var ve son düşüncelerimde aşağıda birkaç komut ve seçenekten bahsedeceğim.
Bunu aklımızda tutarak, ‘tümünü nasıl seçeceğimize’ bakalım.
İçerik konuları
Mac’te Tümü Nasıl Seçilir İle İlgili Adımlar
- Uygun pencereyi veya sekmeyi açın
- Tüm öğeleri veya metni seç
- Öğelerin seçimini kaldır
Burada aslında ihtiyacınız olan tek şey Klavyeli Bir Apple Bilgisayar, Eğer bir Apple Bilgisayara sahipseniz adım adım rehberimize geçebiliriz.
1. Uygun Pencereyi Veya Sekmeyi Açın
Gerekli düğmelere basmadan önce, ekranda tümünü seçmek istediğiniz şeye sahip olmanız gerekir, çünkü bu, Apple bilgisayarınızdaki her şeyi seçmez. Bu nedenle, bu işlevi kullanmak istediğiniz pencereyi, sekmeyi veya uygulamayı öne çıkarın .
2. Tüm Öğeleri Veya Metni Seçin
İlgili web sitesi, klasör vb. açıkken Command+A tuşlarına basın . Artık her şeyi seçtiniz. Ayrıca bağlamsal menüden sağ tıklayıp Tümünü Seç’i seçebilir veya ana menüde bunun bir seçenek olduğu Düzen > Tümünü Seç’e gidebilirsiniz.
3. Öğelerin Seçimini Kaldırın
Bu özelliği dosyalarla dolu bir klasörle kullanıyorsanız ve bir veya iki dosya dışında her şeyi seçmek istiyorsanız, tüm öğeleri seçtikten sonra seçmek istemediğiniz dosyaların seçimini kaldırmak için Komut tuşuna basarak tıklayabilirsiniz . Metin seçiyorsanız bunun işe yaramayacağını unutmayın.
Bu özellik inanılmaz derecede basit ama çok kullanışlıdır. Bir dizi başka kısayolu kullanmadan önce bunu kullanabilirsiniz. Command+C her şeyi kopyalar ve ardından seçilen öğeleri yeni bir klasöre yapıştırmak için Command+V’yi kullanabilirsiniz. Sil, anahtarın önerdiği gibi yapacak ve her şeyi silecektir. Veya öğelere tıklayıp istediğiniz klasöre veya konuma sürükleyebilirsiniz. Apple Bilgisayarlar ile ilgili daha fazla makaleye ihtiyacınız varsa sitemizden diğer makalelerimize ulaşabilirsiniz.